Συγκινητικό! Η αδελφοποιημένη Κοινότητα Περβολιών-Κύπρου με την Μύρινα τίμησε την Απελευθέρωση της Λήμνου …στη νοηματική γλώσσα!

ΛΗΜΝΟΣ:

Η αδελφοποιημένη Κοινότητα Περβολιών-Κύπρου με την Μύρινα-Λήμνου, σήμερα ημέρα του εορτασμού της απελευθέρωσης της Λήμνου από τον τούρκικο ζυγό, τίμησε την ήμερα διαφορετικά… στη νοηματική γλώσσα με την Λημνοπαίδεια του Χρήστου Καζόλη
Διαβάστε το μήνυμα που στέλνουν σε όλους τους Λημνιους:
“Είδαμε πως όταν ΕΝΩΜΕΝΟΣ ο λαός ενεργεί, κερδίζει, ακόμα κι αν δεν υπερέχει σε ορισμένους τομείς. Είθε το μήνυμα της σημερινής μέρας να είναι ιστορικό, πολιτικό και κοινωνικό δίδαγμα τόσο στα αδέρφια της Λήμνου μας, όσο και σε εμάς. Δυστυχώς οι συνθήκες κορωνοϊού, ούτε φέτος επέτρεψαν τη συνάντηση για τις εκδηλώσεις εορτασμού, μεταξύ των αδελφοποιημένων κοινοτήτων Μύρινας-Λήμνου και Περβολιών-Κύπρου.
Να ευχηθούμε χρόνια πολλά στη Λήμνο μας και τους απανταχού Λημνιούς/ες και του χρόνου παντώς ελεύθεροι (!)
Τιμώντας τη σημερινή μέρα, μάθαμε πως είναι η Λήμνος στη νοηματική γλώσσα (σηκώνουμε δεξί χέρι, με κλειστά δάχτυλα και με το εσωτερικό της παλάμης να βλέπει προς τα κάτω, χτυπάμε 4 φορές στο επάνω μέρος του κεφαλιού μας). Διασκεδάσαμε παίζοντας και μαθαίνοντας διάφορα μέρη του νησιού στον χάρτη και περιγράψαμε λεκτικά τις φωτογραφίες.
Ευχαριστούμε τους Λημνιούς φίλους για την Λημνοπαίδεια, και συγχαρητήρια στους δημιουργούς της!”

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..