ΣΤ. ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ: ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

ΧΙΟΣ :
Απάντηση του Στ. Κάρμαντζη στη σοβαρή καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων για πολιτική δίωξη υπαλλήλου του δήμου.
Αναλυτικά η απάντηση:
Λυπάμαι πολύ για το υβριστικό περιεχόμενο και το ύφος της επιστολής του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο μας. Ωστόσο, έχω να σημειώσω τα εξής:
Κάποιες φορές λόγω πίεσης ή φόρτου εργασίας ίσως προκύψουν άτοπες συμπεριφορές στο εργασιακό πλαίσιο, οι οποίες βέβαια καλό είναι να θεραπεύονται από όλες τις βαθμίδες, σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο με ειλικρινή τρόπο. Παρά ταύτα, οι πρακτικές και η συμπεριφορά των εκπροσώπων του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο αποτελούν πέρα από άτοπη και αδικαιολόγητη στάση, αλγεινό και επονείδιστο παράδειγμα φεουδαρχικής αντίληψης για τη λειτουργία του Δήμου. Δυστυχώς, ο τρόπος που λειτουργούν και συμπεριφέρονται κάποιες ομάδες από το παρελθόν αποδεικνύει περίτρανα την εναντίωση και τον πόλεμο σε οτιδήποτε παραβιάζει τη νιρβάνα αυτών των ανθρώπων και σπάει τα αβγά της νηνεμίας.
Σε αυτό το λίγο διάστημα της Δημοτικής μας Αρχής ουδέποτε ο Δήμαρχος και οι αιρετοί συνεργάτες του αντιμετώπισαν το Δήμο ως τσιφλίκι. Ο Δήμος, όμως, είναι το σπίτι του δημότη! Αντίθετα, με θετική διάθεση και όραμα για ένα πιο αποτελεσματικό Δήμο πορεύεται και αγωνίζεται. Σε αυτήν τη βάση υπάρχουν υπεύθυνοι εργαζόμενοι, αξιόλογοι, και ευσυνείδητοι, που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να προχωρούν οι εργασίες σε όλα τα επίπεδα. Αυτούς τους εργαζομένους τους σεβόμαστε και τους τιμούμε, αναγνωρίζοντας στο ακέραιο την προσφορά και το έργο τους.
Υπάρχουν όμως και καθώς φαίνεται ορισμένες οργανωμένες και συντεχνιακές κάστες, οι οποίες θεωρούν το Δήμο αιώνιο τσιφλίκι και κτήμα τους δυσαρεστούνται στην ιδέα ότι θα μπει φραγμός στην ες αεί εκμετάλλευση και άδικη νομή της διοίκησης του Δήμου και των υπηρεσιών.
Επιτέλους ας καταλάβουν ότι χρέος μας είναι η εξυπηρέτηση του δημότη και όχι το ατομικό συμφέρον μας. Αυτές οι συμπεριφορές είναι παρωχημένες, ατελέσφορες και θλιβερά απομεινάρια μιας άλλης εποχής που  ας το καταλάβουν, πέρασε ανεπιστρεπτί.
Οι πολίτες έχουν και γνώση για όλα αυτά και ίδια εμπειρία σε πολλές περιπτώσεις. Στην κρίση λοιπόν όλων των συμπολιτών μας, τους παραδίδουμε. Στους ανθρώπους του μόχθου που καθημερινά αγωνίζονται, φτύνοντας αίμα για ένα κομμάτι ψωμί και οι οποίοι γίνονται κοινωνοί της αλαζονείας, της φυγοπονίας και της αναποτελεσματικότητας αυτών  που καταστρατηγούν το Δήμο, εξαπολύοντας σε εμάς πόλεμο από παντού.
Ωστόσο, εμάς αυτός ο πόλεμος μας κάνει και πιο δυνατούς και πιο αποτελεσματικούς για να συνεχίσουμε το έργο και τις προσπάθειές μας για ένα Δήμο σύγχρονο και ανθρώπινο κοντά στο δημότη. Κοιτάμε μπροστά και στα μάτια τους δημότες μας, για αυτούς αγωνιζόμαστε!
Για το λόγο αυτό, καλώ αυτούς που προσπαθούν να υποσκάψουν το έργο μας επιτέλους να σοβαρευτούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους με συνέπεια, υπευθυνότητα και δημιουργικότητα. Τα προβλήματα που ταλανίζουν τούτη τη ώρα τον τόπο μας είναι πολλά και σοβαρά. Δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος, ούτε και η διάθεση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής για κανακέματα με τη λογική της παιδικής χαράς που θέλουν να είναι ο Δήμος Χίου.

Latest..

Καραντίνα μεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης – Ποιος το αποφάσισε… &.Ήρεμα ρωτάμε&. λέει η Πυξίδα

ΛΕΣΒΟΣ: Ήρεμα ρωτάμε!Υπάρχει απόφαση για δημιουργία χώρου καραντίνας στο λιμάνι της Μυτιλήνης; Αν ναι ποιος το αποφάσισε; Υπάρχει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του … [Read More...]

Αρχιερατική Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ρουσσοπουλίου χοροστατούντος του Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

ΛΗΜΝΟΣ: Την Πέμπτη 28 Μαΐου, της Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού,  θα τελεστεί Αρχιερατική θεία λειτουργία στις 7 30 πμ, στον Ιερό Ναό Αγίου … [Read More...]

Στο πλοίο «Νήσος Σάμος» ο Γιάννης Πλακιωτάκης – Επανεκκίνηση της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών προς όλα τα νησιά.

ΛΕΣΒΟΣ: Στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα έξω από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος» που εκτελεί το δρομολόγιο για Χίο και Μυτιλήνη, βρέθηκε το απόγευμα ο … [Read More...]

Ικανοποίηση για την επανεκκίνηση της Ακτοπλοΐας – Τρόπους πρόσθετης ενίσχυσης μελετά η κυβέρνηση

ΛΕΣΒΟΣ: Πλέγμα θεμάτων που αφορούν την ακτοπλοΐα, συζητήθηκε στη συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη με το προεδρείο του Συνδέσμου … [Read More...]

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΩΣ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ

ΧΙΟΣ : O Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «O Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου, θέτοντας ένα τέλος στην αλληλογραφία που έχει ξεκινήσει τον … [Read More...]