Πρώτα η Γ' Λυκείου και μετά οι άλλες τάξεις, το σενάριο στο «τραπέζι»

ΚΩΣ: Με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων σήμερα, η συζήτηση που θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες είναι το πότε θα ανοίξουν οι υπόλοιπες βαθμίδες.

Τις τελευταίες ώρες ανάβει η συζήτηση για το άνοιγμα των υπόλοιπων εκπαιδευτικών βαθμίδων. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν κατά προτεραιότητα η Γ’ Λυκείου πριν από τις υπόλοιπες τάξεις του Γυμνασίου και Λυκείου.
Προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί διακαώς το άνοιγμα όλων των σχολικών βαθμίδων αλλά σε αυτό θα γίνει σε σύμφωνη γνώμη με τους λοιμωξιολόγους. Δύο είναι οι πιθανές ημερομηνίες επιστροφής των μαθητών της Γ’ Λυκείου.

Το πρώτο σενάριο θέλει τους μαθητές της Γ’ Λυκείου να επιστρέφουν την επόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ωστόσο δεν είναι και το επικρατέστερο. Το επικρατέστερο σενάριο θέλει τα μαθήματα να ξεκινούν 25 Ιανουαρίου.

Η Γ’ Λυκείου αποτελεί προτεραιότητα τόσο προσωπικά για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας καθώς οι μαθητές βρίσκονται στην τελευταία τάξη του σχολείου και ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις πανελλήνιες 2021. Μάλιστα, το κλείσιμο των σχολείων για περισσότερο από δύο μήνες, οδήγησε το υπουργείο Παιδείας στη μείωση της ύλης για τις πανελλήνιες 2021.
Αποφασίζουν αυτή την εβδομάδα οι λοιμωξιολόγοιΣτόχος είναι να ανοίξουν τα λύκεια, αλλά και τα γυμνάσια μέχρι το τέλος Γενάρη, αρκεί να το επιτρέπει και η επιδημιολογική εικόνα.
Οι λοιμωξιολόγοι τόνιζαν την προηγούμενη εβδομάδα πως το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου είναι η επόμενη προτεραιότητα, με τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο να τονίζει πως «τον Γενάρη θα πάμε με ήπια βήματα».

Το ίδιο τόνισε και ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας, διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως αυτή την εβδομάδα θα συζητηθεί το άνοιγμα στα γυμνάσια και τα λύκεια.

Latest..

Λήμνος: Δάφνη, Κατάλακκο, Σαρδές και Άγιος Δημήτρης είχαν σήμερα σειρά για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία (φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ: Δάφνη, Κατάλακκο, Σαρδές και Άγιος Δημήτρης είχαν σήμερα σειρά τα συνεργεία του Δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών από την χιονόπτωση. Παρών και ο αρμόδιος … [Read More...]

Σάμος: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες

ΣΑΜΟΣ: Γράφτηκε στις 25 Ιανουαρίου 2021. Δημοσιεύτηκε στο Κοινωνία Σύμφωνα με το έκτακτό δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, από τις απογευματινές ώρες της … [Read More...]

37ος νεκρός από κορονοϊό στη Λέσβο

ΛΕΣΒΟΣ: Ένας 87χρoνος από τα βόρεια της Λέσβου είναι το 37ο θύμα της πανδημίας στο νοσοκομείο Μυτιλήνης από το ξέσπασμα της μέχρι τώρα. Ο άνδρας νοσηλευόταν σε απλό … [Read More...]