Ο Μπουρνούς στη Λήμνο… η επίσκεψη του στο Νοσοκομείο, τι είδε… τι είπε….

ΛΗΜΝΟΣ:

Στη Λήμνο περιόδευσε τις προηγούμενες ημέρες ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.
 
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν το Νοσοκομείο του νησιού,  όπου είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών, Κώστα Κατσιγιαννόπουλο, καθώς και με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου.
 
 “Έχει περάσει ένας χρόνος διακυβέρνησης ΝΔ και το Νοσοκομείο Λήμνου παραμένει απαξιωμένο: Έπρεπε να περάσει ένας χρόνος για να δεήσει το Υπουργείο Υγείας να κάνει τη διαδικασία για τον ορισμό διοικητή, την ίδια ώρα που ο κ. Κικίλιας αφήνει αναξιοποίητο το πόρισμα της ειδικής επιτροπής, που είχε συγκροτηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, για την παροχή οικονομικών, διοικητικών και επιστημονικών κινήτρων, ώστε οι προκηρύξεις για γιατρούς να μην μένουν άγονες. Ένα πόρισμα που αφορά 2000 θέσεις γιατρών σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές και κοστολογείται στα 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, είναι δηλαδή απόλυτα εφικτό με βάση τις πρωτοφανείς και επείγουσες ανάγκες της περιόδου.
 
Το Νοσοκομείο Λήμνου, ενώ διαθέτει τον απαραίτητο εργαστηριακό εξοπλισμό, ο οποίος θα ενισχυθεί κι άλλο το επόμενο δίμηνο με μηχανήματα που εξασφαλίστηκαν μέσα από πρόγραμμα ΕΣΠΑ το 2018 (επί Ξανθού-Πολάκη), αδυνατεί να πραγματοποιήσει χειρουργεία και στοιχειώδεις εξετάσεις, λόγω της έλλειψης γιατρών. Δεν μπορεί σε ένα νησί 17.000 κατοίκων οι πολίτες σε πολλές περιπτώσεις είτε να εξαρτώνται από ιδιώτες γιατρούς είτε να χρειάζεται για απλές ιατρικές πράξεις να μετακινηθούν στην Αθήνα ή τη Βόρεια Ελλάδα.
 
Καλώ τον κ. Κικίλια να αξιοποιήσει άμεσα το πόρισμα για την παροχή ειδικών κινήτρων σε γιατρούς και να επαναπροκηρύξει τις απαιτούμενες θέσεις παρέχοντας ελκυστικά κίνητρα. Τον καλώ επίσης να λάβει υπόψιν την ανάγκη του νοσοκομείου Λήμνου για μαγνητικό τομογράφο και να προχωρήσει στην μεταφορά του παλιού, αλλά λειτουργικού τομογράφου του νοσοκομείου Ρόδου στη Λήμνο.
 
Καλώ, ακόμη, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να πάψει να κωλυσιεργεί και να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες για την ανακαίνιση της παλαιάς πτέρυγας του νοσοκομείου, που θα αναβαθμίσει αποφασιστικά τις κτιριακές εγκαταστάσεις. 
 
Είναι αδιανόητο, τέλος, εν μέσω θέρους και πανδημίας, να έχει καταρρεύσει και να υπολειτουργεί το σύστημα ψύξης του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει ούτε θάλαμος αρνητικής πίεσης σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα COVID-19 με ανάγκη νοσηλείας.
 
Το Νοσοκομείο Λήμνου είναι ένα πολύπαθο νοσοκομείο που αξίζει ιδιαίτερης και άμεσης προσοχής, αφού “σηκώνει” ένα νησί με σημαντικό αριθμό κατοίκων και τουριστών” τόνισε ο Γιάννης Μπουρνούς.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Καλό ταξίδι κ. Τάσο…

ΧΙΟΣ : []Έτσι μαθαίνομε συχνά πια το φευγιό των ανθρώπων. Μια γραμμή στον «τοίχο» κάποιας φίλης, ένα ψήφισμα στον τοπικό τύπο. Και μας … [Read More...]

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑΔΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

ΧΙΟΣ : Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του Ανδρεαδείου Γυμνασίου και των Λυκείων του Βροντάδου μετά από πρόσκληση του πλειοψηφήσαντος μέλους Αντώνη … [Read More...]

ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΧΙΟΣ : Σφοδρή κριτική εξαπέλυσε η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ του Βορείου Αιγαίου του Γ. Σπιλάνη στον Περιφερειάρχη, Κ. Μουτζούρη. Ο Γ. Σπιλάνης αποδομεί τον πυρήνα της στρατηγικής του … [Read More...]