Περιφερειάρχης προς παραγωγούς Ν. Αιγαίου για συμμετοχή στο Διεθνή Διαγωνισμό Δώρων Γαστρονομίας “World Food Gift Challenge”

ΚΩΣ:

Κάλεσμα του Περιφερειάρχη σε παραγωγούς του Νοτίου Αιγαίου για τη συμμετοχή τους στον
Διεθνή Διαγωνισμό Δώρων Γαστρονομίας “World Food Gift Challenge”
 
Γ. Χατζημάρκος: «Συνεχίζουμε την επένδυση στη Γαστρονομία με νέες δράσεις, γιατί πιστεύουμε ότι η συμμετοχή σε διεθνείς θεσμούς δίνει αξία στο μόχθο των δημιουργικών ανθρώπων αλλά και στο τελικό τουριστικό προϊόν»
 

Μία ιστορία για τη μοναδική διατροφική κληρονομιά του Νοτίου Αιγαίου καλεί τους νησιώτες της παραγωγής να μοιραστούν με τη συμμετοχή τους στον Διεθνή Διαγωνισμό Δώρων Γαστρονομίας (World Food Gift Challenge) ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. Μετά την περσινή πρώτη συμμετοχή του Νοτίου Αιγαίου στον διαγωνισμό, ο οποίος θέτει στο επίκεντρο τον μικρό και μεσαίο παραγωγό, η προσπάθεια της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και τις διοικήσεις τους, συνεχίζεται και φέτος. Φέτος μάλιστα πιο δυναμικά, αφού η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2019, και συγκεκριμένα το νησί της Κω, θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό και την Απονομή των βραβείων τον φετινό Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, ο Διεθνής Διαγωνισμός Δώρων Γαστρονομίας 2023 θα διεξαχθεί στο νησί του Ιπποκράτη από τις 26 έως τις 29 Απριλίου, όπου θα διαγωνισθούν δώρα τροφίμων και χειροτεχνίες σχετικές με τρόφιμα από όλες τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Περιφέρειες Γαστρονομίας.

Για τον σκοπό αυτό, ο Περιφερειάρχης καλεί με ανοικτή πρόσκληση μικρούς και μεσαίους παραγωγούς από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να γίνει η πρόκριση των προϊόντων εκείνων που θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια στον διεθνή διαγωνισμό.

Μέχρι τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 έχουν διορία οι παραγωγοί να συμπληρώσουν την αίτηση και να στείλουν το προϊόν, σύμφωνα με τις αναλυτικές πληροφορίες που περιέχονται στην Ανοικτή πρόσκληση που έστειλαν στους παραγωγούς τα Επιμελητήρια.

Στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τη συμμετοχή της αλλά και τη φιλοξενία του «World Food Gift Challenge» είναι να υποστηρίξει τους τοπικούς, μικρούς και μεσαίους παραγωγούς παραδοσιακών προϊόντων και να αναδείξει τις ιστορίες που συνδέουν τα προϊόντα τους με τον τόπο, αξιοποιώντας τον διεθνή διαγωνισμό ως πλατφόρμα, που θα τους επιτρέψει να επωφεληθούν από τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση παγκοσμίως για εξαιρετικά τοπικά τρόφιμα, σε συνδυασμό με την τάση των επισκεπτών για αναζήτηση της αυθεντικότητας, της μοναδικότητας και βιώσιμων προϊόντων.
Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη του συμμετοχή του στον διεθνή διαγωνισμό πέρυσι, το Νότιο Αιγαίο απέσπασε διάκριση με το βιολογικό μέλι Σερίφου της οικογένειας Ρώτα.

Ο Περιφερειάρχης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, οι πλούτοι των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και η δημιουργικότητα των νησιωτών θα κερδίσουν διεθνή αναγνώριση, καλεί τους παραγωγούς να λάβουν μέρος στους προκριματικούς για την ανάδειξη των προϊόντων εκείνων που θα εκπροσωπήσουν το Νότιο Αιγαίο – Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2019 στον διεθνή διαγωνισμό.

Latest..

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΘΡΟΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

ΧΙΟΣ : Τέσσερα παιδιά και μια γυναίκα νεκροί σ’ ένα ακόμη τραγικό ναυάγιο με μετανάστες. Στα τραγικά αυτά περιστατικά που σφίγγεται το στομάχι και η καρδιά υπεύθυνοι δεν είναι … [Read More...]

Αντιπλημμυρική προστασία σε Αγ. Κωνσταντίνο & Αυλάκια ζητεί από την ΠΒΑ ο Γ. Στάντζος – Και αίτημα αποζημιώσεων

ΣΑΜΟΣ: Επιστολή με θέμα την αντιπλημμυρική προστασία των παραλιακών οικισμών σε Άγιο Κωνσταντίνο και Αυλάκια, που επλήγησαν το βράδυ της Κυριακής από την κακοκαιρία … [Read More...]

Νέος ισχυρότατος σεισμός 7,5 βαθμών στην Τουρκία – 1.232 έφτασαν οι νεκροί και χιλιάδες οι τραυματίες από τον προηγούμενο

ΛΕΣΒΟΣ: Και δεύτερος σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών έπληξε το κεντρικό τμήμα της Τουρκίας, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος … [Read More...]

‘ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΒΟΛΩΝ’.

ΚΩΣ: 1. - Σας γνωρίζουμε ότι θα πραγματοποιηθούν Εκπαιδευτικές Βολές ΠΒ Αρμάτων και Όλμων στο πεδίο ασκήσεων Πλάκας από 13/02/2023 έως 17/02/2023 και από 20/02/2023 … [Read More...]