Πάνω από 500 οι κενές θέσεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Δήλωση Γ. Μπουρνού

ΛΕΣΒΟΣ:

Γ. Μπουρνούς: Θα μας βρει μπροστά του όποιος συρρικνώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι νέες και οι νέοι του Νομού μας που εισάγονται στις πανεπιστημιακές σχολές της πατρίδας μας. Δούλεψαν σκληρά σε συνθήκες που ξέρουμε ότι δεν ήταν εύκολες, ιδίως για πολλές οικογένειες που βιώνουν τις συνέπειες της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης.
Δυστυχώς, η χαρά μας μετριάζεται από την επιβεβαίωση των φόβων και των καταγγελιών μας για τη σχεδιασμένη απαξίωση και συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μετά από την περσινή κατάρρευση του αριθμού εισακτέων στα τμήματα της Λέσβου και της Λήμνου και παρά τη μείωση των διαθέσιμων θέσεων που ανακοίνωσε η κ. Κεραμέως τον Μάιο, τα επτά τμήματα της Μυτιλήνης και της Λήμνου έχουν 566 κενές θέσεις σε σύνολο 963 διαθέσιμων θέσεων για απόφοιτούς Γενικών Λυκείων!
Στους μόλις 397 νέους επιτυχόντες-προερχόμενους από Γενικά Λύκεια, δεν θα προστεθούν παρά λίγες δεκάδες επιτυχόντων προερχόμενων από άλλους τύπους Λυκείων και ειδικές κατηγορίες.
Το αποτέλεσμα των εμμονών της κυβέρνησης με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αλλά και των ιδεοληψιών τους ενάντια στα δημόσια περιφερειακά πανεπιστήμια είναι προφανές. Με ελάχιστους εισακτέους, τα τμήματα θα κριθούν «ασύμφορα» ή «χαμηλής προτίμησης» και θα κλείσουν.
Τα πανεπιστήμια, ιδίως στην περιφέρεια και τα νησιά, είναι πολύτιμα κέντρα γνώσης, καινοτομίας, ανάπτυξης και δυναμικού εκσυγχρονισμού των τοπικών κοινωνιών. Όσοι ενοχλούνται από τα πανεπιστήμια και τους ανθρώπους τους, όσοι νοιάζονται μόνο να φτιάξουν πελατεία για τους φίλους τους, ιδιοκτήτες κολλεγίων, θα μας βρίσκουν μπροστά τους.
Στην πολιτική αλλαγή που έρχεται, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα καταργηθεί και τα περιφερειακά πανεπιστήμια θα έχουν τη θέση που τους αξίζει ανάμεσά μας. 

Latest..

Το ΠΑΜΕ για τις δολοφονίες γυναικών: “Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να παλέψουν μέσα από τα συνδικάτα τους”

ΙΚΑΡΙΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΓια τις δολοφονίες γυναικών Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα συνδικάτα να δυναμώσουν τον αγώνα τους για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των γυναικών. Να … [Read More...]

Ευχαριστήριο: Κυρίες και κύριοι του ΕΣΥ σας βγάζουμε το καπέλο και υποκλινόμαστε στην επιστημονική σας κατάρτιση

ΛΗΜΝΟΣ: Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ από καρδιάς στο υγειονομικό προσωπικό (γιατρούς και νοσηλευτές) των Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου για τον άριστο … [Read More...]

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Τι Δεν αλλάζει με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΥΠ

ΙΚΑΡΙΑ: Επικοινωνιακά τρικ από Μητσοτάκη για να βγει από την πολιτική απομόνωση μετά το σκάνδαλο παρακολουθήσεων – Η σημαντική αλλαγή που δεν φέρνει η κυβέρνηση με την ΠΝΠ για την … [Read More...]

O… Βυθός των Καρδαμύλων

ΧΙΟΣ : Στιγμές από την πολύ πετυχημένη παρουσίαση του παραμυθιού "ΒΥΘΟΣ ώρα μηδέν" της Καρδαμυλίτισσας Δέσποινας Κασάπα, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Τομέας της τοπικής Κοινότητας … [Read More...]