Ο Πανσαμιακός αγροτικός σύλλογος ζητά συνάντηση με τον βουλευτή και τον αντιπεριφερειάρχη

ΙΚΑΡΙΑ :

Συνάντηση με τον Βουλευτή του Νομού Χριστόδουλο Στεφανάδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Βασίλη Πανουράκη θα επιδιώξουν τα μέλη του Πανσαμιακού Συλλόγου Σάμου, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή έκτακτη Γενική τους Συνέλευση.
Πρωτεύον θέμα είναι η αύξηση του εκθλιπτικού δικαιώματος από 14% σε 18% επί του παραγόμενου ελαιολάδου κάτι που σύμφωνα με τους παραγωγούς θα τους αναγκάσει να παρατήσουν την συγκομιδή ελαιοκάρπου.
Άλλο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα δύο τελευταία χρόνια είναι ο υπερπληθυσμός των αγριογούρουνων που προκαλούν τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειές τους χωρίς να προβλέπονται από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών. Οι αγρότες της Σάμου συζήτησαν επίσης το θέμα των δασικών χαρτών ενώ εστίασαν κυρίως στην ακρίβεια και το πώς θα πρέπει να οργανώσει ο σύλλογος τις δράσεις του για διεκδικήσει μέτρα στήριξης του πρωτογενή τομέα. Το Δ.Σ του Συλλόγου καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά ώστε να δρομολογηθούν οι βέλτιστες λύσεις για αυτούς.
ΕΡΤ
Σχετικά

Latest..

Μεγάλη ΗΜΕΡΑ σήμερα για τους ΑΓΡΟΤΕΣ!! Πληρώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ- ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2022

ΚΩΣ: Μεγάλη ΗΜΕΡΑ σήμερα για τους ΑΓΡΟΤΕΣ!! Πληρώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ- ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2022 – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε! NEWS: Με τη λήξη της … [Read More...]

Διαδικτυακή συνάντηση του Γενικού Γραμματέα, Γιάννη Χρυσουλάκη για την έναρξη του προγράμματος «Nikos Kazantzakis Visiting Scholar» στο Πανεπιστήμιο Berkeley το 2023 (1.12.2022)

ΚΩΣ: Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης πραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση με την διακεκριμένη … [Read More...]

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Δεδομένη η πρόθεση της κυβέρνησης για να ενταχθεί το έργο της επέκτασης του κεντρικού προβλήτα στο Λακκί της Λέρου στο ΕΣΠΑ»

ΚΩΣ: Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται το έργο της επέκτασης του κεντρικού προβλήτα στο Λακκί της Λέρου, για το οποίο ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, είχε ζητήσει ενημέρωση … [Read More...]