Πρώτη παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Αίθουσα Θεόφιλου: Ολική επαναφορά»

ΛΕΣΒΟΣ:

 Πρώτη παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Αίθουσα Θεόφιλου: Ολική επαναφορά» γυρισμένο από συντηρητές, το οποίο σκιαγραφεί πτυχές της δουλειάς τους
Ένα ντοκιμαντέρ γυρισμένο από συντηρητές, το οποίο σκιαγραφεί πτυχές της δουλειάς τους
Η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2020 με την πρώτη παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Αίθουσα Θεόφιλου: Ολική επαναφορά».
Ένα ντοκιμαντέρ γυρισμένο από συντηρητές, το οποίο σκιαγραφεί πτυχές της δουλειάς τους ακολουθώντας την περιπέτεια των τοιχογραφιών που ζωγράφισε το 1928 ο Θεόφιλος Χατζημιχαήλ. Από τους τοίχους της Οικίας Ζόλκου στη Λέσβο, σε έκθεση τέχνης στην Αθήνα το 1970, τη μετατροπή τους προηγουμένως σε φορητούς πίνακες ζωγραφικής, την αγορά τους από το Υπουργείο Πολιτισμού και την ανάρτησή τους στο νέο τους σπίτι, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης στην Πλάκα.
Το 2016, η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων ανέλαβε τη συντήρησή τους, με στόχο οι πίνακες να γίνουν και πάλι τοιχογραφίες.
Οι συντηρητές που εργάστηκαν στο δύσκολο αυτό έργο μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά της δουλειάς τους σε κάθε στάδιο.
Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν πρόσφατα και οι τοιχογραφίες θα πάρουν σύντομα τη θέση τους σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού.
Δείτε το ντοκιμαντέρ : 

Latest..

ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΧΙΟΣ : Σοκαριστικες και συνάμα επικίνδυνες καταστάσεις ζουν πλέον οι κάτοικοι της Μυτιλήνης καθώς τα όσα συμβαίνουν στον τόπο τους έχουν πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Πριν … [Read More...]

Εκδρομή στην Ικαρία πραγματοποιει το 2ημερο του Αγίου Πνεύματος 7-8/06 το τουριστικό γραφείο Proorismos Travel & Tourism (πρόγραμμα)

ΙΚΑΡΙΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 07/06/2020Συγκέντρωση στο Πανεπιστήμιο στο Καρλόβασι 12:45 μμ. για την μεταφορά μας στο λιμάνι Καρλοβάσου.Αναχώρηση του πλοίου από το Καρλόβασι στις … [Read More...]