Παλλεσβιακή συγκέντρωση συνταξιούχων – Παρασκευή 8 Οκτωβρίου

ΛΕΣΒΟΣ:

ΤΙΜΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΕ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ 2021 ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ  (ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ) ΚΟΜΝΗΝΑΚΗ 43 ΩΡΑ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ  ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΣΑ ΑΔΙΚΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ, ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ  ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ  ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ – ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟ ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΜΕΘ 
ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΟΙΚΩΝ ΕΥΓΗΡΙΑΣ
ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΔΙΧΩΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ. 
ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 600 ΕΥΡΩ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ 0,5% ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 
ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Η ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ 13Η ΚΑΙ 14Η ΣΥΝΤΑΞΗ.  
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ – ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΝΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΑ
ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ 100% ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ 8ΩΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΚΥΤ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ. ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΑΣΤΡΙΑ-ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
  Την ίδια μέρα στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου και σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό θα τεθούν όλα τα προβλήματα των συνταξιούχων και θα ζητηθεί η λύση τους.
 Έχουμε τη γνώση και την πείρα, μέσα από την δράση και τους αγώνες καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά, αντισυνταξιουχικά μέτρα. 
Υποχρεώσαμε τις κυβερνήσεις να δώσουν λύσεις σε ορισμένα από αυτά που αδίκως μας αφαίρεσαν όπως : την επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης στις επικουρικές, την παρακράτηση για την υγεία στο πραγματικό ύψος των συντάξεων, την αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας, την μη εφαρμογή της μείωσης της προσωπικής διαφοράς στους παλιούς συνταξιούχους, την μη μείωση του αφορολόγητου από 8.600 στα 5.600 ευρώ, την επιστροφή ενός μέρους από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, καθώς και την επιστροφή των περικοπών που είχαν γίνει στο 11μηνο στις Κύριες συντάξεις, δίχως αγωγές και δικαστήρια.
Αν η συμμετοχή μας στους αγώνες ήταν μαζικότερη, θα ήταν καλύτερα και τα αποτελέσματα και αυτό πρέπει να κάνουμε με μαζική συμμετοχή. 
  Καμιά επανάπαυση, μας τσάκισαν τα δικαιώματα την περίοδο της κρίσης που οι επιχειρηματικοί όμιλοι δημιούργησαν, τώρα συνεχίζουν στο όνομα της λεγόμενης ανάπτυξης στον ίδιο δρόμο. Όλοι οι νόμοι που ψηφίσθηκαν αυτό το διάστημα χειροτερεύουν τη θέση των συνταξιούχων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων σε όλα τους τα δικαιώματα, στην εργασία, τα ωράρια, την κοινωνική ασφάλιση, το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις, όλα παραδίδονται στις ορέξεις της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Ο πρόσφατος νόμος που ψηφίσθηκε για την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης μας αφορά όλους, ο λεγόμενος προσωπικός κουμπαράς των νέων θα πηγαίνει στις ανάγκες του χρηματιστηριακού τζόγου, οι επικουρικές των παλιών συνταξιούχων θα περικοπούν ή θα καταργηθούν.  
  Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει και να μας αγνοήσει. Η πανδημία για εμάς δεν σημαίνει αμνησία, δεν ξεχνάμε και διεκδικούμε ό,τι μας έχει αδίκως αφαιρεθεί.  
   H φωνή μας θα ακούγεται και θα δυναμώνει. Δεν θα μπορέσουν όσο κι αν προσπαθούν να μας επιβάλουν «άκρα του τάφου σιωπή», τόσο η κυβέρνηση, όσο κι  εκείνοι, που για λογαριασμό της, αποκλείουν τις αγωνιστικές φωνές των συνταξιούχων από τις εκπομπές και τις πένες του τύπου τους, απ’ όπου μοιράζουν αυξήσεις και αναδρομικά στους συνταξιούχους περισσότερα από την κυβέρνηση(!!!!). Που έχουν το θράσος και δεν διστάζουν να φορτώνουν στους πατεράδες και στους παππούδες της νέας γενιάς, τις ευθύνες που οι ίδιοι έχουν για τα προβλήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης.  
Όλοι στον δρόμο του αγώνα.
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΜΝΗΣΙΑ –  ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΜΑΣ ΠΗΡΑΤΕ ΠΟΛΛΑ
ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ
             Οι συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις
ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ ΛΕΣΒΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ
                                       ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΤΕ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Latest..

Απόψε ανοίγει τα χαρτιά του ο Γ. Παπανδρέου -Πόσοι θα υπογράψουν υπέρ του, πώς προετοιμάζονται οι άλλοι 5 υποψήφιοι

ΛΗΜΝΟΣ: Απόψε ανοίγει τα χαρτιά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, με τους άλλους 5 συνυποψηφίους να αναμένουν τις αποφάσεις … [Read More...]