Προκλητικός ο τουρκικός Τύπος: «Κριζοτάκης» ο Έλληνας πρωθυπουργός και επισκέψεις στα… «κατειλημμένα νησιά»

ΚΩΣ:
Προκλητική συνεχίζει να είναι η στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα με τον Τύπο της γειτονικής χώρας να αποκαλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό Κριζοτάκη, «λογοπαίγνιο» από τη λέξη κρίση και το όνομά του, Μητσοτάκης, αναφέροντας πως η Αθήνα ευθύνεται για τις κρίσεις στο Αιγαίο.

Μάλιστα χαρακτηρίζει «κακομαθημένη από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη» την Αθήνα και συμπληρώνει πως «δημιουργεί και προκαλεί κρίσεις από το 1965».
Πιο συγκεκριμένα στο στόχαστρο της Yeni Safak μπαίνει εκτός από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύοντας προσωπικές επιθέσεις και η Προέδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως «οι προκλητικές περιοδείες, οι εμφανίσεις και οι ασκήσεις των Ελλήνων προέδρων, πρωθυπουργών και στρατιωτικών αξιωματούχων στα κατειλημμένα νησιά έχουν σταθερά αυξηθεί».
Μάλιστα ως παράδειγμα σχετικά με τις επισκέψεις των Ελλήνων στα «κατειλημμένα νησιά» γίνεται αναφορά στην επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στην Ψέριμο, στις 6 Ιανουαρίου 2018, «με μη στρατιωτικοποιημένο καθεστώς, 8 χλμ από τη Μούγλα όπου επιθεώρησε στρατιωτική μονάδα».
Επιπλέον η Αριάνα Φερεντίνου μιλώντας στην εκπομπή «Από τις 6» υπογράμμισε πως η Τουρκία εργάζεται σκληρά πάνω στο ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών, ενώ θεωρούν πως έχουν βρει και κάποια νομικά πατήματα και από εδώ και στο εξής θα επικεντρωθούν σε αυτόν τον στόχο.
Μιλώντας στην ίδια εκπομπή της ΕΡΤ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης, ανέφερε πως «οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει να ανεχθούν, προς το παρόν αυτή τη διάσταση της Τουρκίας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ίσως και να την παρακάμψουν – σχετικά με την Φινλανδία και τη Σουηδία -, δεν μιλούν ούτε συναντιούνται μαζί του, γεγονός που τον εκνευρίζει ακόμη περισσότερο». Αναφερόμενος στην στάση του Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως «ατύχησε» έχοντας προκαλέσει εκνευρισμό ενώ σχολιάζοντας τη Σύνοδο Κορυφής τόνισε πως θα είναι σίγουρα δύσκολη, «όμως όλοι θέλουν να διαφυλάξουν έστω τα προσχήματα ενότητας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία».
Μάλιστα ο κ. Καιρίδης εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως ο Ερντογάν δεν θα θέσει ζητήματα στο Αιγαίο γιατί τότε «θα πάρει τις κατάλληλες απαντήσεις».
Πηγή ΕΡΤ

Latest..

Κορωνοϊός: 30.218 θάνατοι στην Ελλάδα

ΙΚΑΡΙΑ : Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 9 νεκρούς και 3 από προηγούμενες ημέρες. Έτσι φτάσαμε στο σύνολο πλέον τους 30.218 θανάτους από την αρχή της πανδημίας τον Φεβρουάριο του … [Read More...]

Μ. Κακαλή, πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας ΚΕΔΕ: Δεν αρκεί η εκ των υστέρων υποστήριξη θυμάτων βίας, αλλά η ενεργή παρέμβαση και αποτροπή τέτοιων φαινομένων

ΛΗΜΝΟΣ: Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ και στο πλαίσιο υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της ΚΕΔΕ, της Γενικής Γραμματείας … [Read More...]

Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ: Στήριξη Ουκρανίας-Διαδικασίες ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας

ΙΚΑΡΙΑ: Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ διαβεβαίωσαν σήμερα ότι η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξή τους «για όσο χρόνο χρειαστεί» απέναντι στην «αγριότητα» της Μόσχας, η οποία … [Read More...]