Πρωταθλητής Ικαρίας στο σκάκι ο Γιώργος Τέσκος

ΙΚΑΡΙΑ: Μία ακόμα σκακιστική επιτυχία σημείωσε ο Γιώργος Τέσκος. Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ικαρίας στη Λύση Σκακιστικών Προβλημάτων, αναδείχθηκε πρωταθλητής Ικαρίας σημειώνοντας 6,5 βαθμούς σε 8 παρτίδες. Τη δεύτερη θέση, η οποία δίνει πρόκριση στην τελική φάση του επόμενου Πρωταθλήματος, διεκδικούν ο βετεράνος Νίκος Ξενάκης (έχει 4 βαθμούς σε 7 παρτίδες) και ο ανερχόμενος Λεωνίδας Περιστερίδης, ο οποίος με 4,5 σε 8 πέτυχε διπλή νόρμα: ΒΚ και ΓΚ.
Το Πρωτάθλημα Ικαρίας άρχισε με προκριματικούς αγώνες το 2021 (είχαν προκριθεί οι Κουκουφίκης, Μωραΐτης, Περιστερίδης), αλλά διακόπηκε λόγω της πανδημίας. Η τελική φάση άρχισε στις 20 Νοεμβρίου 2022 με συμμετοχή και των δύο παικτών με διεθνές ΕΛΟ άνω του 1600, του Τέσκου και του Ξενάκη. Το σύστημα ήταν πουλ διπλών συναντήσεων (κάθε παίκτης αντιμετωπίζει όλους από δύο φορές) και η διοργάνωση χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη μαχητικότητα. Από τις 19 παρτίδες που παίχτηκαν έως τώρα, οι 18 ανέδειξαν νικητή και μόνο μία έληξε ισόπαλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας δεν τερμάτισε αήττητος. Ο πρωταθλητής έχασε μία παρτίδα από τον νικητή των προκριματικών, τον βετεράνο Ιωάννη Κουκουφίκη.
Ο Νίκος Μωραΐτης, με τη συμμετοχή του και σε άλλες δυο διοργανώσεις, το Κλειστό Τουρνουά «Ίκαρος» και το Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας, είναι τούτη την περίοδο ο πιο ενεργός Ικάριος σκακιστής, παίζοντας 15 παρτίδες με διεθνή αξιολόγηση σε διάστημα έξι εβδομάδων!

Latest..

Πρόεδρος Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Ικαρίας: ”Γνωστοί Μπαχαλάκηδες” προσπάθησαν να αμαυρώσουν την Εθνική επέτειο

ΙΚΑΡΙΑ: Σε ένα δεικτικό σχόλιο προέβη ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας στην Ικαρία Γιάννης Σηφάκης, αναφορικά με την προσπάθεια κάποιων που όπως λέει στην … [Read More...]

Ευχές Ερντογάν σε Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου – «Η συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθεί περαιτέρω»

ΛΗΜΝΟΣ: Ευχετήρια επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου. Στην επιστολή, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, … [Read More...]