Ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Ευδήλου για τις εξελίξεις στις Μαθητικές Μεταφορές

ΙΚΑΡΙΑ:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Εύδηλος, 14 Οκτωβρίου 2020ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ Αριθ. Πρωτ. : 32email: [email protected]
ΠΡΟΣ:Επαρχείο Ικαρίας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:Δήμο Ικαρίας,Περιφ/κή Δ/νση Εκπ/σης Β.Αιγαίου,Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου,Σχολικές μονάδες Ικαρίας-ΦούρνωνΣυλλόγους γονέων και κηδεμόνωνΣύλλογο Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Ικαρίας-ΦούρνωνΜ.Μ.Ε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την πρώτη σχολική ημέρα, ένα πάγιο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του νησιού μας, είναι αυτό της μεταφοράς των μαθητών.
Ο Σύλλογος μας χρόνια τώρα παλεύει προκειμένου να εξασφαλίσει τους όρους που θα οδηγήσουν στην κατεύθυνση της μεταφοράς των μαθητών ισότιμα και ορθολογικά.
Αυτοί οι όροι για μας, ήταν και είναι η προσέλευση των μαθητών αυστηρά εντός των χρονικών ορίων της υποδοχής μαθητών, η αποχώρηση των μαθητών αμέσως με τη λήξη του υποχρεωτικού ή του ολοήμερου σχολικού προγράμματος, η παρουσία συνοδού κατά τη μεταφορά, η εφαρμογή των υψηλότερων προϋποθέσεων ασφαλείας και η ύπαρξη σχολικών λεωφορείων σε όλες τις γραμμές μεταφοράς.
Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με μια αλλαγή προς την κατεύθυνση που χρόνια τώρα ο σύλλογος προσπαθούσε να οδηγήσει τις εξελίξεις. Συγκεκριμένα οι μαθητές στη γραμμή Αυλάκι-Κάμπος-Εύδηλος δεν θα εξυπηρετούνται πλέον από την μικροσυγκοινωνία μέσο ειδικού μαθητικού δελτίου, αλλά από το σχολικό λεωφορείο της γραμμής Φραντάτο-Μάραθο-Πηγή-Εύδηλος.
Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά πλέον δεν θα εγκαταλείπονται, όπως συνέβαινε μέχρι πέρυσι με ευθύνη της περιφέρειας, έξω από την κλειστή πύλη του σχολείου και πάνω στον κεντρικό οδικό άξονα.
Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά πλέον θα μεταφέρονται με σχολικό λεωφορείο και άρα θα βιώνουν ισότιμα τους ίδιους όρους ασφαλείας (συνοδός, ζώνες, μη παρουσία τρίτων).
Μας ικανοποιεί αυτή η λύση; Nαι!
Σαν σύλλογος όμως θεωρούμε ότι τελική βέλτιστη λύση μπορεί να είναι μόνο το αυτόνομο σχολικό λεωφορείο στην γραμμή Αυλάκι-Κάμπος-Εύδηλος και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε την δράση μας.
Δυστυχώς όμως η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε αναπαράγοντας και τις υπόλοιπες χρόνιες παθογένειες των μεταφορών.
• Οι συμβάσεις των σχολικών ταξί είναι λιγότερες από αυτές που απαιτούνται για να εξυπηρετηθεί το σύνολο των μαθητών που δικαιούνται μεταφορά, με αποτέλεσμα παιδιά να μην μεταφέρονται.
• Μετά την λήξη του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος πολλά παιδιά παραμένουν αδικαιολόγητα πολύ ώρα στο χώρο του σχολείου έως ότου τα παραλάβει το μέσο μεταφοράς τους, ανατρέποντας με τον τρόπο αυτό τον όποιο καθημερινό τους προγραμματισμό (διάβασμα, ξεκούραση, δραστηριότητες).
Συνεπώς ζητάμε ειλικρινές ενδιαφέρον και άμεση ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων προκειμένου και στα δύο αυτά ζητήματα να έχουμε άμεσα λύση, κοινωνικά αποδεκτή.
Συνεχίζουμε αγωνιζόμενοι για την εφαρμογή στην πράξη του κοινωνικά αυτονόητου στις μεταφορές και οραματιζόμενοι ένα δημόσιο σύστημα (κεντρικό, περιφερειακό η δημοτικό) μεταφοράς των μαθητών.

Latest..

7 τρόποι για να προστατεύσετε τα μάτια σας από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία ( ΗΕΩ)

ΧΙΟΣ : Η  ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας ( ΗΕΩ)  είναι μία από τις κύριες αιτίες τύφλωσης άνω των 50 ετών. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία είναι τα κλειδιά για την … [Read More...]

Αφορολόγητο 2020: Ποιες e-αποδείξεις πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι μέχρι τέλος έτους

ΛΗΜΝΟΣ: Κάτι περισσότερο από δύο μήνες περιθώριο έχουν οι φορολογούμενοι να καλύψουν το όριο των ηλεκτρονικών αποδείξεων που υποχρεούνται να συγκεντρώσουν φέτος προκειμένου να … [Read More...]

Η γεωγραφική κατανομή των σημερινών κρουσμάτων. Πόσα είναι στη Λέσβο; Ενημέρωση Δευτέρα 26 Οκτωβρίου

ΛΕΣΒΟΣ: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε απόψε 715 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 93 συνδέονται με γνωστές συρροές και 48 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου … [Read More...]

Κορωνοϊός: 581 θάνατοι στην Ελλάδα

ΙΚΑΡΙΑ : Η επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ δείχνει 7 νέους θανάτους, σε σχέση με τη χθεσινή ενημέρωση. Τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 715, και έτσι το νούμερο των κρουσμάτων … [Read More...]

«Χαοτική κατάσταση» και «πάρτι παρανομίας» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού

ΙΚΑΡΙΑ : Ο Κύριος Αυγενάκης σε σχετική Συνέντευξη Τύπου κατέδειξε μια εικόνα που δεν αρμόζει στην αθλητική οικογένεια, κατά τον ίδιο, με ευθύνη των Ομοσπονδιών. Σύμφωνα με … [Read More...]