Ο Χάρτινος κόσμος

ΙΚΑΡΙΑ :

Γράφει ο Στέφανος Καραπέτης
Την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου έπεσε το facebook, το Instagram και το whats app,για περίπου 6 ώρες. Δε λειτουργούσε με τίποτα σε όλο τον κόσμο. Το πρόβλημα δε το γνωρίζω, δε μου το επιτρέπουν οι γνώσεις μου αλλά ακόμα και αν μου το επέτρεπαν η εταιρεία φρόντισε να μη μαθευτεί τι ακριβώς συνέβη. Αυτές τις 6 περίπου ώρες ο μεγιστάνας Mark Zuckenberg εχασε το ποσό των 6 δισεκατομμυρίων σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, το ποσό έχιε να κάνει με την τιμή στο χρηματιστήριο κυρίως, ωστόσο ακόμη δε γνωρίζουμε και άλλες ενδεχόμενες απώλειες που μπορεί να φτάνουν 10-11 δις για 6 ώρες που δε λειτούργησε το κοινωνικό μέσο δικτύωση.
Και μπήκα τώρα βάσει των γεγονότων σε διάφορες σκέψεις που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Αυτά τα 6 δις εαν ας πούμε δίνονταν στην Ελλάδα, στο κράτος μας για να καλύψει τις ανάγκες του, πόσο καλύτερη θα ήταν η ζωή μας? Η χώρα μας, σύμφωνα με όσα λέει η κυβέρνηση,περίπου αυτό το ποσό περιμένει να γίνει σε επενδύσεις την επόμενη διετία και ένας σημαντικός επιχειρηματίας τα έχασε σε μια βραδιά. Σκέφτηκα επίσης πως εαν αυτό το ποσό δίνονταν σε μια χώρα όπου υπάρχει μεγάλη φτώχεια, ας πούμε της Αφρικής, τι θα γινόταν, πόσοι άνθρωποι θα γλίτωναν τον θάνατο από την πείνα? Οι ρομαντικές αυτές σκέψεις, που άλλοι τις λένε ουτοπία είναι και η διαφοροποίησή μου με τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα. Δε μπορεί ένας να κλωτσάει μια μπάλα και να υπογράφει συμβόλαια που αποκομίζει εκατομμύρια και ο άλλος να τρέχει όλη μέρα για 10, 20,30, 40€ το πολύ, μεροκάματο. Δε μπορεί ένας να έχει όλα τα χρήματα του κόσμου και ο άλλος να μην έχει ένα πιάτο φαΐ και όλο αυτό να συνεχίζεται αέναα. Αυτό που ζούμε δεν είναι καπιταλισμός αλλά καπιταλιστική μοναρχία.
Το εαν πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα, νομίζω ότι ο κάθε μέσος πολίτης το σκέφτεται, δε μπορεί να χάνονται δις σε πετσετάκια (μετοχές) για ένα λάθος στον server της εταιρείας, από τα λίγα που κατάλαβα, και εμείς να παλεύουμε άντε στην καλύτερη για 1000€ το μήνα. Πρέπει να γίνει ανακατανομή πλούτου για να έχει η μεσαία τάξη χρήματα να καταναλώσει τα προϊόντα σας, πολλοί από εσάς που τα έχετε, το έχετε καταλάβει, αλλά το χάρτινο οικοδόμημα που με ένα μικρό τσακ καταρρέει, για να απαντήσω σε αυτούς που θέλουν την ανατροπή, φαίνεται πως δεν χρειάζεται επανάσταση όπως μπορεί να σκέφτονται, καταρρέει και μόνο του, και αυτό φάνηκε και με αυτά αλλά και με άλλα γεγονότα που έχουν γίνει στο παρελθόν και στον κόσμο αλλά και στην χώρα μας.
Σε Χάρτινα τούβλα κρέμεται το οικοδόμημα, το μόνο ου χρειάζεται είναι κάποιος να τα βρει και να τα σπρώξει, άρα ενδεχομένως λεώ εγώ ότι οι μορφές πάλης που χρησιμοποιούμε θέλουν την ανανέωσή τους για να τελειώνουμε μια ώρα νωρίτερα με τη δυσωδία
Αυτά προς το παρόν

Latest..