Πολυτεχνείο: Ολοκληρώθηκε η πορεία για την 48η επέτειο – Η παρουσία της Μάγδας Φύσσα και τα τραγούδια του Θεοδωράκη (βίντεο-φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ: Στην πορεία συμμετείχαν φοιτητές, σύλλογοι, σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες φωνάζοντας συνθήματα κατά του ιμπεριαλισμού και της αστυνομοκρατίας, ενώ ακούστηκαν και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.
Η Μάγδα Φύσσα στην πορεία
Το «παρών» στην πορεία έδωσε και η Μάγδα Φύσσα. Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τη συγκινητική στιγμή που η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου, αγγίζει το σκίτσο του προσώπου του γιου της σε ένα πανό με το σύνθημα «Ο Παύλος ζει, Τσακίστε τους Ναζί».

Ένταση το πρωί έξω από το Πολυτεχνείο
Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν στη μια περίπου το μεσημέρι, ενώ στο ιστορικό κτήριο της Πατησίων επισκέφθηκε πλήθος κόσμου που από τη Δευτέρα έφτανε στο σημείο για να καταθέσει στεφάνια και να αφήσει ένα γαρύφαλλο για να αποτίσουν φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν στην εξέγερση του 1973.
Το πρωί σημειώθηκε ένταση όταν ομάδες φοιτητών, οι οποίοι είχαν φράξει την είσοδο, διαπληκτίστηκαν προσπαθώντας να εμποδίσουν βουλευτές και τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να αποτίσουν φόρο τιμής.
Τραυματίστηκε ο Νίκος Μανιός
Κατά τη διάρκεια της έντασης τραυματίστηκε στο χέρι ο αγωνιστής και γνωστός για την αντιστασιακή του δράση Νίκος Μανιός. Ο ίδιος είπε για το περιστατικό στο Newsbeast ότι «ομάδα των 30 ατόμων άρχισε να μας σπρώχνει, επικράτησε ένας πανικός αλλά δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση να υποχωρήσουμε και να αφήσουμε να περάσει αυτός ο τραμπουκισμός. Τελικά η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε το στεφάνι κανονικά. Τραυματίστηκα πολύ ελαφρά στο χέρι, είμαι καλά».

Δείτε φωτογραφίες από την πορεία:

Latest..

Ζημιές σε ολόκληρη τη Λέσβο από τους ισχυρότατους Νοτιάδες και τις καταιγίδες (ΒΙΝΤΕΟ)

ΛΕΣΒΟΣ: Οι ισχυρότατοι Νοτιάδες και οι δυνατές καταιγίδες έπληξαν χθες το βράδυ ολόκληρη τη Λέσβο. Το λιμάνι της Μυτιλήνης χθες θύμιζε Βενετία αφού η Προκυμαία είχε πλημμυρίσει. Η … [Read More...]