Στη Βουλή το θέμα της υποχρεωτικής μετακίνησης των υποψηφίων της Σάμου στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

ΣΑΜΟΣ:
Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών σχετικά με τα εξεταστικά κέντρα του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2Γ που θα διεξαχθεί στις 4 Μαρτίου κατέθεσε το ΚΚΕ.
Υπενθυμίζεται ότι η Σάμος δεν θα έχει εξεταστικό κέντρο στον μεγάλο αυτόν πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό και οι περίπου 260 υποψήφιοι από το νησί θα πρέπει να μετακινηθούν για να συμμετάσχουν. Ήδη τόσο οι δύο τοπικοί δήμοι, όσο και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Σάμου εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις διαμαρτυρίας.
Τώρα, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Γιάννης Δελής, Χρήστος Κατσώτης και Μανώλης Συντυχάκης επισημαίνουν στον Μάκη Βορίδη πως “με την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ χιλιάδες υποψήφιοι, ειδικά από τα νησιά του Αιγαίου, διαπίστωσαν ότι για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, θα πρέπει να ξοδέψουν μια περιουσία σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια και σε έξοδα διαμονής σε άλλα νησιά ή στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη. Αυτό γίνεται ακόμα πιο δύσκολο σε περιπτώσεις που οι υποψήφιοι έχουν παιδιά ή είναι μονογονεϊκές οικογένειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις Κυκλάδες δεν υπάρχει κανένα εξεταστικό κέντρο, ενώ θα μπορούσε με ένα ή δύο το ταξίδι να είναι συντομότερο και οικονομικότερο, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις δε θα απαιτείται διαμονή. Παρόμοιο είναι και το πρόβλημα στα Δωδεκάνησα, παρότι προβλέπεται εξεταστικό κέντρο στη Ρόδο.
Οι υποψήφιοι από τον Νομό Σάμου που καλούνται να πάνε σε Χίο και Λέσβο, θα πρέπει είτε να μείνουν πέντε μέρες σε άλλο νησί, είτε να φτάσουν στην εξέταση άυπνοι λόγω των συγκοινωνιών”.
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, “το υπουργείο Εσωτερικών έχει μεγάλη ευθύνη, καθώς πέρα από το γεγονός ότι καλεί ανθρώπους με πτυχία ανώτατης εκπαίδευσης και μεταπτυχιακές σπουδές να εξεταστούν στην ύλη του λυκείου για να μπορέσουν να συμμετάσχουν σε προκήρυξη θέσεων, κάνει ακόμα δυσκολότερη και την ίδια τη συμμετοχή σε αυτό τον απαράδεκτο διαγωνισμό”.
Οι τέσσερις βουλευτές ρωτούν τον υπουργό ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση:
– Για τη δημιουργία τουλάχιστον ενός εξεταστικού κέντρου σε κάθε νομό και σε δύο σε περιπτώσεις όπως οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα,
-Για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής των υποψηφίων που αναγκάζονται να μετακινηθούν σε άλλα μέρη (εισιτήρια, διαμονή, καύσιμα).

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter
Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube
Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!
Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Latest..

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ MR PHONE

ΧΙΟΣ : Η Mr Phone που ειδικεύεται στο αντικείμενο  αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας αναζητά νέους συνεργάτες για τα καταστήματα της στη Χίο. Αν θέλεις να γίνεις μέλος της ομάδας … [Read More...]

Στήριξη μουσικών – κατοίκων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού

ΣΑΜΟΣ: Φωτογραφία: Ελένη Παντελούκα Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, προγραμματίζει να διοργανώσει συναυλίες στα Νησιά του Βορείου Αιγαίου με … [Read More...]

Ο Έπαρχος και ο Διοικητής Νοσοκομείου Καλύμνου για τις Μελέτες Ενεργειακής Αναβάθμισης έξι Νοσοκομείων νησιών (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]