Συμμετοχή έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού στην απεργία εκπαιδευτικών ΑΕΝ

ΧΙΟΣ :

«Το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό της ΑΕΝ Χίου στηρίζει την κινητοποίηση για την αναγνώριση της συμβολής στη Ναυτική Εκπαίδευση και την διεκδίκηση ικανοποιητικών αποδοχών για όλους ανεξαιρέτως τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε στις σχολές της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης”, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Συμμετέχει έτσι στην 24ωρη προειδοποιητική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΕΕΔΝΕ) για το σύνολο του Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού που υπηρετεί σε όλες της Σχολές της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022.
“Διεκδικούμε το αυτονόητο.
Την έμπρακτη αναγνώριση της πολυετής προσφοράς μας, όπως και όλων των εκπαιδευτικών των σχολών.
Ο επανακαθορισμός της ωριαίας αντιμισθίας του εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού των AEN με σημαντική αύξηση των αποδοχών για όλες τις κατηγορίες ΕΕΠ (Ναυτικών, Γενικών και Τεχνικών Μαθημάτων) ώστε όλοι οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί να τύχουν ίσης και δίκαιης μεταχείρισης δεν είναι μόνο ένα δίκαιο αίτημα αλλά αποτελεί και την προϋπόθεση για την εύθυμη λειτουργία και την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των σχολών”, καταλήγει η ανακοίνωση.
Συμπαράσταση από την ΠΝΟ
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στην απεργιακή κινητοποίηση των μελών της ΠΕΕΔΝΕ που υπηρετούν σε όλες τις Σχολές της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης για την ικανοποίηση σειράς κλαδικών αιτημάτων τους,τα οποία και σχετίζονται άμεσα με την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης.
«Πάγια και σταθερή θέση της Ομοσπονδίας μας είναι όχι μόνο η διατήρηση αλλά και η πλήρης αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και της δωρεάν Ναυτικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης με άμεση και πρώτη κάλυψη των ελλείψεων εκπαιδευτικού και λοιπού αναγκαίου προσωπικού, ώστε να ελαχιστοποιηθούν και να εκλείψουν τα σχετικά προβλήματα, και να αποφεύγεται η προσφυγή στην ιδιωτική εκπαίδευση» σημειώνει η ΠΝΟ.
σ.σ. chiosnews.com: στις Οινούσσες μετά τη συνάντηση Δημάρχου με υπουργό ΥΕΝ άλλαξε κάτι ή παραμένει η ίδια κατάσταση;

Latest..

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

ΛΗΜΝΟΣ: Ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση οκτώ ετών επιβλήθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη, για τις δύο απόπειρες βιασμού.  Το … [Read More...]

ΕΡΙΞΑΝ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΧΙΟΣ : Σύμφωνα με καταγγελία που λάβαμε ασυνείδητος υπάνθρωπος έχει ρίξει φόλες στην ευρύτερη περιοχή του Ρυζαρίου. Ήδη έχουν βρει φρικτό θάνατο δύο γάτες.   … [Read More...]

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νίκος Φανιός ευχαριστεί το Νικόλαο Καλουρής για την κάλυψη των εξόδων επισκευής της πρόσοψης του κτρίου(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Το πρώτο στάδιο της συντήρησης της πρόσοψης του Νοσοκομείου Καλύμνου ολοκληρώθηκε με την επισκευή, τον εξωραϊσμό και την πιστοποίηση στατικότητας του … [Read More...]