Στους τέσσερις κρατούμενους η Εύα Καϊλή

ΧΙΟΣ :

Τέσσερα απ’ τα συνολικά έξι άτομα που είχαν προσαχθεί ενώπιον των βελγικών αρχών για τη μεγάλη υπόθεση διαφθοράς που σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και έχει στον πύρηνά του το Ευρωκοινοβούλιο τίθενται και επίσημα υπό κράτηση με εντολή της εισαγγελίας Βελγίου. Ανάμεσά τους και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή σύμφωνα με τις βελγικές εφημερίδες Le Soir και L’Echo.
Οι τέσσερις κρατούμενοι βαρύνονται με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διαφθοράς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Σύμφωνα με τη Soir ανάμεσα στους τέσσερις είναι και ο Ιταλός σύντροφος της κ. Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος συνελήφθη επίσης την Παρασκευή, καθώς και ο Ιταλός πρώην σοσιαλιστής ευρωβουλευτής (2004-2019) Πιερ Αντόνιο Παντζέρι.
Το τέταρτο πρόσωπο που συνελήφθη, γράφει η Soir, είναι ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, διευθυντής της ΜΚΟ, «No Peace Without Justice»
Ελεύθερος αφέθηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πατέρας της κ. Καϊλή τον οποίο συνέλαβαν οι αρχές την Παρασκευή με χαρτοφύλακα γεμάτο χρήματα.
Επίσης ελεύθερος αλλά με όρους, σύμφωνα με τη Soir, ο νεοδιορισθείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), Λούκα Βιντσεντίνι, ο οποίος επί 11 χρόνια ήταν ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC).
Ο Τζιόρτζι παλαιότερα ήταν συνεργάτης του Παντζέρι. Τον Παντζέρι μάλιστα τον εμφανίζουν ως «εγκέφαλο» του σκανδάλου, ενώ υπό κράτηση τέθηκαν την Παρασκευή (στο Μπέργκαμο της Ιταλίας) για συνέργεια στην υπόθεση, η σύζυγος και η κόρη του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της εισαγγελίας του Βελγίου:
«Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους προχθές, Παρασκευή, στο πλαίσιο της ευρείας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας και της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Υπάρχουν υποψίες ότι καταβλήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική ή/και στρατηγική θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να επηρεάσουν τις αποφάσεις του. Τέσσερα άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και διαφθορά. Δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα από τον δικαστή. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε έρευνα χθες το βράδυ γύρω στις 8 μ.μ. στο σπίτι ενός δεύτερου ευρωβουλευτή».
ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Latest..

Δηλώσεις Κρασώνη

ΣΑΜΟΣ: Δηλώσεις του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Futsal Κρασώνη, μετά από τον αγωνα με την Σάμος Futsal 5-5 στη ΣάμοSamosSport.gr … [Read More...]

Από τη συνάντηση του ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μ.Κουτουλάκη με τον Έπαρχο ΠΕ Καλύμνου Μ.Μουσελλή (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Στην Κάλυμνο ήλθε σήμερα Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023,το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του ΥΝΑΝΠ Μανώλης Κουτουλάκης, προκειμένου να … [Read More...]