Σενάρια για μείωση εισφορών για τους επαγγελματίες

ΚΩΣ: Το σενάριο της κατάργησης της εισφοράς 10 ευρώ υπέρ της ανεργίας από το 2023 για τους ελεύθερους επαγγελματίες εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.

Και αυτό προκειμένου να ελαφρυνθεί η συγκεκριμένη κοινωνική κατηγορία, ειδικά ενόψει της αύξησης των εισφορών κύριας ασφάλισης, υγείας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ κατά 9,9% από την 1η Ιανουαρίου 2023.
 Εφόσον η κυβέρνηση καταλήξει σε αυτή την απόφαση, τότε το συνολικό ασφαλιστικό πακέτο για τη συντριπτική πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών (η οποία δεν υποχρεούται να πληρώνει εισφορές επικουρικού και εφάπαξ, παρά μόνο κύριας ασφάλισης και υγείας) θα ανέλθει στα 230 ευρώ και όχι στα 240 ευρώ.

Συνεπώς, μέσω μίας ενδεχόμενης κατάργησης της εισφοράς υπέρ της ανεργίας (10 ευρώ) θα μπορούσε να υπάρξει μία ελάφρυνση 4% μετά την αύξηση 9,9% στις εισφορές κύριας ασφάλισης – υγείας.
Πηγή: Capital.gr

Latest..

Συνάντηση Δημάρχου Λέρου Μ. Κόλια με Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα για συνεργασία.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιο Λιάσκο και τον Α’ Αντιπρόεδρο Αντιστράτηγο Νικόλαο Χιόνη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας μετά … [Read More...]

Τριήμερο στρατιωτικό πένθος για το τραγικό συμβάν με τη συντριβή του αεροσκάφους της ΠΑ- Η συγκινητική ανάρτηση του Ν.Χαρδαλιά και το “Ήλιος θεός” που αφιέρωσε (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης  Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 2 … [Read More...]

Το νεκρό βρέφος στον Πολιχνίτο, η απαξίωση της δημόσιας φροντίδας υγείας. Η Μ. Κομνηνάκα στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου

ΛΕΣΒΟΣ: Το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου επισκέφτηκε τη Δευτέρα, 30 Γενάρη, το πρωί, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλευτή Μαρία Κομνηνάκα. Συνομίλησε με τους γιατρούς και … [Read More...]

Λήμνος : O Ήφαιστoς μεθοδεύει τις αντιδράσεις του για την “κλοπή” του Πρωταθλήματος Μπάσκετ .Στην Αθήνα το Δ.Σ για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Κ.(βίντεο+ η επίμαχη προκήρυξη)

ΛΗΜΝΟΣ: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την “κλοπή” όπως αποδεικνύεται του Πρωταθλήματος Εφήβων Μπάσκετ  της Τ.Ε. ΕΟΚ Λέσβου. Το Δ.Σ του Ηφαίστου αφού κατέθεσε ένσταση πριν … [Read More...]