Ποια τα πλεονεκτήματα ενός καθαρού χώρου εργασίας

ΛΕΣΒΟΣ:

Από έρευνες και μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ εταιρειών έδειξαν τη σημασία της καθαριότητας στον χώρο εργασίας. Η καθαριότητα γραφείων πέρα απ’ το θέμα υγιεινής προτείνεται για την ευημερία και τις επιδόσεις του προσωπικού εργασίας.  Ως κοινόχρηστος χώρος, τα μικρόβια είναι εύκολο να εξαπλωθούν από τα αντικείμενα ή/και μέσω της ανθρώπινης επαφής.Όπως προτείνει η εταιρεία HQP FACILITY SERVICES, ο καθαρισμός και η απολύμανση γραφείων και όχι μόνο, χρειάζεται να ξεκινάει από τα ψηλά σημεία και να τελειώνει με τον καθαρισμό του πατώματος.
Πρώτα πρέπει να καθαρίζονται όλα τα σημεία που οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή μαζί με τις οριζόντιες επιφάνειες όπως είναι τα τραπέζια, γραφεία και ο γενικότερος εξοπλισμός γραφείου του χώρου.
Ο καθαρισμός των επιφανειών χρειάζεται μεθοδική προσέγγιση. Τα μέλη του προσωπικού πρέπει να αδειάζουν τα αντικείμενα από τα γραφεία και τα ράφια, ώστε να μπορεί το συνεργείο καθαρισμού να φτάσει αποτελεσματικά σε όλα τα σημεία. Επίσης, απολύμανση αντικειμένων, όπως τηλέφωνα, πληκτρολόγια, κλπ. είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.
Οι τουαλέτες είναι ο επόμενος χώρος που χρειάζεται βαθύ καθαρισμό. Η συνεργασία του προσωπικού του χώρου εργασίας και η ενημέρωση των επισκεπτών είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την διατήρηση της καθαριότητας και της υγιεινής για την τουαλέτα.
Πολλά γραφεία διαθέτουν κουζίνες και χώρους που οι εργαζόμενοι τρώνε το γεύμα τους ή/και προετοιμάζουν το φαγητό τους. Η παρουσία και η χρήση αντισηπτικού και σε αυτούς τους χώρους και σε όσα αντικείμενα χρησιμοποιούνται, είναι αναγκαία.
Μόλις η απολύμανση ολοκληρωθεί στα ψηλά και μεσαία σημεία, μπορούμε να συνεχίσουμε με το δάπεδο. Τα χαλιά ή οι μοκέτες, εφόσον υπάρχουν, καθαρίζονται  με την χρήση ατμού. Το πάτωμα καθαρίζεται με ηλεκτρική σκούπα και στη συνέχεια απολυμαίνεται με σφουγγάρισμα πραγματοποιώντας χρήση ειδικών απολυμαντικών. Εάν υπάρχει μεγάλος αριθμός προσωπικού ή/και επισκεπτών η συχνότητα καθαρισμού και απολύμανσης του χώρου πρέπει να είναι μεγαλύτερη.
Η εταιρεία HQP FACILITY SERVICES θέλει και μπορεί να σας προσφέρει μια ευρεία γκάμα από υπηρεσίες καθαρισμού, αλλά και απολύμανση, απεντόμωση και μυοκτονία. Επιπλέον, είναι σε θέση να προσφέρει φροντίδα και συντήρηση κοινόχρηστων χώρων και μη, αναγόμωση πυροσβεστήρων, συντήρηση ανελκυστήρων, κ.α.
Στόχος της εταιρείας HQP FACILITY SERVICES  είναι να προσφέρει σε εσάς και τους γύρω σας ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον παρέχοντας μελετημένες λύσεις καθαρισμού, προσαρμοσμένες σε κάθε ανάγκη και προϋπολογισμό.

Latest..

Με τους συναδέλφους μηχανικούς του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, καθώς επίσης και με εκπροσώπους φορέων και αρχών που παρέστησαν από την Κάλυμνο και την Κω, βρέθηκαν ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Ράμμος και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Ιάκωβος Γρύλλης, για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιττας στα δύο νησιά του νομού μας. Μιλώντας στην εκδήλωση της Κω, ο κ. Γιαννικουρής, εξέφρασε τις θερμές ευχές του, στον κλάδο των μηχανικών και σε όλους του κατοίκους, στέλνοντας έτσι το μήνυμα της ανάπτυξης στο βόρειο συγκρότημα του νομού μας. «Ξέρουμε να σχεδιάζουμε, να μελετάμε και την κάθε λεπτομέρεια, να στοχεύουμε σωστά και βέβαια να μπορούμε στο τέλος να υλοποιούμε όλες τις δράσεις που οραματιζόμαστε» – σημείωσε ο κ. Αντώνης Γιαννικουρής στην ομιλία του στην Κω, και υπογράμμισε ότι στη νέα χρονιά, θα υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες παρεμβάσεις. Για την χρονιά που πέρασε, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, ξεχώρισε τρεις δράσεις για το νησί της Κω: Τη διεκδίκηση του Ναυτικού Ομίλου Το πάρκο του Ποντιακού ελληνισμού ✅Τη συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ για την επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων και την ίδρυση της γεωπονικής σχολής. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν, ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Κω, κ. Φίλιππος Παπανικολάου, ο Διευθυντής του Σβουρένειου ΚΔΑΠμεΑ Κω, κ. Κώστας Χατζηδαυίδ, η εκπαιδευτικός, κα Αποστολία Παπαγεωργίου και ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Π.Ν.ΑΙ, κ. Πάνος Βενέρης, για τη συμμετοχή τους ως ομιλητές στις εκδηλώσεις του ΤΕΕ Δωδεκανήσου για την οδική ασφάλεια. Σε ότι αφορά την Κάλυμνο, παρουσία των συναδέλφων του μηχανικών, ο κ. Γιαννικουρής αναφέρθηκε σε 3 δράσεις που υλοποίησε το ΤΕΕ Δωδεκανήσου στην περιοχή και συγκεκριμένα: Τον αγώνα για τους Δασικούς Χάρτες Τις μελέτες πολιτικής προστασίας (αντιπλημμυρικά) για τους οικισμούς Σκάλια και Παλιόνησος για το Δήμο Καλύμνου ✅Τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό που μετά από παρέμβαση μας, η Δωδεκάνησος άρα και η Κάλυμνος θα προηγηθεί από άλλες περιοχές της χώρας. Στοχευμένες κοινωνικές δράσεις Στη σύντομη ομιλία του στην κοπή της πίτας στην Κάλυμνο, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, δεν παρέλειψε να σημειώσει για ακόμα μια φορά ότι το ΤΕΕ είναι ένα «ζωντανό δημιουργικό κύτταρο» μέσα από την κοινωνία μας και ότι απαιτείται να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις που εντάσσονται σε κοινωνικές δράσεις υψίστης σημασίας. Μια από αυτές και η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση ημερίδων για την οδική ασφάλεια που προγραμματίζεται να γίνει μετά την Κω και στο νησί της Καλύμνου, σε συνεργασία με τον Έπαρχο κ. Μανώλη Μουσελή και τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ κ. Γιάννη Ιακώβου.

ΚΩΣ: Με τους συναδέλφους μηχανικούς του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, καθώς επίσης και με εκπροσώπους φορέων και αρχών που παρέστησαν από την Κάλυμνο και … [Read More...]

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

ΛΗΜΝΟΣ: Ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση οκτώ ετών επιβλήθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη, για τις δύο απόπειρες βιασμού.  Το … [Read More...]

ΕΡΙΞΑΝ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΧΙΟΣ : Σύμφωνα με καταγγελία που λάβαμε ασυνείδητος υπάνθρωπος έχει ρίξει φόλες στην ευρύτερη περιοχή του Ρυζαρίου. Ήδη έχουν βρει φρικτό θάνατο δύο γάτες.   … [Read More...]

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νίκος Φανιός ευχαριστεί το Νικόλαο Καλουρής για την κάλυψη των εξόδων επισκευής της πρόσοψης του κτρίου(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Το πρώτο στάδιο της συντήρησης της πρόσοψης του Νοσοκομείου Καλύμνου ολοκληρώθηκε με την επισκευή, τον εξωραϊσμό και την πιστοποίηση στατικότητας του … [Read More...]