Σε άθλια κατάσταση το Αθανασιάδειον – Οι Δημοτικοί Άρχοντες σφυρίζουν αδιάφορα και τα ρίχνει ο ένας στον άλλον

ΛΕΣΒΟΣ:
Μετά από δυο άγονους ανοιχτούς διαγωνισμούς για τη μίσθωση του ιστορικού Καφενείου Αθανασιάδειον, είναι σχεδόν δεδομένο ότι και τη φετινή θερινή χρονιά θα παραμείνει κλειστό. Η βιτρίνα του Πλωμαρίου, ένα από τα λίγα αξιόλογα κτίρια που διατηρούν την παλιά αρχιτεκτονική και ομορφαίνουν το κέντρο, που έχει γεμίσει παρεμπιπτόντως με τσιμεντένιες κολόνες της ΔΕΗ.
Εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα στο κτίριο. Το ταβάνι έχει κάνει κοιλιά, κάποιες κολόνες έχουν σκάσει και φαίνονται τα εσωτερικά σίδερα, οι τοίχοι έχουν σκάσει από την υγρασία, ενώ σε διάφορα σημεία με μια πρόχειρη ματιά υπάρχουν μικρές ρωγμές. Όλα αυτά είναι ένας επιπλέον ανασταλτικός παράγοντας για να ενδιαφερθεί ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας.
Οι υπηρεσίες του Δήμου δηλώνουν άγνοια. Από τη μια ο Αντιδήμαρχος κ. Κουνέλης τοποθετήθηκε σε σχετική ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου της Αντιπολίτευσης, κ. Δημήτρη Μαλλιαρού για το αν έλεγξαν οι υπηρεσίες πριν βγάλουν σε δημοπρασία το συγκεκριμένο ακίνητο, λέγοντας ότι εκείνος είναι υπεύθυνος για το διαδικαστικό και όχι για το τεχνικό κομμάτι, αφήνοντας σαφείς αιχμές σε βάρος της Τοπικής Κοινότητας Πλωμαρίου για το ύψος του ενοικίου που προτάθηκε στα 650€ με ομόφωνη απόφαση. Όμως προφανώς κανένας δεν υπολόγιζε ότι ο προηγούμενος μισθωτής αν είχε παραμείνει θα έδινε ένα ποσό της τάξης των 950€ – 1000€! Όμως το αίτημα για μείωση από τα 1300€ που έδινε, δεν έγινε δεκτό, αν και σύμφωνα με πληροφορίες στο παρελθόν είχαν δοθεί προφορικές υποσχέσεις. Από την άλλη η Τοπική Κοινότητα όρισε το ενοίκιο στα 650€ έχοντας προσδοκίες ότι με το μεγάλο ενδιαφέρον που θα υπήρχε θα έφτανε το ποσό στα επίπεδα που θα πλήρωνε ο προηγούμενος επιχειρηματίας αν είχε γίνει δεκτό το αίτημα του. Βέβαια και το ακίνητο άργησε να βγει σε δημοπρασία, αλλά φυσικά με τα δυο χρόνια όπου έχουμε την κρίση με τον Covid-19, μια κατάσταση που γονάτισε τον επιχειρηματικό κόσμο, ήρθαν οι λογαριασμοί ρεύματος στα ύψη, οπότε ήταν το στραβό το κλήμα το ‘φαγε κι ο γάιδαρος.
Σήμερα Παρασκευή ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψη του Προϊστάμενου Κτηριακών Υποδομών του Δήμου, Ανδρέα Παπαχριστοφόρου στο Πλωμάρι για να ελέγξει το κτίριο.
Το να ενοικιαστεί στο προσεχές διάστημα το Αθανασιάδειον θεωρείται σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Υπήρξε ενδιαφέρον από Πλωμαρίτη επιχειρηματία ο οποίος αναζητούσε συνέταιρο για να καταθέσουν πρόταση στο Δήμο για την ενοικίαση, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει.
Και η νέα κατάντια για το κτίριο είναι να παραχωρείται στα κόμματα τον τελευταίο καιρό για να διενεργούν τις εσωκομματικές τους διαδικασίες.

Latest..

Κατιμέρια ανεβατά από τη Λήμνο

ΛΗΜΝΟΣ: Η κ. Μαρία Μαρκάκη-Γκαράλη ξέρει από καλό κρασί. Στο οικογενειακό οινοποιείο τους στο Κουρούνι της Λήμνου παράγουν μοναδικά κρασιά με βάση τις ντόπιες … [Read More...]

Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα και σταθμούς αυτόματης φόρτισης ανακοίνωσε ο Δήμος Ικαρίας

ΙΚΑΡΙΑ: Εγκρίθηκε κι έλαβε Απόφαση Ένταξης ένα ακόμα έργο που διεκδίκησε ο Δήμος Ικαρίας μέσα από την Πράξη «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε … [Read More...]

Λύση για το κτιριακό της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης αναζητά ο Κ. Μουτζούρης

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συναντήθηκε σήμερα 20.05.2022 με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Ξενοφώντα … [Read More...]