Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων με εκδηλώσεις στο Δημοτικό Κήπο Χίου

ΧΙΟΣ :

Με σύνθημα: «Οποιοσδήποτε, Οπουδήποτε, Οποτεδήποτε, Κάθε Άνθρωπος έχει Δικαίωμα να Αναζητά Ασφάλεια», η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες τιμά και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, διοργανώνοντας πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.Στη Χίο οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον Δημοτικό Κήπο από τις 5.30 το απόγευμα.
Η Ύπατη Αρμοστεία ευχαριστεί τον Δήμο Χίου και τη Δημοτική Κοινότητα Χίου, τη Διοίκηση του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων Χίου Ευαγγελία Θεοδώρου και Δημήτρη Ντομάτα, την Ομάδα Ποίησης «Σείστρο», τη διδάσκουσα του Chios Music Festival Ανδριάννα Νεαμονίτη, το σκηνοθέτη Σωτήρη Παλάσκα, την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου, τη ΜΕΤΑδραση, τους Movement on the Ground και τους πρόσφυγες για τη συνεισφορά και υποστήριξή τους στις φετινές δράσεις.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:17:30 — 23:00: Έκθεση εικαστικών από παιδιά πρόσφυγες• Ζωγραφιές μαθητών προσφύγων υπό το συντονισμό των Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων Χίου με θέμα «Το ταξίδι μου».• Εικαστικές δημιουργίες παιδιών διαμενόντων στο ΚΥΤ Χίου και ασυνόδευτων παιδιών της Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Χίου της οργάνωσης ΜΕΤΑδραση.
18:30 — 18:45: Παρουσίαση τραγουδιών με γιουκαλίλι από παιδιά πρόσφυγεςΣτο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος μουσικής του Chios Music Festival, υπό τον συντονισμό της διδάσκουσας, Ανδριάννας Νεαμονίτη.
19:00 — 20:00: Ανάγνωση ποίησης από την Ομάδα Ποίησης «Σείστρο» και από πρόσφυγεςΠοιήματα εμπνευσμένα από τη θεματική της ημέρας, όπως προέκυψαν μέσα από εργαστήρια της Ομάδας Ποίησης «Σείστρο» στα οποία συμμετείχαν και πρόσφυγες.
20:45 — 23:00: Προβολή ταινιών Uprooted (μικρού μήκους, 2’ – 2022) του Αντρέι Γκαβρίς Nowhere (μικρού μήκους, 14’ – 2017) του Σωτήρη Παλάσκα Τα Χελιδόνια της Καμπούλ (81’ – 2019) των Ζαμπού Μπρετμάν & Ελεά Γκομπέ Μεβεγιέκ.

Latest..

Γιάννης Σπιλάνης: Κυβερνητικοί προεκλογικοί μονόλογοι χωρίς δεσμεύσεις και με την Αυτοδιοίκηση σιωπηλή

ΙΚΑΡΙΑ: Πολλαπλασιάζονται οι κυβερνητικές φιέστες στα νησιά μας όπου απλά επιβεβαιώνεται ότι ούτε σχέδιο υπάρχει, ούτε πρόθεση για να αντιμετωπιστούν τα συσσωρευμένα προβλήματα. … [Read More...]

Απόψε ο νέος καταξιωμένος τραγουδοποιός Δημήτρης Μπαλογιάννης στην εκπομπή Όλα τριγύρω αλλάζουνε

ΙΚΑΡΙΑ: Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου δίσκου του Δημήτρη Μπαλογιάννη «Γενέθλια», την Τρίτη 28/06/2022, ο νέος καταξιωμένος τραγουδοποιός είναι κοντά μας, στην Ικαριακή … [Read More...]