Π. Αλεξανδρής: Το Σεπτέμβριο του 2023 θα καλυφθούν δυο θέσεις στο Ειρηνοδικείο Καλύμνου

ΚΩΣ: Στη δέσμευση ότι τον Σεπτέμβριο του 2023 θα διοριστούν 500 δικαστικοί υπάλληλοι, από τη Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, εκ των οποίων δύο θα καλύψουν αντίστοιχες θέσεις στο Ειρηνοδικείο της Καλύμνου, προχώρησε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Πάνος Αλεξανδρής, κατά την επίσκεψη του στη Κω και τη συνάντηση που είχε με τον Δικηγορικό Σύλλογο.
“Δυστυχώς από την κινητικότητα, δηλαδή από άλλες δημόσιες υπηρεσίες, δεν προέκυψε ενδιαφέρον προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα στο Ειρηνοδικείο Καλύμνου”, δήλωσε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω, Μανώλης Χατζηάμαλος.
Ο Γ.Γ. μας υποσχέθηκε, πρόσθεσε ο κ. Χατζηάμαλος, ότι θα πληρωθεί και η θέση του κλητήρα στο Ειρηνοδικείο της Καλύμνου, τον Σεπτέμβρη του 2023, σήμερα μια μόνο από τις δυο οργανικές θέσεις καλύπτεται.
Παράλληλα ο κ, Αλεξανδρής δεσμεύτηκε μέχρι το Σεπτέμβρη να γίνει και η δεύτερη απόσπαση δικαστή στο Πρωτοδικείο Κω, που θα βοηθήσει και στις μεταγραφές των σχεδίων πόλης Κω και Μαστιχαρίου.
“Απαιτούμε αλλά και κατανοούμε”, υπογράμμισε ο κ. Χατζηάμαλος ευχόμενος να πληρωθεί η θέση και “μέχρι τότε” όπως είπε χαρακτηριστικά, “μπορούμε να αντέξουμε”. Παράλληλα εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τους ρυθμούς υλοποίησης των Προγραμματικών Συμβάσεων στο Κτηματολόγιο.
Σημείωσε συγκεκριμένα ότι η μια Π.Σ. έλυσε ζητήματα αλλά η στελέχωση της υπηρεσίας είναι δύσκολη υπόθεση και βασικός λόγος είναι ότι βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, γιατί από το Υπ. Δικαιοσύνης περνά στην Κτηματολόγιο ΑΕ.
Να σημειωθεί ότι από το 2017 δεν έχει γίνει καμία προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού στα Δικαστήρια.
Όσον αφορά στο νέο δικαστικό Μέγαρο προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ, την κατασκευή του οποίου αναλαμβάνουν οι Κτιριακές Υποδομές Α.Ε, η πλέον αισιόδοξη πρόβλεψη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικηγορικού Συλλόγου, είναι να ξεκινήσει το έργο τον Σεπτέμβριο του 2023 και να υλοποιηθεί σε δυόμισι χρόνια.

Π. Αλεξανδρής: Το Σεπτέμβριο του 2023 θα καλυφθούν δυο θέσεις στο Ειρηνοδικείο Καλύμνου

Latest..

Τελευταία μέρα εκπτώσεων στο Κέντρο Ομορφίας Senses!!! Κλείσε ραντεβού με την έκπτωση και έχεις 2 Μήνες μέχρι να Εξαργύρωσεις την υπηρεσία που έχεις επιλέξει !

ΛΗΜΝΟΣ: Η Black Week είναι εδώ! Τελευταία μέρα εκπτώσεων!!! Κλείσε ραντεβού με την έκπτωση και έχεις 2 Μήνες μέχρι να Εξαργύρωσης την υπηρεσία που έχεις επιλέξει ! Ποιο … [Read More...]

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τη συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. την Πέμπτη 1η του Δεκέμβρη, στον αύλειο χώρο του Βοστάνειου Νοσοκομείου,

ΛΕΣΒΟΣ: Τελικά ήρθαν νύχτα!Το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη κατατέθηκε στις 23/11 και μετά από fast track διαβούλευση έρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση … [Read More...]

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Nέες άδειες με δικαίωμα πλανόδιας πώλησης για παραγωγούς.

ΛΗΜΝΟΣ: Εκδόθηκε η Προκήρυξη για χορήγηση νέων αδειών παράγωγων πωλητών με δικαίωμα πλανόδιας δραστηριοποίησης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, καθώς και για χορήγηση επιπλέον … [Read More...]