Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης στον γερμανικό τύπο.

ΛΗΜΝΟΣ:

Άρθρο  στον γερμανικό τύπο της εβδομάδας αναφέρεται στο προσφυγικό και πιο συγκεκριμένα στη Λέσβο .
Στο ρεπορτάζ μιλά και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο οποίος αναφέρει: «Όταν ο Ερντογάν θέλει να διαπραγματευτεί, στέλνει πρόσφυγες. Συμπεριφέρεται πολύ πιο επιθετικά από όλους τους Τούρκους προκατόχους του».
Το ρεπορτάζ σημειώνει ωστόσο ότι εκτός από την Τουρκία στο πεδίο του προσφυγικού «και η Αθήνα ακολουθεί σκληρή γραμμή» και αναφέρεται στα σχέδια για ανέγερση φράχτη στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία αλλά και θαλάσσια εμπόδια, όπως και στα καταμαρτυρούμενα Pushback -παράνομες επαναπρωθήσεις- στο Αιγαίο.
Ο Περιφερειάρχης σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ παρατηρεί…..
«Εδώ δεν υπάρχει κανένα ερευνητικό πλοίο της Άγκυρας που κατευθύνεται στην Ελλάδα, αλλά πλαστικές βάρκες, με τις οποίες μεταφέρονται μετανάστες από τις τουρκικές ακτές που απέχουν μόλις 10 χλμ. Αυτό καθιστά το τρίτο σε μέγεθος ελληνικό νησί με τους 86.000 κατοίκους ένα επιπρόσθετο πρόβλημα για τα ελληνοτουρκικά……Η Λέσβος έχει γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς για τους πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη».
Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Kάτω από τα διεθνή όρια τα επίπεδα μόλυβδου στους χώρους φιλοξενίας στο προσωρινό ΚΥΤ Καρά Τεπέ

ΛΕΣΒΟΣ: Σε συνέχεια πρόσφατων αναφορών για την πιθανή παρουσία μόλυβδου σε τμήμα του προσωρινού ΚΥΤ στο Μαυροβούνι (Καρά Τεπε) Λέσβου, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου … [Read More...]

Φαβορί ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

ΙΚΑΡΙΑ: Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, οι δύο «δικέφαλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναμετρώνται την Κυριακή (24/01 19:30) για τη 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Τις δύο ομάδες χωρίζει όλος … [Read More...]