Ο Σκρουτζ και τα πνεύματα των Χριστουγέννων – Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στη Μυτιλήνη

ΛΕΣΒΟΣ:

Η παιδική σκηνή του ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ  συνεχίζοντας την επιτυχημένη δεκαεπτάχρονη πορεία της , με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει φέτος την πιο επίκαιρη ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑβασισμένη πάνω στο γνωστό έργο του ΚΑΡΟΛΟΥ ΝΤΙΚΕΝΣ (Μία Χριστουγεννιάτικη ιστορία)
“O ΣΚΡΟΥΤΖ ΚΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ”
Σκηνοθεσία & Θεατρική Διασκευή: ΚΕΛΛΥ ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗ
Η “Χριστουγεννιάτικη ιστορία” έχει ξεχωριστή θέση στη βιβλιογραφία της παγκόσμιας λογοτεχνίας.Άλλωστε ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΝΤΙΚΕΝΣ θεωρείται ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς όλων των εποχών.
 ΠΟΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΙΚΡΟΙ & ΜΕΓΑΛΟΙ;…Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα που προσλαμβάνουν τα παιδιά από την ιστορίατου άπληστου ΣΚΡΟΥΤΖ ο οποίος, μετά την παρέμβαση των τριών πνευμάτων που του φανερώνουν την ασχήμια της ζωής του, μεταμορφώνεται σε άνθρωποκαλοσυνάτο που θέλει να μοιράζεται την περιουσία του με τους συνανθρώπους του. Ειδικά σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε και πρέπει νααλληλοστηριζόμαστε για να επιβιώσουμε, το μήνυμα του σπουδαίου Ντίκενςμοιάζει πιο επιτακτικό και απαραίτητο.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Χριστούγεννα 1843, ο ΕΜΠΕΝΙΖΕΡ ΣΚΡΟΥΤΖ είναι ένας τσιγκούνης,φιλάργυρος γερό-τοκογλύφος, που μισεί τα Χριστούγεννα και τις γιορτές και όλα αυτά τα οποία αντιπροσωπεύουν.
Το βράδυ της παραμονής ο ΣΚΡΟΥΤΖ δέχεται μία απρόσκλητη επίσκεψη από ένα πνεύμα, του πρώην συνεργάτη του ΤΖΕΙΚΟΜΠ ΜΑΡΛΕΙ τσιγκούνη και μίζερου όπως ο ΣΚΡΟΥΤΖ.
Εκείνος τον προειδοποιεί πως αν δεν αλλάξει τρόπο σκέψης βλέποντας τα πράγματα πιο ευχάριστα με διαφορετικό μάτι θα καταλήξει  όπως εκείνος καταδικασμένος στο αιώνιο μαρτύριο… Το ίδιο βράδυ ακόμα τρία πνεύμα θα επισκεφθούν τον γκρινιάρη και εγωιστή ΣΚΡΟΥΤΖ εκείνα των προηγούμενων, των τωρινών και των μελλοντικών Χριστουγέννων… του οποίου υποδεικνύουν τα λάθη του… Μετά την εμπειρία αυτή, η ημέρα των Χριστουγέννων ξημερώνει βρίσκοντας έναν διαφορετικό ΣΚΡΟΥΤΖ… Τα Πνεύματα των Χριστουγέννων θα ταξιδέψουν την παράσταση στην
 ΜΥΤΙΛΗΝΗ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 
ΠΕΜΠΤΗ  17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 
Ώρες παράστασης : 5:00 μ.μ  & 7:00 μ.μ  
Τιμή εισιτηρίου : Προπώληση 9€, Ταμείο 10€ 
Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ 
Προπώληση στο ταμείο του Κιν/θεατρου,βιβλιοπωλείο “Χατζηδανιήλ” ,”Book Art”  και στο viva.gr  
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν επαγγελματίες και καταξιωμένοι ηθοποιοί όπως
ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΐΔΗΣ στο ρόλο του  Ήρωα ΣΚΡΟΥΤΖ
η αγαπημένη σε όλους ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΡΗΓΟΥ σε έναν χαρακτηριστικό ρόλο 
μαζί τους ταλαντούχοι ηθοποιοί που παίζουν τραγουδούν και χορεύουν: 
η ΕΦΗ ΚΙΟΥΚΗ, ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΣΑΜΑΝΤΑΝΗΣ και ο ΠΕΤΡΟΣ ΓΡΥΛΟΣ η μουσική που ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους είναι του ΖΑΚ ΙΑΚΩΒΙΔΗ ο θίασος χορεύει πάνω στα βήματα της ΑΝΝΑΣ ΜΑΓΚΟΥ
τον θίασο επιμελήθηκε ενδυματολογικά η πολύ έμπειρη ΣΗΛΙΑ ΔΕΜΙΡΗ
ενώ το εντυπωσιακό σκηνικό που μας ταξιδεύει στη Βικτωριανή Αγγλία 
στα μέσα του 19ου αιώνα κατασκεύασε ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
και ζωγράφισε η καταξιωμένη σκηνογράφος ΕΛΕΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ.

Latest..

Tην συλλογή έργων τέχνης του Γιάννη Γιαννέλη – Θεοδοσιάδη γνώρισαν οι μαθητές του Λυκείου Αγιάσου

ΛΕΣΒΟΣ: Στο Παλαιό Δημαρχείο βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, το Λύκειο Αγιάσου. Σκοπός της επίσκεψης των μαθητών ήταν να θαυμάσουν από κοντά τους πίνακες και έργα της … [Read More...]

Κλειστά κέντρα για τους πρόσφυγες που φτάνουν στα ελληνικά νησιά: Ένα χρόνο αργότερα, «όλοι υποφέρουν από προβλήματα ψυχικής υγείας»

ΛΕΣΒΟΣ: H προσπάθεια να δουν έναν γιατρό, να λάβουν θεραπεία ινσουλίνης για τον διαβήτη, να αναζητήσουν νομικές συμβουλές πριν από τη συνέντευξη ασύλου. Όλα αυτά αποτελούν … [Read More...]