ΠΑΓΧΙΑΚΗ: ΣΠΑΤΑΛΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ

ΧΙΟΣ :

Η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
 
Ξεδιπλώνεται το αναπτυξιακό όραμα της κυβέρνησης και του κ.Μηταράκη για τα νησιά μας.
Την ίδια ώρα που η Τουρκία ζητά επίμονα την αποστρατικοποίηση των νησιών μας, στέλνει πλοία εντός της υφαλοκρηπίδας μας ,δημιουργεί βάσεις για τετελεσμένα και αμφισβητεί στην πράξη τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ,η ηλεκτρονική σελίδα in.gr αναφέρει:
“η κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία κλειστών ελεγχόμενων κέντρων για τους μετανάστες στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα.Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης προσθέτοντας ότι την Τρίτη (13/10) θα ενημερώσει τη Βουλή, διότι βρέθηκαν ήδη ανάδοχοι σε Κω, Λέρο και Σάμο.
Προσεχώς, όπως είπε θα ανακοινωθούν και τα υπόλοιπα σημεία εισόδου της χώρας.”
https://www.in.gr/…/mitarakis-efta-allages-sti…/…

Με λίγα λόγια ο στόχος της κυβέρνησης ξεκάθαρα πλέον είναι η επίσημη μετατροπή των νησιών μας σε σημεία αναφοράς ,σε πύλες εισόδου για την εξυπηρέτηση της παράνομης μετανάστευσης και όλου του κυκλώματος των διακινητών και των ύποπτων ΜΚΟ .

Επίσημα σημεία εισόδου και μάλιστα με την σφραγίδα της ΕΕ (πρότυπα κέντρα όπως τους αρέσει να τα ονομάζουν) για εισερχόμενους που περνούν το Αιγαίο με βάρκες ,που έχουν εξαφανίσει τα χαρτιά τους και ταυτόχρονα το παρελθόν τους.

Πριμοδοτεί όλη την παράνομη μετανάστευση προς την Ευρώπη να γίνεται από τα νησιά, ενώ πουθενά δεν αναφέρεται τίποτα (όπως θα έπρεπε) για την νόμιμη μετανάστευση (μέσω πρεσβειών, είτε άσυλο εκτός ΕΕ).Τις εξισώνει το ίδιο και προτιμούν έτσι οι μεταναστευτικές ροές τον παράνομο τρόπο, με ότι αυτό σημαίνει για την Ελλάδα και ειδικά για τα νησιά μας!

Με συνεχή ψέματα και προπαγάνδα από άλλες εποχές προσπαθούν να περάσουν τα καταστροφικά σχέδια τους.

*Μέριμνα για καμία μόνιμη παραμονή στα νησιά δήλωνε φουσκωμένος από περηφάνεια ο κος Μηταράκης και την ίδια στιγμή αναγγέλλει τριπλασιασμό της “ονομαστικής” χωρητικότητας των κέντρων σε Σάμο ,Κώ, Λέρο και δίνει 6 (ΕΞΙ) εκατομμύρια ευρώ για ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ υπηρεσίες για την κατασκευή των κέντρων των ονείρων του. Πραγματικά παγκόσμια πρωτοτυπία .(1)

*Νέος νόμος ασύλου πολυδιαφημισμένος μεν, αλλά στην πράξη εκκρεμούν 90000 αιτήσεις ασύλου και μάλιστα μετά από 6 μήνες χωρίς ροές.
*Διακοπή επιδομάτων λέει , αλλά συνεχίζει να δίνει IBAN (προφανώς για χορήγηση cashcard) και ΑΦΜ στους ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ άσυλο , δηλαδή σε όλους όσους μπαίνουν παράνομα για προσαρμογή στην αγορά εργασίας , την ίδια στιγμή που καταγράφεται ανεργία ρεκόρ για τους νέους στην περιφέρεια Β.Αιγαίου (37%).

* Ενώ πριν αναφερόταν εκτενώς στις επιστροφές , οι λέξεις επιστροφή -απέλαση έχουν καταργηθεί από τα κείμενα του Υπουργείου. Πολύ απλά , ότι μπαίνει – μένει.
* Μιλάει για θετικό ισοζύγιο επιστροφών αλλά ξεχνάει να μας πει ότι αυτοί έφυγαν εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών (φωτιά στη Μόρια) ,ενώ κάποιοι άλλοι εξαφανίστηκαν σύμφωνα με δηλώσεις του (2000 ενώ βέβαια στα «επίσημα» στοιχεία που το ίδιο το υπουργείο είχε οι «εξαφανισμένοι» είναι περίπου 4000) .
Το δημόσιο όμως πλήρωνε κανονικά ( ! )την σίτιση τους για άγνωστο διάστημα.

*Ολα αυτά τα δραματικά συμβαίνουν στα νησιά αλλά ο κ.Μηταράκης έχει βρεί για όλα την λύση. Χτίσιμο δομών.

Για τον σκοπό αυτό απεγνωσμένα ψάχνει αχυρανθρώπους ,”κομματικούς υποτακτικούς πατριώτες” για την τοπική κομματική οργάνωση στην Χίο σύμφωνα με δημοσιεύματα. Σκοπός των αχυρανθρώπων; Σε αντάλλαγμα των «αξιωμάτων» θα κάνουν υποστηρικτικές δηλώσεις για την αναγκαιότητα των κέντρων και τις ικανότητες του υπουργού.

Τα εκατομμύρια ρέουν για τα «αναπτυξιακά έργα» ενώ ταυτόχρονα με τον κορονοϊό να καλπάζει στα κέντρα, τα νησιά βρίσκονται στο έλεος του Θεού. Ακόμη και τώρα αρνούνται να προβούν σε αποσυμφόρηση.

(1) https://diavgeia.gov.gr/…/%CE%A806%CE%9646%CE%9C%CE%94…
 

Latest..

28η Οκτωβρίου: Έκαναν… παρέλαση σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πτολεμαΐδα παρά τα μέτρα για τον κορονοϊό (φωτο-βιντεο)

ΛΗΜΝΟΣ: 28η Οκτωβρίου: Παρά τα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ομάδες πολιτών βρέθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και της … [Read More...]

Θύελλα αντιδράσεων για τη στάση της Αστυνομίας στην προκυμαία Μυτιλήνης – Ανακοίνωσης και από την Περιφέρεια

ΛΕΣΒΟΣ: Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η απαράδεκτη και αψυχολόγητη ενέργεια της ηγεσίας της Αστυνομίας στη Λέσβο να στήσει σκηνικό πολέμου την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου … [Read More...]

28η Οκτωβρίου: Χωρίς παρελάσεις η φετινή εθνική επέτειος του «ΟΧΙ» και στη Λήμνο (βιντεο-φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ: Ογδόντα χρόνια από την ημέρα που σημάδεψε την Ελλάδα, την ιστορική εκείνη ημέρα που η χώρα μας είπε ΟΧΙ στην υποταγή. Φέτος η επέτειος λόγω της πανδημίας εορτάστηκε … [Read More...]