Περίφραξη και μπάρα ενάντια στα σχέδια Μηταράκη από το δήμο Χίου

ΧΙΟΣ :

Σε κλιμάκωση της τακτικής υπεράσπισης της δημοτικής έκτασης στο Θόλος που έχει μπει στο στόχαστρο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την δημιουργία υπερ-δομής για πρόσφυγες, προχώρησε ο Δήμος Χίου.
Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης, 6/10/21, αποφάσισε τη τοποθέτηση περίφραξης περιμετρικά του οικοπέδου καθώς και την τοποθέτηση μπάρας απαγόρευσης εισόδου, θέλοντας με αυτό το τρόπο να αφενός να δηλώσει την αντίθεση του στα σχέδια κατασκευής της δομής αλλά και να κατοχυρώσει την ιδιοκτησία του στο οικόπεδο που διεκδικεί το Δημόσιο για λογαριασμό του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
Το θέμα εισηγήθηκε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο ΔΣ Κώστας Τριαντάφυλλος και τελικά πέρασε ομόφωνα αφού υπερψηφίστηκε και από την προσκείμενη φιλικά στον βουλευτή Χίου της ΝΔ, Υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη.
Θυμίζουμε ότι ο δήμος Χίου έχει προσφύγει και στο ΣτΕ απαιτώντας την αναγνώριση της ιδιοκτησίας του, μετά την απόφαση του Υπουργείου για την κατασκευή εκεί της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής προσφύγων.
Ο δήμος Χίου, παρουσιάζοντας και τα σχετικά έγγραφα υποστηρίζει ότι η γη εκεί του ανήκει αφού παλαιότερα ήταν σχολική περιουσία που πέρασε στους δήμους με νομοθετική πράξη. Ο ορισμός ημερομηνίας για την εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται σχετικά σύντομα.
του Γιώργου ΠαγούδηΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: efsyn.gr

Latest..

ΑΣΠΙ: Για τη Φωτιά στο ΧΑΔΑ Φυτέματος

ΙΚΑΡΙΑ: Οι απειλές και οι εκφοβισμοί των κατοίκων της περιοχής που έβλεπαν δεκάδες φορτηγά επί σειρά ημερών να ξεφορτώνουν ανεξέλεγκτα υλικά (στρώματα, έπιπλα, κλαδέματα) στη … [Read More...]