Στα Ψαρά ο “Ναυτίλος”: 29η Αποστολή «Σταγόνα Αγάπης»

ΧΙΟΣ :

Πενθήμερο δράσης και προσφοράς της Φυσιολατρικής Λέσχης Φίλων Φουσκωτών Σκαφών «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» σε συνεργασία με τους εθελοντές ιατρούς της στα Ψαρά, στο πλαίσιο της δράσης «Σταγόνα αγάπης στο Αιγαίο 2022».
Πέντε σκάφη με 29 μέλη και φίλους του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 11 Μαΐου από την Ανάβυσσο και το Λαύριο και θα επιστρέψουν την Κυριακή 15 Μαΐου 2022.Η αποστολή συμπεριλαμβάνει προσφορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού, υλικών αγαθών και εκπαιδευτικού υλικού για τις ανάγκες του νησιού καθώς επίσης και δωρεάν Ιατρεία 12 ειδικοτήτων.
Τα ιατρεία και οι χώροι που θα λειτουργήσουν είναι:– Ωτορινολαρυγγολόγος, Παιδίατρος, Οφθαλμίατρος /Οπτομέτρης, Δερματολόγος(χώρος εξέτασης Δημοτική Βιβλιοθήκη)– Χειρούργος Ορθοπεδικός, Οδοντίατρος, Ουρολόγος, Γαστρεντερολόγος(χώρος εξέτασης Δημοτικό κτίριο Ξενώνας)– Καρδιολόγος, Ακτινολόγος, Γυναικολόγος(χώρος εξέτασης Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών).
Τα ιατρεία στο νησί θα γίνουν τις παρακάτω ημέρες και ώρες:Πέμπτη 12 Μαΐου: 09:30 – 14:00, 17:30 – 20:00Παρασκευή 13 Μαΐου: 09:00 – 14:00, 17:30 – 20:00Σάββατο 14 Μαΐου: 10:00 – 12:00.
Από το πρόγραμμα έχει προβλεφθεί ότι οι υπερήλικες Ψαριανοί και Ψαριανές που αδυνατούν να μετακινηθούν θα εξετάζονται κατ’ οίκον, κατόπιν επικοινωνίας με το Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών.
Τα είδη εξάλλου που θα προσφερθούν είναι:Ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πολυμηχάνημα για το Δημοτικό σχολείο, ΝηπιαγωγείοΠαιδαγωγικό και αθλητικό υλικό για τα Σχολεία του νησιούΦαρμακευτικά υλικά για το Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών.
Η αποστολή του “Ναυτίλου” που για μια ακόμη χρονιά θα βρεθεί στα ακριτικά Ψαρά, γίνεται με την εθελοντική στήριξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (ΑΔΑ), είναι κοινωνικού χαρακτήρα και έχει βασικό σκοπό να στηρίξει στο μέτρο των δυνατοτήτων της Λέσχης το όμορφο νησί του Βόρειου Αιγαίου.
Χορηγοί της Αποστολής του «Ναυτίλου» είναι:– JOTUN Hellas Ltd.: Μέγας Χορηγός καυσίμων για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των σκαφών, παροχή οδοντιατρικού εξοπλισμού και υλικών για τους Οδοντιάτρους– Μιλτιάδης Βιτσαρόπουλος Α.Ε.: Οδοντιατρικά υλικά για τους Οδοντιάτρους–Atlas Marine S.A.: Παροχή φαρμακευτικών υλικών για το Αγροτικό Ιατρείο, πολυμηχάνημα laser, αθλητικό και εκπαιδευτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο– Pitiousa Shipping S.A.: Οδοντιατρικά υλικά και laptops για το σχολείο– Union Commercial Inc.: Οδοντιατρικά υλικά για τους Οδοντιάτρους– Adipharm: Οδοντιατρικός Εξοπλισμός– Περιοδικό Σκάφος / ΝΑΤΕΧ (Εκδόσεις Βαρβέρη): Χορηγός Επικοινωνίας.

Latest..

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής: Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει στόχο την αναγέννηση της χώρας με την κοινωνία στο προσκήνιο»

ΙΚΑΡΙΑ: Με ενθουσιώδη χειροκροτήματα και το σύνθημα “Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο, δυνατό”, υποδέχθηκαν οι 5000 σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τον Νίκο Ανδρουλάκη, πριν από … [Read More...]

Κατιμέρια ανεβατά από τη Λήμνο

ΛΗΜΝΟΣ: Η κ. Μαρία Μαρκάκη-Γκαράλη ξέρει από καλό κρασί. Στο οικογενειακό οινοποιείο τους στο Κουρούνι της Λήμνου παράγουν μοναδικά κρασιά με βάση τις ντόπιες … [Read More...]

Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα και σταθμούς αυτόματης φόρτισης ανακοίνωσε ο Δήμος Ικαρίας

ΙΚΑΡΙΑ: Εγκρίθηκε κι έλαβε Απόφαση Ένταξης ένα ακόμα έργο που διεκδίκησε ο Δήμος Ικαρίας μέσα από την Πράξη «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε … [Read More...]