Στη Μυτιλήνη (ξανά) ο Πάπας Φραγκίσκος – Εθιμοτυπική συνάντηση Περιφερειάρχη με Επίσκοπο Καθολικής Εκκλησίας

ΛΕΣΒΟΣ:

 Στη Μυτιλήνη θα βρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πάπας Φραγκίσκος, στο πλαίσιο περιοδείας του, που περιλαμβάνει και την Ελλάδα, πιθανότατα στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου 2021. Την προοπτική της επίσκεψης του Πάπα στην Ελλάδα είχε μεταδώσει την 1η του περασμένου Σεπτεμβρίου το ΑΠΕ-ΜΠΕ.   Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προετοιμάζοντας λεπτομέρειες της επίσκεψης αυτής, αύριο Πέμπτη, καρδινάλιοι από το Βατικανό θα επισκεφθούν, συνοδευόμενοι από πολιτικά στελέχη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, τον καταυλισμό του προσωρινού ΚΥΤ στο Μαυροβούνι (Καρά Τεπέ) της Μυτιλήνης. Θέση που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Πάπα στη Μυτιλήνη, κι αυτό γιατί, όπως έγινε γνωστό, ο Πάπας θέλει με την επίσκεψη του να παρέμβει σε ζητήματα της ανθρωπιστικής-προσφυγικής κρίσης. Από το πρωί σήμερα, στη Μυτιλήνη βρίσκεται ο νέος αρχιεπίσκοπος παντός Αιγαίου και μητροπολίτης Νάξου-Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου και αποστολικός τοποτηρητής της Επισκοπής Χίου (στην οποία ανήκει και η καθολική κοινότητα της Μυτιλήνης) Ιωσήφ Πρίντεζης.
   Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί επίσκεψη του Πάπα στη Μυτιλήνη τον Απρίλιο του 2016, οπότε και πραγματοποιήθηκε η ιστορική συνάντηση των τριών ιεραρχών, του Πάπα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.
Εθιμοτυπική  συνάντηση με τον Επίσκοπο της Καθολικής Εκκλησίας  Νάξου και Τήνου, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Ιωσήφ Πρίντεζη, ο οποίος προΐσταται και της Επισκοπής Χίου, Λέσβου και Σάμου,  είχε σήμερα 13.10.2021 στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης .
Ο Περιφερειάρχης υποδέχθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά  την ποιμαντική του Περιφέρεια στη Λέσβο και συζήτησαν   διάφορα θέματα. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για το έργο της αναστήλωσης του Αγίου Ιωσήφ στη Χίο και την καλή συνεργασία με Επισκοπή. 
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης  δήλωσε:
«Υποδέχθηκα με χαρά τον Επίσκοπο της Καθολικής Εκκλησίας Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Ιωσήφ Πρίντεζη που τίμησε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και εμένα προσωπικά με την επίσκεψή του σήμερα. Η συζήτηση που είχαμε ήταν ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική για τον τρόπο που θα επιτελεί το ποιμαντικό του έργο και θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τα θέματα της τοπικής Καθολικής  Κοινότητας. Τον ευχαριστώ για το πνεύμα αγάπης και συνεργασίας. » 
Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Καθολικής Εκκλησίας Νάξου, Τήνου, Λέσβου, Χίου και Σάμου εξέφρασε τις ευχαριστίες του τονίζοντας:
«Είμαι ευτυχής από την εγκάρδια υποδοχή του Περιφερειάρχη, ο οποίος πράγματι με έκανε να αισθανθώ ευπρόσδεκτος. Η συνομιλία που είχαμε ήταν  πολύ ενδιαφέρουσα, του εξέφρασα τις ευχαριστίες από πλευράς της Επισκοπής για την βοήθεια και προσωπική του συμβολή ώστε να ξεκινήσει το έργο της αναστήλωσης του Ναού του Αγίου Ιωσήφ στη Χίο. Επίσης μετέφερα την επιθυμία του Αγιότατου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκου, να επισκεφθεί και τη Λέσβο σε επόμενο ταξίδι του στην Ελλάδα.»

Latest..

Τροχαία: Τσουχτερά πρόστιμα για τα ποδήλατα προβλέπει ο νέος ΚΟΚ – Ποιες οι υποχρεώσεις του ποδηλάτη

ΛΗΜΝΟΣ: Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας περιέχει κανονισμούς και για τα ποδήλατα πλέον. Όσοι ποδηλάτες δεν τον τηρήσουν, θα κληθούν να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα. Επιπλέον, είναι … [Read More...]

Σεξουαλική παρενόχληση: Να απαντήσει άμεσα ο Δήμος Μυτιλήνης – Ανακοίνωση από την Λαϊκή Συσπείρωση

ΛΕΣΒΟΣ: Με αφορμή τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για απαράδεκτα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και ψυχολογικής πίεσης σε βάρος εργαζομένων γυναικών … [Read More...]

Κοινή ανακοίνωση Β. Χοχλάκα και Ερ. Γιαννάκα για την καταγγελία παρενόχλησης των δυο υπαλλήλων στο Δήμο Μυτιλήνης

ΛΕΣΒΟΣ: Κοινή ανακοίνωση των ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων, Βασιλικής Χοχλάκα και Εριφύλης Γιαννάκα για το θέμα της παρενόχληση των δυο υπαλήλων στο Δήμο Μυτιλήνης: … [Read More...]

Για τις πρόσφατες αμυντικές συμφωνίες… «Αλλοίμονο  σε όποιον δεν έχει νύχια να ξυστεί….»

ΧΙΟΣ : Είναι γεγονός ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων (ως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις) , αισθάνθηκε ανακούφιση από την υπογραφή των αμυντικών συμφωνιών με την Γαλλία, τις ΗΠΑ και την … [Read More...]