“Σηκώνει το γάντι” η Τ.Ε. ΕΟΚ Λέσβου! Επιστολή για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα! Αναπάντητα ερωτήματα!

ΛΗΜΝΟΣ: Επιστολή απέστειλε η Τ.Ε. ΕΟΚ Λέσβου σχετικά με το αλαλούμ των ημερών που ακολούθησαν και όσα αποκαλύπτονται καθημερινά για τις ημέρες της διοίκησης της Τ.Ε. η οποία σημειωτόν δεν έχει στις τάξης του ούτε ένα μέλος από την Λήμνο έτσι για την “τιμή των όπλων” που λέει και ο λαός μας!
διαβάστε την επιστολή, η οποία δεν πείθει κανέναν, πέραν του κακογραμμένου, αντίθετα δημιουργεί ακόμα περισσότερα ερωτηματικά .

“Τις τελευταίες ημέρες η Τοπική Επιτροπή Καλαθοσφαίρισης Λέσβου και ο Πρόεδρος αυτής  
προσωπικά έχουν γίνει στόχος μιας κακοήθους οργανωμένης επίθεσης από συγκεκριμένους  ανθρώπους και συγκεκριμένα σωματεία. Μια επίθεση που βασίζεται σε ψεύδη και ανακρίβειες. 
Αφορμή όλων, η ήττα του εφηβικού τμήματος του Ηφαίστου στον τελικό της αντίστοιχης  
διοργάνωσης. 
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 
(ο Ήφαιστος διαμαρτύρεται για την αλλαγή της προκήρυξης του εφηβικού) 
Γιατί άλλαξε η προκήρυξη ;; 
Σχετικά με την αλλαγή της προκήρυξης όπως υποστηρίζει η Διοίκηση του Ήφαιστου έχουμε  να παραθέσουμε γεγονότα και αλήθειες μόνο, που αποδεικνύονται εύκολα από την ηλεκτρονική  αλληλογραφία της ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου με τα σωματεία. 
Όντως υπήρξε μια αρχική προκήρυξη (πριν οι ομάδες δηλώσουν συμμετοχές) που ήθελε  
πρωτάθλημα 2 ομίλων στη Λέσβο και στη συνέχεια τους 4 καλύτερους της Λέσβου (2 πρώτους από  κάθε όμιλο) με τον Ήφαιστο να μπαίνουνε σε ένα νέο πρωτάθλημα 5 ομάδων με πρωταθλητή που  θα αναδεικνύεται με βαθμολογία. Στο άρθρο 2 όμως της ίδιας προκήρυξης αναφέρεται καθαρά : ‘’Ανάλογα με τον αριθμό δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων, η Επιτροπή Πρωταθλήματος έχει τη  δυνατότητα να επανεξετάσει και να καθορίσει λεπτομερώς, με συμπληρωματική ειδική  
προκήρυξη, τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος.’’ 
Οι ομάδες όμως που δήλωσαν συμμετοχή από τη Λέσβο στο εφηβικό ήταν 4 ! κι ένα  πεντάχρονο παιδάκι μπορεί να αντιληφθεί ότι δεν μπορούν 4 ομάδες να φτιάξουν 2 ομίλους και να  προκρίνονται στην επόμενη φάση οι πρώτοι 4 !! 
Έτσι η επιτροπή πρωταθλήματος αποφάσισε την παράλειψη της πρώτης φάσης των ομίλων  και επειδή οι αγώνες στα πρωταθλήματα εφήβων και νεανίδων είναι λίγοι και θέλοντας να δώσει  ένα πανηγυρικό τόνο στην ανάδειξη του πρωταθλητή αποφάσισε στα δυο αυτά πρωταθλήματα την  διεξαγωγή τελικού. 
Να σημειωθεί εδώ ότι οι τροποποιημένες προκηρύξεις εγκρίθηκαν από την ΕΟΚ με την  
απόφαση της 3ης Οκτωβρίου αρ. πρωτοκόλλου 5065. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι δεν κάνουμε του  κεφαλιού μας….
(ο Ήφαιστος διαμαρτύρεται για την διεξαγωγή του τελικού στη Μυτιλήνη) 
Και γιατί ο τελικός να γίνει στη Μυτιλήνη ;; 
Πριν 2 χρόνια, χωρίς να ληφθεί υπόψιν η βαθμολογία ή οποιοδήποτε άλλο κριτήριο,  ανατέθηκε απευθείας από την τότε διοίκηση της ΤΕ Λέσβου η διεξαγωγή όχι μόνο του τελικού αλλά  ολόκληρου του final four του παιδικού πρωταθλήματος στη Λήμνο.  
Μετακινήθηκαν δηλαδή 3 ομάδες από τη Λέσβο στη Λήμνο για το ‘’χατίρι’’ του Ήφαιστου.  Να σημειωθεί ότι τα παιδιά αυτά που συμμετείχαν τότε στο παιδικό είναι τα ίδια που συμμετέχουν  σήμερα στο εφηβικό (γεννηθέντες το 2005 – 06). Θεωρούμε ότι έχουν και τα παιδιά της Μυτιλήνης το δικαίωμα να παίξουν ένα τελικό μπροστά στους γονείς, στους φίλους και τους συμμαθητές τους,  γι’ αυτό και έγινε η επιλογή της Μυτιλήνης ως έδρας του τελικού.  
Να σημειωθεί ότι για όλα τα παραπάνω δεν υπήρξε καμία επίσημη διαμαρτυρία του  Ηφαίστου σχετικά με την προκήρυξη παρά μόνο μια αντιπρόταση για διεξαγωγή του τελικού στη  Λήμνο. Όταν λοιπόν μια ομάδα ξεκινάει το πρωτάθλημα εννοείται ότι αποδέχεται και τους όρους  της αντίστοιχης προκήρυξης.  
Από τις 4 λοιπόν Οκτωβρίου οπότε κι εστάλη η προκήρυξη ως το βράδυ της 27ης Ιανουαρίου  ήταν όλα νόμιμα ….;; 
Ας δούμε όμως και τις περίφημες παραιτήσεις των μελών της πειθαρχικής… 
Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στην έκτακτη συνάντηση της πειθαρχικής επιτροπής της ΤΕ ΕΟΚ  Λέσβου το μέλος του ΔΣ Κος Σωτηρχέλλης Παναγιώτης εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως μέλος  της επιτροπής διαιτησίας της ΤΕ συμμετείχε (κακώς, χωρίς να είναι μέλος της πειθαρχικής  επιτροπής) στην θέση του απόντος Γυμνόπουλου Θεόδωρου, μέλους της πειθαρχικής επιτροπής. (η  σύνθεση του ΔΣ καθώς και οι επιτροπές ορίστηκαν και ανακοινώθηκαν στη συνεδρίαση της 16ης Σεπτεμβρίου και απεστάλησαν στα σωματεία προς ενημέρωσή τους με επιστολή στο ηλεκτρονικό  ταχυδρομείο των σωματείων την 5η Οκτωβρίου 2022) Για την ιστορία την πειθαρχική επιτροπή  απαρτίζουν οι κύριοι Προδρόμου, Γυμνόπουλος, Γιαννακέλλης. 
Τελικά από ποια επιτροπή παραιτήθηκε ο κύριος Σωτηρχέλλης ;; (τον οποίο  παρεμπιπτόντως δεν τον έχουμε δει σε καμία εκδήλωση, συνεδρίαση, συνάντηση του ΔΣ 😉 
Την επομένη (Πέμπτη 26 Ιανουαρίου) στην απογευματινή έκτακτη συνάντηση του ΔΣ οπότε και  συζητήθηκε το θέμα των τιμωριών ο πρόεδρος θεώρησε άκυρη την σύνθεση και κατά συνέπεια την  απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής και υπό το βάρος της πίεσης του χρόνου (την Παρασκευή 27  Ιανουαρίου ξεκίναγε η αγωνιστική δραστηριότητα κι έπρεπε άμεσα να βγει η απόφαση) ακούγοντας  τις εισηγήσεις των πραγματικών μελών της πειθαρχικής υιοθέτησε την τοποθέτηση των 2 εκ των 3ων και απλά (χωρίς να αλλάξει το παραμικρό !!!) ανακοίνωσε την απόφαση. 
Ο δε παραιτηθείς Κος Γιαννακέλλης πρότεινε εξοντωτικές ποινές για τους τιμωρηθέντες (12  αγωνιστικές για τον αθλητή, 1 μήνα για τον προπονητή) ποινές που σε καμία περίπτωση δεν  συνάδουν με τα παραπτώματα, προφανώς για να δημιουργήσει πρόβλημα και να δικαιολογήσει την  προσχεδιασμένη παραίτησή του.
Σε ότι αφορά την ευθεία επίθεση του Ήφαιστου Λήμνου θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής : 
Ο Ήφαιστος είναι ένα σωματείο το οποίο τόσο από τις προηγούμενες διοικήσεις όσο και  από την σημερινή έχει κατ’ επανάληψιν ευνοηθεί και διευκολυνθεί σε ότι αφορά την συμμετοχή του  στα πρωταθλήματα. Πάντοτε προσπαθούσαμε και προσπαθούμε σεβόμενοι το πρόβλημα της  απόστασης και των οικονομικών δυσκολιών να είμαστε δίπλα τους. 
Η διεξαγωγή αγώνων παίδων και εφήβων μεσοβδόμαδα (εδώ στη Μυτιλήνη ο Ήφαιστος  μπορεί να παίξει για λόγους συγκοινωνίας μόνο Πέμπτη και Παρασκευή), δημιουργεί πληθώρα  προβλημάτων, α) στα παιδιά που είναι επιβαρυμένα με τα φροντιστήριά τους, β) στις ομάδες που  αλλάζουν τα προγράμματα των προπονήσεων και γ) στις προπονητικές ώρες που η Τοπική Επιτροπή  αναγκάζεται (χωρίς να το δικαιούται) να κλέψει από τις ομάδες για να διεξαχθούν οι αγώνες, αφού  εδώ στη Μυτιλήνη υπάρχει ένα και μοναδικό κλειστό 
Αλλά και άλλες διευκολύνσεις όπως τροποποίηση του προγράμματος, μεταθέσεις αγώνων ακόμα και η αποδοχή της πρότασής τους για αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής του παιδικού (ώστε να  επιβαρυνθούν με λιγότερα έξοδα) δείχνει την καλή διάθεση της παρούσας διοίκησης την οποία  αναίτια ‘’πυροβολούν’’ 
Εμείς ως Τοπική Επιτροπή θα συνεχίσουμε απερίσπαστοι το έργο που αναλάβαμε  κινούμενοι πάντα εντός των ορίων της νομιμότητας με σκοπό την ανάπτυξη της καλαθοσφαίρισης  στο νομό και σε κάθε περίπτωση, αδιαφορώντας για τα μικροσυμφέροντα των υποκινητών όλης  αυτής της επίθεσης.”

Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ MR PHONE

ΧΙΟΣ : Η Mr Phone που ειδικεύεται στο αντικείμενο  αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας αναζητά νέους συνεργάτες για τα καταστήματα της στη Χίο. Αν θέλεις να γίνεις μέλος της ομάδας … [Read More...]

Στήριξη μουσικών – κατοίκων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού

ΣΑΜΟΣ: Φωτογραφία: Ελένη Παντελούκα Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, προγραμματίζει να διοργανώσει συναυλίες στα Νησιά του Βορείου Αιγαίου με … [Read More...]

Ο Έπαρχος και ο Διοικητής Νοσοκομείου Καλύμνου για τις Μελέτες Ενεργειακής Αναβάθμισης έξι Νοσοκομείων νησιών (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]