Ο εργολάβος για το πότε ξεκινούν οι εργασίες αντικατάστασης ταρτάν και χλοοτάπητα στο γήπεδο και για πρόταση ανάληψης της αποκατάστασης καθίζησης στον Πλατύ Γιαλό.  

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Ο φακός του kalymnos-news.gr βρέθηκε σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023,για μία ακόμη φορά   στο δρόμο του Πλατύ Γιαλού και στο σημείο όπου πριν 17  χρόνια περίπου, έγινε μία σοβαρή καθίζηση, η άκρη του δρόμου υποχώρησε και το οδόστρωμα περιορίστηκε και στένεψε.
Μία «πονεμένη ιστορία» που σίγουρα θυμίζει στους περιοίκους και στους περαστικούς, την ασυνέπεια όλων των Δημοτικών Αρχών,όλα αυτά τα χρόνια.
 Βέβαια το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί, η καθίζηση έχει επεκταθεί και σε άλλο τμήμα του δρόμου και κάτοικοι στον Πλατύ Γιαλό ανησυχούν.
Το μόνο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, είναι να μπει μία στοιχειώδης σήμανση που να δηλώνει την επικινδυνότητα.
Πριν ένα χρόνο περίπου, επισκέφτηκε  την περιοχή ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης για να δει από κοντά τη ζημιά και ακούσαμε για μία ακόμη φορά να λέει, ότι «θα ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση»! Επανήλθε ο Δήμαρχος πριν μερικούς μήνες, προς το τέλος της τουριστικής περιόδου για να εξαγγείλει για μία ακόμη φορά, ότι όλα είναι έτοιμα και άμεσα ξεκινά το έργο της αποκατάστασης της καθίζησης. Μέχρι τώρα δυστυχώς, το μόνο που βλέπουμε είναι “η καθίζηση να συνεχίζει να παραμένει αλλά και να μεγαλώνει επικίνδυνα”!
Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι στην Κάλυμνο βρίσκεται ο εργολάβος Σταμάτης Λινάρδος, ανάδοχος του έργου της Αντικατάστασης ταρτάν και χλοοτάπητα στο Δημοτικό στάδιο, στον οποίο έγινε πρόταση να αναλάβει το έργο της αποκατάστασης της καθίζησης.
Αφού επισκεφτήκαμε πρώτα το σημείο της καθίζησης στον Πλατύ Γιαλό ,όπως προαναφέραμε, στη συνέχεια συναντήσαμε τον εργολάβο Σταμάτη Λινάρδο, ο οποίος με πολύ ευγένεια μας απάντησε στα ερωτήματα που του θέσαμε.
Όπως μας είπε, το έργο της Αντικατάστασης ταρτάν και χλοοτάπητα στο Δημοτικό στάδιο θα ξεκινήσει ,λόγω και των αθλητικών υποχρεώσεων που υπάρχουν, μέσα στον Απρίλιο και επιδίωξη είναι να έχει ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.
Επίσης επιβεβαίωσε την πληροφορία μας, ότι του έγινε πρόταση από το Δήμο να αναλάβει να εκτελέσει το έργο της αποκατάστασης της καθίζησης στον Πλατύ Γιαλό. Για την πρόταση αυτή μας είπε , ότι επιφυλάχθηκε να απαντήσει και αυτό θα το κάνει στις επόμενες ημέρες, αφού εκτιμήσει και κοστολογήσει το έργο και εξετάσει αν η προσφερόμενη τιμή θα είναι συμφέρουσα. Όπως μάλιστα διευκρίνισε, εκτός την οικονομική προσφορά, θα υποβάλλει και χρονοδιάγραμμα του έργου που θα πρέπει να τηρήσει, λόγω του ότι η περιοχή είναι τουριστική ,υπάρχουν επιχειρήσεις και δεν πρέπει να δημιουργηθεί πρόβλημα στην απρόσκοπτη διέλευση περιοίκων και επισκεπτών. .
Δείτε το video που ετοίμασε η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

Latest..

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ MR PHONE

ΧΙΟΣ : Η Mr Phone που ειδικεύεται στο αντικείμενο  αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας αναζητά νέους συνεργάτες για τα καταστήματα της στη Χίο. Αν θέλεις να γίνεις μέλος της ομάδας … [Read More...]

Στήριξη μουσικών – κατοίκων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού

ΣΑΜΟΣ: Φωτογραφία: Ελένη Παντελούκα Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, προγραμματίζει να διοργανώσει συναυλίες στα Νησιά του Βορείου Αιγαίου με … [Read More...]

Ο Έπαρχος και ο Διοικητής Νοσοκομείου Καλύμνου για τις Μελέτες Ενεργειακής Αναβάθμισης έξι Νοσοκομείων νησιών (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]