Πολύνεκρη επίθεση με τόξο στη Νορβηγία

ΙΚΑΡΙΑ :

Συναγερμός στην πόλη Κόνγκσμπεργκ, στη Νορβηγία, έπειτα από επίθεση ενός άνδρα με τόξο κατά πολιτών. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.
«Ο άνδρας συνελήφθη… από τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα, ο δράστης πραγματοποίησε αυτές τις ενέργειες μόνος του», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.
Δεν δόθηκαν τα στοιχεία του υπόπτου, με τον αρχηγό της αστυνομίας να αναφέρει μόνο ότι πρόκειται για έναν άνδρα που οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα στην κοντινή πόλη Ντράμεν, έπειτα από καταδίωξη.
Πρόσθεσε πως «αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και αρκετοί είναι νεκροί», χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένο αριθμό θυμάτων. Σύμφωνα πάντως με το κρατικό κανάλι NRK, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι.
Επίσης, η νορβηγική αστυνομία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας. «Με δεδομένο όπως εξελίσσονται τα γεγονότα, είναι φυσικό να διερευνηθεί εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.
Σε κάθε περίπτωση, τα αίτια της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα. Επίσης, άγνωστη παραμένει η κατάσταση της υγείας των τραυματιών που έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο.
Όπως έγινε γνωστό, στην περιοχή στέλνονται ειδικές δυνάμεις που απενεργοποιούν βόμβες. 
Η πόλη Κόνγκσμπεργκ όπου έγινε η επίθεση, βρίσκεται περίπου 66 χλμ δυτικά του Όσλο.
Εφημερίδα των Συντακτών

Latest..

Απόψε ανοίγει τα χαρτιά του ο Γ. Παπανδρέου -Πόσοι θα υπογράψουν υπέρ του, πώς προετοιμάζονται οι άλλοι 5 υποψήφιοι

ΛΗΜΝΟΣ: Απόψε ανοίγει τα χαρτιά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, με τους άλλους 5 συνυποψηφίους να αναμένουν τις αποφάσεις … [Read More...]