Περί Χριστουγεννιάτικης μπάλας Μηταράκη, από την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΧΙΟΣ :

Δυσκολεύεται να παρακολουθήσει κανείς την εμμονική συχνότητα με την οποία πρώτα εκθέτει και μετά στοχοποιεί υπαλλήλους του υπουργείου του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο οποίος εξακολουθεί εδώ και μια εβδομάδα να τροφοδοτεί τον δημόσιο λόγο με μια καινούργια αντιφατική θέση για το βίντεο από το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο υπουργείο του με τη χιονόμπαλα με το πρόσωπό του σε περίοπτη θέση, ανάμεσα σε άλλες χιονόμπαλες με πρόσωπα υπαλλήλων.
Τρεις αναρτήσεις τη μία μετά την άλλη έκανε ο υπουργός το απόγευμα της Παρασκευής στο twitter, αναπαράγοντας ισάριθμα δημοσιεύματα των ιστοσελίδων newsbomb.gr, ellada24.gr και rp.gr («site επικαιρότητας σχολιασμού ανάλυσης ελληνικής και παγκόσμιας εμβέλειας», δεν παραλείπει να μας ενημερώσει ο υπουργός), που στοχοποιούν ονομαστικά τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, επειδή σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος ασκεί κριτική στην «τραγική εργαλειοποίηση μιας χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης για την προσωπική προβολή συγκεκριμένων στελεχών ενός Υπουργείου και κυρίως του Υπουργού», ενώ αρχικά ο πρόεδρος του Συλλόγου είχε τοποθετηθεί υπέρ της εκδήλωσης με ανάρτηση που την αφαίρεσε στη συνέχεια.

Η αναπαραγωγή των δημοσιευμάτων συνοδεύεται με σχόλια του κ. Μηταράκη: «Ο συνδικαλισμός στα… καλύτερά του στο υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου», «Ο συνδικαλιστής Πάλλας της ΥΠΥΤ που κατέκρινε τα στολίδια στο Υπ. Μετανάστευσης ήταν στην εκδήλωση και εκθείαζε μέσω Facebook! », «Ο Πάλλας της ΥΠΥΤ που κατέκρινε τα στολίδια στο Υπ. Μετανάστευσης ήταν στην εκδήλωση και εκθείαζε μέσω Facebook! μέσω @RP| Site επικαιρότητας σχολιασμού ανάλυσης ελληνικής και παγκόσμιας εμβέλειας».
Ο κ. Μηταράκης κατηγορεί τον πρόεδρο του συνδικαλιστικού οργάνου για κάτι που έκανε ο ίδιος ο υπουργός. Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής στο ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Μηταράκης είχε υιοθετήσει την τοποθέτηση της ανακοίνωσης του Συλλόγου, είχε παραδεχτεί ότι ήταν λάθος η δημοσιοποίηση του βίντεο και είχε χαρακτηρίσει δικαιολογημένες τις αντιδράσεις.
«Κοιτάξτε, για να το κλείσουμε. Η ιδέα των υπαλλήλων να κάνουν ένα πρωτότυπο δέντρο με έμφαση στον κάθε εργαζόμενο της υπηρεσίας ήταν μία καλή ιδέα, το ίδιο είπε και ο Σύλλογος. Το λάθος έγινε από τα παιδιά που σήκωσαν το βίντεο με έναν ενθουσιασμό χωρίς πολιτικό αισθητήριο, και σήκωσαν ένα βίντεο που είδα και εγώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το οποίο ήταν υπερβολικό. Αυτό δημιούργησε την αντίδραση. Εντάξει, δικαιολογημένη η όποια αντίδραση. Παρακάλεσα το γραφείο να το κατεβάσει», σημείωσε ο υπουργός στη συνέντευξη, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ίδιου του υπουργείου.
Αντί να ανασκευάζει διαρκώς τις θέσεις του ο κ. Μηταράκης για τις χιονόμπαλες του χριστουγεννιάτικου δέντρου διαιωνίζοντας το φιάσκο και αντί να στοχοποιεί τους συνδικαλιστές του υπουργείου του για τις δικές του παλινωδίες, καλό θα ήταν να διερευνήσει τις αποκαλύψεις του διαδικτυακού μέσου Solomon για την πιθανή εμπλοκή κυκλώματος διακινητών με τη διοικητική πυραμίδα της υπηρεσίας Ασύλου προκειμένου να αποκομίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από μετανάστες μέσω πλαστών ιατρικών βεβαιώσεων και να δώσει απαντήσεις.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Δημήτρης Αγγελίδης, efsyn.gr, 17/12/2022

Latest..

Συνάντηση Δημάρχου Λέρου Μ. Κόλια με Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα για συνεργασία.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιο Λιάσκο και τον Α’ Αντιπρόεδρο Αντιστράτηγο Νικόλαο Χιόνη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας μετά … [Read More...]

Τριήμερο στρατιωτικό πένθος για το τραγικό συμβάν με τη συντριβή του αεροσκάφους της ΠΑ- Η συγκινητική ανάρτηση του Ν.Χαρδαλιά και το “Ήλιος θεός” που αφιέρωσε (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης  Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 2 … [Read More...]

Το νεκρό βρέφος στον Πολιχνίτο, η απαξίωση της δημόσιας φροντίδας υγείας. Η Μ. Κομνηνάκα στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου

ΛΕΣΒΟΣ: Το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου επισκέφτηκε τη Δευτέρα, 30 Γενάρη, το πρωί, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλευτή Μαρία Κομνηνάκα. Συνομίλησε με τους γιατρούς και … [Read More...]

Λήμνος : O Ήφαιστoς μεθοδεύει τις αντιδράσεις του για την “κλοπή” του Πρωταθλήματος Μπάσκετ .Στην Αθήνα το Δ.Σ για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Κ.(βίντεο+ η επίμαχη προκήρυξη)

ΛΗΜΝΟΣ: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την “κλοπή” όπως αποδεικνύεται του Πρωταθλήματος Εφήβων Μπάσκετ  της Τ.Ε. ΕΟΚ Λέσβου. Το Δ.Σ του Ηφαίστου αφού κατέθεσε ένσταση πριν … [Read More...]