Πολλά λάθη στο κτηματολόγιο – Κίνδυνος απώλειας περιουσιών – Το Υπουργείο αγνοεί τις εκκλήσεις της Λέσβου

ΛΕΣΒΟΣ:
Επιστολή του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα σχετικά με τα προβλήματα και τα λάθη που υπάρχουν στο Κτηματολόγιο αλλά και τον κίνδυνο οι πολίτες να απωλέσουν τις ιδιοκτησίες τους.
Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στον Δήμαρχο Μυτιλήνης, κ. Κύτελη, στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Μουτζούρη καθώς και στους τρεις Βουλευτές του Νομού Λέσβου.
Το κείμενο της επιστολής αναφέρει τα εξής:
Κύριε ΥπουργέΔυστυχώς επανειλημμένες διαμαρτυρίες φορέων της Λέσβου, αγνοούνται από τους αρμόδιους του Υπουργείου σας, με ορατό κίνδυνο τις απώλειες ακινήτων πολλών συντοπιτών μας. Επισημαίνουμε για ακόμα μια φορά, ότι δεν ευθύνονται οι συντοπίτες μας για την πληθώρα λαθών της πρώτης φάσης του Κτηματολογίου, στις Δημοτικές Ενότητες Μυτιλήνης, Γέρας και την Κοινότητα Κάτω Τρίτους Δ.Ε.Ευεργέτουλα και επομένως η πλήρηςεπανακτηματογράφηση ΟΛΩΝ των ιδιοκτησιών όπου διαπιστώθηκαν λάθη, πρέπει να γίνει από την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε., χωρίς οικονομική επιβάρυνσητων ιδιοκτητών. Η πολιτική απόφαση πρέπει να παρθεί από την ηγεσία του Υπουργείου, που πολύ κακώς μας παραπέμπει στην Κτηματολόγιο Α.Ε.>>, που άλλωστε αποτελεί κρατική Εταιρία, καθοδηγούμενη από το Υπουργείο.
Πολλές ενστάσεις για διορθώσεις δεν πάρθηκαν καθόλου υπόψη, κυρίως στις Κοινότητες Λουτρών, Αγίας Μαρίνας, Ταξιαρχών, Αλυφαντών, Μόριαςκαι Κάτω Τρίτους, ενώ πολλές εκκρεμότητες υπάρχουν και στις Κοινότητες της Γέρας.
Στις πολύ δύσκολες συνθήκες, μέσα στις οποίες αγωνίζονται να επιβιώσουν πολλοί συμπατριώτες μας, δεν έχουν καμιά δυνατότητα ναεμπλακούν σε κοστοβόρες και χρονοβόρες διαδικασίες για να διασφαλίσουν τα ακίνητά τους, που κινδυνεύουν από λάθη και παραλήψεις εργοληπτικών εταιρειών και επιβλεπόντων κρατικών υπηρεσιών.
Ευελπιστούμε στην ανταπόκρισή σας για οριστική λύση στο πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα που ταλαιπωρεί χιλιάδες συντοπίτες μας.
Για τη Διοικούσα Επιτροπή
Κίμων ΧρυσίδηςΠρόεδρος Κοινότητας Περάματος –
Βασίλης ΜαμώληςΠρόεδρος Κοινότητας Λουτρών

Latest..

Απόψε ανοίγει τα χαρτιά του ο Γ. Παπανδρέου -Πόσοι θα υπογράψουν υπέρ του, πώς προετοιμάζονται οι άλλοι 5 υποψήφιοι

ΛΗΜΝΟΣ: Απόψε ανοίγει τα χαρτιά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, με τους άλλους 5 συνυποψηφίους να αναμένουν τις αποφάσεις … [Read More...]