Περιφέρεια Ν.Αιγαίου: «Πρωταθλητές » στις αφίξεις ή στις …απορρίψεις;

ΚΩΣ:

Περιφέρεια Ν.Αιγαίου: «Πρωταθλητές »  στις αφίξεις ή  στις  …απορρίψεις;

Τα 150εκ. ευρώ του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου (Ν.4487/2022 ) που διατίθενται στις δεκατρείς (13) Περιφέρειες της χώρας για » Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων » δεν επαρκούν να καλύψουν τις αιτήσεις που ξεπερνούν το 1,6 δις ευρώ!

Από το  Ν. Αιγαίο -«ναυαρχίδα» του Ελληνικού τουρισμού-έχουν κατατεθεί 130 επενδυτικα σχέδια
και εφόσον υπάρξει ίση κατανομή των διαθέσιμων πόρων σε όλες τις περιφέρειες γίνεται αντιληπτό ότι στη νησιωτική περιοχή μας αναλογούν μόνο 12-15 εκ ευρω , θα ικανοποιηθούν ελάχιστες επιχειρησεις και η συντριπτική πλειοψηφία τους θα αποκλειστεί από την  χρηματοδότηση.

Καλούμε την κυβέρνηση :

Να ακούσει τις δίκαιες διαμαρτυρίες των φορέων και των ανθρώπων που κρατούν όρθια την «τουριστική μας βιομηχανία» και να αυξήσει  τα διαθέσιμα χρηματικά πόσα του νέου  Αναπτυξιακού Νόμου περιοριζοντας συγχρόνως τις γραφειοκρατικες διαδικασίες που επιφέρουν μόνο προβλήματα!
Οι βουλευτές μας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύνολο της ( Περιφέρεια Ν.Αιγαίου,  Δήμοι) να συστρατευθούν και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ικανοποίηση του αιτήματος.

– Να λάβει υπόψη  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα όσοι υπηρετούν  τον Ελληνικό τουρισμό που βίωσαν και βιώνουν τα τελευταία χρόνια αβεβαιότητα, διαδοχικές κρίσεις και προβλήματα ( μνημόνια, πανδημία,  ενεργειακή κρίση κτλ).

– Να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και του τουριστικού μας προϊόντος.

Το Νότιο Αιγαίο να είναι » πρωταθλητής»  στις αφίξεις επισκεπτών  και όχι «πρωταθλητής»  στις… απορρίψεις επενδυτικών σχεδίων!

Χαράλαμπος Κόκκινος

-Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»
– Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου
-Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.

Latest..

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

ΛΗΜΝΟΣ: Ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση οκτώ ετών επιβλήθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη, για τις δύο απόπειρες βιασμού.  Το … [Read More...]

ΕΡΙΞΑΝ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΧΙΟΣ : Σύμφωνα με καταγγελία που λάβαμε ασυνείδητος υπάνθρωπος έχει ρίξει φόλες στην ευρύτερη περιοχή του Ρυζαρίου. Ήδη έχουν βρει φρικτό θάνατο δύο γάτες.   … [Read More...]

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νίκος Φανιός ευχαριστεί το Νικόλαο Καλουρής για την κάλυψη των εξόδων επισκευής της πρόσοψης του κτρίου(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Το πρώτο στάδιο της συντήρησης της πρόσοψης του Νοσοκομείου Καλύμνου ολοκληρώθηκε με την επισκευή, τον εξωραϊσμό και την πιστοποίηση στατικότητας του … [Read More...]