ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΟΠΛΥΤΗ

ΧΙΟΣ : Μόλις πριν από λίγες μέρες και ενώ η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη είδε δεχτεί ομαδικά πύρα από την αντιπολίτευση για τα αντιπλημμυρικά έργα στον Καλοπλύτη πέρασε από την οικονομική επιτροπή η υποβολή της πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο» και ειδικότερα στον άξονα προτεραιότητας 3 Προστασία του περιβάλλοντος και των πόρων και μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον, με επάρκεια πόρων για ανάπτυξη, απασχόληση και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ο όποιος συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Στο πλαίσιο εκτέλεσης του υπό μελέτη έργου προβλέπεται να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε οδούς της πόλης της Χίου οι οποίες, σύμφωνα με την εγκεκριμένη προμελέτη του έργου, είναι περιληπτικά:
1) Η κατασκευή υπόγειου αγωγού αποχέτευσης ομβρίων από σωλήνες HDPE διπλού δομημένου τοιχώματος, εσωτερικής διαμέτρου 1,2 μ σε όλο το μήκος της οδού Φιλίππου Πασπάτη.
2) Η κατασκευή υπόγειου αγωγού αποχέτευσης ομβρίων από σωλήνες ελατού χυτοσίδηρου εσωτερικής διαμέτρου 1,4 μ σε όλο το μήκος των οδών Ψυχάρη και Ομήρου.
3) Η κατασκευή υπόγειου αγωγού αποχέτευσης ομβρίων από σωλήνες HDPE διπλού δομημένου τοιχώματος εσωτερικής διαμέτρου 1,2 μ και μήκους 50,0 μ περίπου, στην οδό Κανάρη.
4) Η τμηματική ανακατασκευή του υφιστάμενου δικτύου ομβρίων που βρίσκεται στην οδό Ομήρου και έχει μήκος 100,0 μ περίπου (από τη συμβολή με την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι την εκβολή στον κεντρικό λιμένα Χίου) με αγωγούς με αντίστοιχα γεωμετρικά χαρακτηριστικά.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.398.000 ευρώ και μένει να φανεί η τελική έγκριση και χρηματοδότηση του πολύ σπουδαίου έργου.
 

Latest..

Γ. ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ: ΟΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

ΧΙΟΣ : Στην θεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για θέματα εκπαίδευσης που έγινε στις 2 Ιουλίου ,η παράταξη μας πρότεινε ανάμεσα στα άλλα θέματα που συζητήθηκαν από … [Read More...]

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑΛ

ΧΙΟΣ : Νέα φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά στη ΒΙΑΛ. Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις.   … [Read More...]