Σκυλίτσειο: Λόγω βλάβης έμεινε χωρίς ακτινολογικό τμήμα (video)

ΧΙΟΣ :

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί από το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Δεκεμβρίου, το ακτινολογικό συγκρότημα του Νοσοκομείου Χίου, λόγω βλάβης που σημειώθηκε σε αυτό.Το Σωματείο των εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο (ΣΕΣΝΟΧ) επισημαίνει την “τεράστια ταλαιπωρία που βίωσαν τόσο οι ασθενείς όσο και το προσωπικό κατά το τελευταίο τριήμερο”.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννη Λαμπαδοχυτό, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο σύστημα ψηφιοποίησης και στο σύστημα εκτύπωσης των φιλμς.
Για να λειτουργήσουν επειγόντως στοιχειώδεις διαγνωστικές εξετάσεις, λύση δόθηκε προσωρινά με «δανεικό εξοπλισμό από τον ΕΦΚΑ Χίου (πρώην ΙΚΑ) τον οποίο όμως πρέπει να επιστρέψει την Δευτέρα τα πρωί», σημειώνει το ΣΕΣΝΟΧ. Τονίζει επίσης ότι από το 2017 έχει γίνει αίτημα για αναβάθμιση των εν λόγω μηχανημάτων. Μάλιστα τότε το Δ.Σ. του Νοσοκομείου ενέκρινε το έργο που προέβλεπε πιο σύγχρονα μηχανήματα και για καλύτερη απεικόνιση αλλά και για λιγότερη εκπομπή ακτινοβολίας. Ομως η πρόταση “κόπηκε”  από την 2η ΥΠΕ, με την αιτιολογία ότι θα εξεταζόταν η ένταξη του έργου σε κάποιο μέτρο Ευρωπαϊκού Προγράμματος.

Από τη Διοίκηση του νοσοκομείου Χίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ertnews.gr δεν μπόρεσαν να έχουν κάποιο σχόλιο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.Οπως δήλωσε όμως ο Πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ έχει γίνει η αγορά νέου ψηφιοποιητή με απευθείας ανάθεση, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα αλλά δεν έχει καθοριστεί πότε θα ενταχθεί στο δυναμικό του Νοσοκομείου Χίου.ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Τώρα και Χωρίς ακτινολογικό το Νοσοκομείο Χίου!!!
 Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο
Τεράστια είναι η ταλαιπωρία που βίωσαν και βιώνουν, τόσο οι ασθενείς που είχαν την ατυχία να διαβούν την πύλη του Νοσοκομείου  για μια επίσκεψη στα ΤΕΠ, όσο και  το προσωπικό (νοσηλευτικό, ιατρικό και παραϊατρικό) λόγω της βλάβης που σημειώθηκε στο ακτινολογικό συγκρότημα του νοσοκομείου μας, η οποία  το έθεσε πλέον «οριστικά» εκτός λειτουργίας από το μεσημέρι  της Παρασκευής 9/12/22.
Ενώ είναι γνωστή η καθημερινή καταπόνηση και  η φθορά του εξοπλισμού του νοσοκομείου,  ενώ από το 2017 έχει γίνει αίτημα για την αναβάθμιση των εν λόγω μηχανημάτων,  φτάσαμε σήμερα να μη λειτουργεί το ακτινολογικό και να μοιράζεται το νοσοκομείο τον εξοπλισμό του με το ΙΚΑ, για να λειτουργήσουν επειγόντως στοιχειώδεις διαγνωστικές εξετάσεις.
Παρά τις μεγάλες φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων,  παρά την εφευρετικότητά τους ώστε με πατέντες να συνεχίζουν να λειτουργούν,  αυτό δεν κατέστει  δυνατό και έτσι το ακτινολογικό συγκρότημα από την Παρασκευή λειτουργεί με δανεικό εξοπλισμό από τον ΕΦΚΑ Χίου (πρώην ΙΚΑ) τον οποίο όμως πρέπει να επιστρέψει την Δευτέρα τα πρωί.
Αυτή την πραγματικότητα προσπαθεί προκλητικά να λειάνει η κυβέρνηση, ο υπουργός της και η  διοίκηση του Νοσοκομείου. Αυτή την πραγματικότητα έχτισαν βήμα-βήμα όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις   με τη γνωστή συνταγή:
Υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση του δημοσίου τομέα υγείας, πριμοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία εις βάρος του δημοσίου συστήματος υγείας και των εργαζομένων που πληρώνουν όλο και περισσότερο.
Υπάρχει άμεσος κίνδυνος αύριο το νοσοκομείο  να βρεθεί με την «πλάτη στον τοίχο», χωρίς ακτινολογικό.
Καλούμε την κυβέρνηση και τη διοίκηση του Γ.Ν. Χίου να λύσουν  το πρόβλημα εδώ και τώρα.  Τα μπαλώματα και η υποσυντήρηση, θα οδηγούν σε όλο και πιο δύσκολες καταστάσεις, για τις οποίες υπεύθυνοι θα είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, το υπουργείο υγείας και το «υπηρετικό τους προσωπικό» (2η ΥΠΕ, Διοίκηση Γ.Ν. Χίου κλπ).
Οι Χιώτες και οι Χιώτισσες πρέπει να ξέρουν, να φωνάξουν.  Δεν μας παρασύρουν οι λέξεις και τα λόγια,  όλοι μας πρέπει να αντιδράσουμε και να παλέψουμε για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας.
Για το Δ.Σ.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Latest..

Χρ.Στεφανάδης: Παραπλανητική διαφήμιση ”θεραπευτικών” προϊόντων με το όνομα του

ΙΚΑΡΙΑ: Θύμα επιτήδειων φέρεται να έπεσε ο Βουλευτής του Νομού Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης, αφού όπως τον ενημέρωσαν κυκλοφορεί στο διαδίκτυο διαφήμιση ”θεραπευτικών” προϊόντων … [Read More...]