Πανδαισία Γεύσεων από τους σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Λήμνου! (φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ:

Την Παρασκευή 12/11/2021 το εργαστηριακό μάθημα «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα» πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Limnos Village, παρουσία όλων των σπουδαστών και των τριών ομάδων και των εκπαιδευτών τους, κ. Ηλία Κελεμένη, κ. Χρήστο Ντίνο και κ. Τριαντάφυλλο Καλατζή.
Το μάθημα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον και εποικοδομητικό καθώς δόθηκε η ευκαιρία στους σπουδαστές “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef)” Α΄ εξαμήνου του Δ.ΙΕΚ Λήμνου, να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις της κουζίνας του ξενοδοχείου και να δουν τη διαμόρφωση των χώρων, όπως περιγράφονται στην θεωρία του μαθήματος «Τεχνικές Εγκαταστάσεις».
Παράλληλα οι σπουδαστές μαγείρεψαν υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των εκπαιδευτών τους πολλά και νόστιμα εδέσματα, τα οποία στην συνέχεια παρουσίασαν και προσέφεραν στην Διευθύντρια του ΙΕΚ, κυρία Ιουλία Λυγδά, η οποία εντυπωσιάστηκε από τις υπέροχες γεύσεις.

Το μενού της Παρασκευής περιελάμβανε:
pasta Aglio e olio
Μακαρονάδα πέστο με βασιλικό και κουκουνάρι
Τυρόπιτα
Φέτα με μέλι και σουσάμι
Χταπόδι ξυδάτο
Κρέπες με χειροποίητη Μερέντα
Πανακότα με κρέμα λεμονιού
Προφιτερόλ
Κολοκυθόπιτα
Ρολάκια με κρέμα πορτοκαλιού.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους τρεις εκπαιδευτές κ. Ηλία Κελεμένη, κ. Χρήστο Ντίνο και κ. Τριαντάφυλλο Καλατζή για την προσφορά τους και τον άψογο επαγγελματισμό, αλλά και στους σπουδαστές μας για τον ενθουσιασμό και το ζήλο που επιδεικνύουν κάθε μέρα και περισσότερο!
Η πρόοδος και εξέλιξή τους είναι εντυπωσιακή, γεγονός που αποδεικνύεται από τα όμορφα εδέσματα, φαγητά, γλυκά, σαλάτες κλπ που έχουν παρασκευάσει ως τώρα, τον πρώτο μήνα σπουδών τους στο ΙΕΚ Λήμνου, στα εργαστηριακά τους μαθήματα, που γίνονται στο ξενοδοχείο Limnos Village, στην κουζίνα του Νοσοκομείου Λήμνου και στο Εστιατόριο ΚΡΙΤΑΜΟ!!

Σας παρουσιάζουμε ένα δείγμα της μέχρι τώρα δουλειάς τους.

Η Διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Λήμνου
Λυγδά Ιουλία

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Ζημιές σε ολόκληρη τη Λέσβο από τους ισχυρότατους Νοτιάδες και τις καταιγίδες (ΒΙΝΤΕΟ)

ΛΕΣΒΟΣ: Οι ισχυρότατοι Νοτιάδες και οι δυνατές καταιγίδες έπληξαν χθες το βράδυ ολόκληρη τη Λέσβο. Το λιμάνι της Μυτιλήνης χθες θύμιζε Βενετία αφού η Προκυμαία είχε πλημμυρίσει. Η … [Read More...]