Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις αυξήσεις στο νερό εν μέσω πανδημίας

ΛΕΣΒΟΣ:
Δελτίο τύπου-παρέμβαση των Δημοτικών Παρατάξεων της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Μυτιλήνης και Δήμου Δυτικής Λέσβου για τις αυξήσεις που αποφάσισε η ΔΕΥΑΛ για το νερό: Άρον άρον εν μέσω πανδημίας, χωρίς ουσιαστική διαβούλευση και χωρίς τη συναίνεση των κατοίκων των χωριών και της πόλης επιδιώκουν οι δημοτικές αρχές του νησιού μας να … περάσουν με το «καλή χρονιά» και την απόφαση της Διοίκησης της ΔΕΥΑΛ για τις αυξήσεις του νερού.
Φαίνεται πως η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων του νησιού μας είναι σημείο … σύγκλισης για τις δυο δημοτικές αρχές, τόσο μεταξύ τους όσο και με την «αντιπολίτευση». Αυτό αποδεικνύει η υπερψήφιση του θέματος με ευρεία μάλιστα πλειοψηφία τόσο στο συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ όσο και στο συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου, όπου μάλιστα η συνεδρίαση για ένα τόσο σοβαρό θέμα έγινε για ακόμα μια φορά «δια περιφοράς».
Μπορεί αναλυτική ενημέρωση για την πορεία και την κατάσταση της ΔΕΥΑΛ να μην έχει γίνει στα δυο δημοτικά συμβούλια, τούτα όμως είναι που καλούνται να συναινέσουν στο νέο χαράτσωμα στα πλαίσια της πολιτικής που αντιμετωπίζει το νερό ως εμπόρευμα.
Με το πρόσχημα της «δίκαιης» μεταχείρισης αναδιανέμουν τα βάρη ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα της μιας περιοχής με της άλλης, επιφέροντας συνολικά επιβάρυνση όλων των κατοίκων του νησιού, του λεσβιακού λαού, αφού η δήθεν ίση μεταχείριση γίνεται όχι με μείωση των τιμών αλλά με αύξηση των τιμών, προς τα πάνω, σε συνδυασμό με τη μείωση των κυβικών της πάγιας χρέωσης.
Η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι του νησιού μας είναι εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά. Είναι αδύνατον να επωμιστούμε κι άλλα βάρη.
Διεκδικούμε:
Μείωση της τιμής, φθηνό, ποιοτικό νερό για όλους.
Απαλλαγή από τα τέλη σε όλους τους ανέργους και όσους επλήγησαν από την πανδημία για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση.
Οι υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης – άρδευσης πρέπει να έχουν αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα μεχρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, σε καμιά περίπτωση να μη λειτουργούν ως επιχειρήσεις με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Αυτήν την πολιτική έχουμε ανάγκη.
Νερό δημόσιο κοινωνικό φυσικό αγαθό, απαλλαγμένο από την εμπορική χρήση του.
Καμία διακοπή νερού στα φτωχά νοικοκυριά.
Καλούμε τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΛ να ανακαλέσει εδώ και τώρα αυτή την απόφαση που έχει τη σύμφωνη γνώμη των δυο δημοτικών αρχών και των συνοδοιπόρων τους.
Μυτιλήνη, 11-1-2020
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δυτικής Λέσβουκαι για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου ΜυτιλήνηςΟι δημοτικοί σύμβουλοιΣυκάς ΓιάννηςΣαλταμάρας ΓιώργοςΚλιομιδιώτης ΘέμηςΜαργαρίτης ΧαράλαμποςΠανταχός ΑντώνηςΒαξεβάνης ΣταύροςΤσιριγώτη ΝίκηΚόμβος ΣτρατήςΒαλάκος Παναγιώτης

Latest..

37ος νεκρός από κορονοϊό στη Λέσβο

ΛΕΣΒΟΣ: Ένας 87χρoνος από τα βόρεια της Λέσβου είναι το 37ο θύμα της πανδημίας στο νοσοκομείο Μυτιλήνης από το ξέσπασμα της μέχρι τώρα. Ο άνδρας νοσηλευόταν σε απλό … [Read More...]

ΕΛΓΑ: Δήλωση ζημιών από τη χιονόπτωση της 17ης Ιανουαρίου για Μύρινα, Κάσπακας, Κορνός, Θάνος και Πλατύ

ΛΗΜΝΟΣ: Γνωρίζουμε στους παραγωγούς της Δημοτικής Ενότητας Μύρινας (Μύρινα, Κάσπακας, Κορνός, Θάνος και Πλατύ), ότι μέχρι και 5 Φεβρουαρίου 2021 ημέρα Παρασκευή, μπορούν να … [Read More...]