Στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στην Πλατεία Σαπφούς… Με παλμό και κόσμο η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση (φωτογραφίες)

ΛΕΣΒΟΣ:

Με παλμό και μεγάλο πλήθος κόσμου η απεργιακή συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου την Πέμπτη 10/06, με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών. 
Από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι είχαν κατακλύσει την πλατεία Σαπφούς, στέλνοντας το μήνυμα πως το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης, δεν θα περάσει, θα μείνει στα χαρτιά, απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα στους εργαζόμενους και στο λαό της Λέσβου να δώσουν δυναμικα το παρόν στους αγώνες για να μην περάσει το νομοσχέδιο-τερατούργημα.
Ακολούθησε πορεία από την προκυμαία της Μυτιλήνης προς τη Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής όπου παραδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Η πορεία κατέληξε με Αιφνιδιαστική έφοδο των απεργών στο λιμάνι, για να εκφραστεί η αλληλεγγύη και η στήριξη στους ναυτεργατες, για να εμποδιστεί ο απόπλους του Νήσος Σάμος από τη Μυτιλήνη. 

Latest..

Η Αλία Ίσσα φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα συμμετάσχει στην Παραολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων

ΛΕΣΒΟΣ: Για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εστιάζει το μήνυμά της στη δύναμη της ένταξης σε τρεις τομείς: την υγεία, την … [Read More...]

Κοφινάς- Σήφι τιμά το 1821

ΧΙΟΣ : Μια επετειακή τοιχογραφία, σχετική με την επανάσταση του 1821, θα παρουσιάσει την Κυριακή στις 6.30 μ.μ. ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφι- Κοφινά.Πρόκειται για … [Read More...]