Ο Κώστας Αστυρακάκης για την &.αρπαγή&. την ιαματικών πηγών

ΛΕΣΒΟΣ:

Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Μυτιλήνης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»Με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού και ειδικότερα με τα άρθρα 7 έως 14, μεθοδεύεται τώρα και η αρπαγή της Δημοτικής περιουσίας.
Το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του τόπου που αποτελούν οι θερμές – ιαματικές πηγές αλλά και τα γεωθερμικά πεδία, προορίζονται να δοθούν σε νεοσύστατες ανώνυμες εταιρείες –ως άλλο ΤΑΙΠΕΔ – προκειμένου ως πακέτα φιλέτα να δοθούν σε μεγαλοεπενδυτές ερήμην των δημοτών και της αυτοδιοίκησης που τους εκπροσωπεί.
Είναι αλήθεια πως σχέδια βιώσιμης ανάπτυξης με «πράσινα» χαρακτηριστικά που να αξιοποιούν τις θερμοπηγές σε επίπεδο ιαματικού τουρισμού, σε επίπεδο τηλεθέρμανσης αλλά και τα αντίστοιχα γεωθερμικά πεδία προς όφελος της αγροτικής παραγωγής , δεν έχει υπάρξει στη Λέσβο αλλά ούτε και στην υπόλοιπη Ελλάδα, στην έκταση που θα θέλαμε και θα μπορούσαμε.
Η συζήτηση όμως που υπάρχει τα τελευταία χρόνια και οι μικρές προσπάθειες αξιοποίησης τόσο σε επίπεδο τουρισμού, όσο και στον αγροτικό τομέα, δημιουργούν τις βάσεις για μια σοβαρή προσπάθεια ανάδειξης και αξιοποίησης αυτού του πλούτου στο άμεσο μέλλον από την μεριά της αυτοδιοίκησης, μια προσπάθεια που θα πηγάζει από την αυτοδιοίκηση και θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην τόνωση της λεσβιακής οικονομίας.
Το κοινό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης είναι στη σωστή κατεύθυνση και δείχνει την αποφασιστικότητά μας να μην εκχωρήσουμε κανένα περιουσιακό μας στοιχείο και μην επιτρέψουμε την περαιτέρω απαξίωση, υποβάθμιση και συρρίκνωση της αυτοδιοίκησης που επιχειρείται από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση με διάφορα νομοθετήματα στη διάρκεια της μικρής θητεία της (βλέπε υποβάθμιση  κοινοτήτων και Δημοτικών Συμβουλίων).
Η συρρίκνωση της αυτοδιοίκησης είναι συρρίκνωση της δημοκρατίας.
Για την ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη  Μυτιλήνης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»
Αστυρακάκης Κωνσταντίνος
Κατζανός Γεώργιος
Ψωμάς – Ατσίδης Θεόδωρος

Latest..

&.Το μεσημέρι ξύλο και αυταρχισμός και το βράδυ προπαγάνδα&. – H ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για τα γεγονότα στην πλατεία Νέας Σμύρνης

ΛΕΣΒΟΣ: Την έντονη δυσαρέσκειά του για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σήμερα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης., εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής … [Read More...]

3ο Νηπιαγωγείο Μύρινας Λήμνου – Μποβολέτειο: Τσικνοπέμπτη 2021 – Τα νιάτα είναι δυο φορές!!! (φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ: Από τις 18 Φεβρουαρίου 2021, κάθε Πέμπτη το 2ο τμήμα του 3ου Νηπιαγωγείου Μύρινας συνδέεται διαδικτυακά με το Γηροκομείο της πόλης μας με σκοπό την αλληλεπίδραση παιδιών … [Read More...]

Μάκης Ψάρρας στον Alpha 989: Άνοιγμα της Λήμνου με Ελβετία και Γερμανία για την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο! (ηχητικό)

ΛΗΜΝΟΣ: Ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ Τουριστικής Μάκης Ψάρρας, παραχώρησε συνέντευξη στον Χάρη Ντιγριντάκη στην εκπομπή τρίποντο στην οικονομία, στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89 Αναφέρθηκε … [Read More...]