Συμμετοχή Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας-Φούρνων στην Απεργία στις 15/12

ΙΚΑΡΙΑ: ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΑΝ ΔΟΕ-ΣΥΛΛΟΓΟΙ (3ωρη η ΔΟΕ και 3ωρη συμπληρωματική από το ΔΣ του
Συλλόγου μας, άρα 24ωρη) και ΟΛΜΕ (24ωρη)
Διεκδικούμε: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) με 20% αυξήσεις στους μισθούς μας.
Δώρο Χριστουγέννων τώρα σε όλους τους Εκπαιδευτικούς.
Επαναφορά 13ου και 14ου μισθών και του κλεμμένου κλιμακίου 2015-17.
Τέρμα στη φοροληστεία.
Μονιμοποίηση τώρα όλων των νεοδιόριστων – καμία ανάκληση υπογεγραμμένης διαπιστωτικής πράξης μονιμοποίησης νεοδιόριστων.
Νομοθετική ρύθμιση για εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών με των υπόλοιπων Εκπαιδευτικών.
Μαζικούς Μόνιμους Διορισμούς με Μονιμοποίηση των Αναπληρωτών.
Κατάργηση του αντιδραστικού πλαισίου για την αξιολόγηση και την αυτονομία των σχολείων.
Επαρκής κρατική χρηματοδότηση σχολικών επιτροπών – Σύγχρονα ασφαλή σχολεία.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Δε χρειάζονται περιγραφές για την κόλαση στην οποία θέλουν να ζήσουμε! Τα ξέρουμε καλά γιατί τα ζούμε, ο μισθός μας τελειώνει στο πρώτο 15νθήμερο και των νέων συναδέλφων ακόμα πιο νωρίς. Στα σχολεία μας, που δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για τους μαθητές μας, μένουμε μόνοι και αβοήθητοι! Τα σχολικά κτήρια τελικά αποδεικνύονται θανατηφόρα, όπως πολλάκις είχαμε προειδοποιήσει! Δύο κόσμοι: χαμηλοί και παγωμένοι μισθοί, φοροληστεία, ακρίβεια, ενεργειακή φτώχεια, πλειστηριασμοί, κόστος των εξοπλισμών και των ιμπεριαλιστικών πολέμων και αυταρχισμό για τον λαό και την ίδια στιγμή πακέτα εκατομμυρίων για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Από λόγια και υποσχέσεις χορτάσαμε! Γνωρίσαμε διαχρονικά τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων και είδαμε ότι η μία έχτιζε πάνω στα αντιλαίκά μέτρα της προηγούμενης! Γι’ αυτό δεν έχουμε πλέον αυταπάτες, δεν περιμένουμε σωτήρες, δεν αναμένουμε τίποτα από εναλλαγή αντιλαϊκών κυβερνήσεων! Μάθαμε ότι μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να σωθούμε παλεύοντας συσπειρωμένοι μέσα από τα Σωματεία μας, ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό! Πιστεύουμε στη δύναμή μας, στη δύναμη του Αγώνα!
Μπορούμε και διεκδικούμε να ζήσουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και τις μεγάλες δυνατότητες της εποχής μας! Η ζωή μας δεν μπορεί και δε θέλουμε να είναι voucher και pass! Απαιτούμε και πρέπει να ζούμε από τον μισθό μας, να έχουμε μόνιμη δουλειά και μόρφωση για τα παιδιά μας σε ασφαλή σύγχρονα σχολεία!

ΣΤΙΣ 15 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ!

Πηγή: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας – Φούρνων

Latest..

Με τους συναδέλφους μηχανικούς του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, καθώς επίσης και με εκπροσώπους φορέων και αρχών που παρέστησαν από την Κάλυμνο και την Κω, βρέθηκαν ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Ράμμος και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Ιάκωβος Γρύλλης, για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιττας στα δύο νησιά του νομού μας. Μιλώντας στην εκδήλωση της Κω, ο κ. Γιαννικουρής, εξέφρασε τις θερμές ευχές του, στον κλάδο των μηχανικών και σε όλους του κατοίκους, στέλνοντας έτσι το μήνυμα της ανάπτυξης στο βόρειο συγκρότημα του νομού μας. «Ξέρουμε να σχεδιάζουμε, να μελετάμε και την κάθε λεπτομέρεια, να στοχεύουμε σωστά και βέβαια να μπορούμε στο τέλος να υλοποιούμε όλες τις δράσεις που οραματιζόμαστε» – σημείωσε ο κ. Αντώνης Γιαννικουρής στην ομιλία του στην Κω, και υπογράμμισε ότι στη νέα χρονιά, θα υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες παρεμβάσεις. Για την χρονιά που πέρασε, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, ξεχώρισε τρεις δράσεις για το νησί της Κω: Τη διεκδίκηση του Ναυτικού Ομίλου Το πάρκο του Ποντιακού ελληνισμού ✅Τη συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ για την επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων και την ίδρυση της γεωπονικής σχολής. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν, ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Κω, κ. Φίλιππος Παπανικολάου, ο Διευθυντής του Σβουρένειου ΚΔΑΠμεΑ Κω, κ. Κώστας Χατζηδαυίδ, η εκπαιδευτικός, κα Αποστολία Παπαγεωργίου και ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Π.Ν.ΑΙ, κ. Πάνος Βενέρης, για τη συμμετοχή τους ως ομιλητές στις εκδηλώσεις του ΤΕΕ Δωδεκανήσου για την οδική ασφάλεια. Σε ότι αφορά την Κάλυμνο, παρουσία των συναδέλφων του μηχανικών, ο κ. Γιαννικουρής αναφέρθηκε σε 3 δράσεις που υλοποίησε το ΤΕΕ Δωδεκανήσου στην περιοχή και συγκεκριμένα: Τον αγώνα για τους Δασικούς Χάρτες Τις μελέτες πολιτικής προστασίας (αντιπλημμυρικά) για τους οικισμούς Σκάλια και Παλιόνησος για το Δήμο Καλύμνου ✅Τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό που μετά από παρέμβαση μας, η Δωδεκάνησος άρα και η Κάλυμνος θα προηγηθεί από άλλες περιοχές της χώρας. Στοχευμένες κοινωνικές δράσεις Στη σύντομη ομιλία του στην κοπή της πίτας στην Κάλυμνο, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, δεν παρέλειψε να σημειώσει για ακόμα μια φορά ότι το ΤΕΕ είναι ένα «ζωντανό δημιουργικό κύτταρο» μέσα από την κοινωνία μας και ότι απαιτείται να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις που εντάσσονται σε κοινωνικές δράσεις υψίστης σημασίας. Μια από αυτές και η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση ημερίδων για την οδική ασφάλεια που προγραμματίζεται να γίνει μετά την Κω και στο νησί της Καλύμνου, σε συνεργασία με τον Έπαρχο κ. Μανώλη Μουσελή και τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ κ. Γιάννη Ιακώβου.

ΚΩΣ: Με τους συναδέλφους μηχανικούς του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, καθώς επίσης και με εκπροσώπους φορέων και αρχών που παρέστησαν από την Κάλυμνο και … [Read More...]

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

ΛΗΜΝΟΣ: Ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση οκτώ ετών επιβλήθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη, για τις δύο απόπειρες βιασμού.  Το … [Read More...]

ΕΡΙΞΑΝ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΧΙΟΣ : Σύμφωνα με καταγγελία που λάβαμε ασυνείδητος υπάνθρωπος έχει ρίξει φόλες στην ευρύτερη περιοχή του Ρυζαρίου. Ήδη έχουν βρει φρικτό θάνατο δύο γάτες.   … [Read More...]

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νίκος Φανιός ευχαριστεί το Νικόλαο Καλουρής για την κάλυψη των εξόδων επισκευής της πρόσοψης του κτρίου(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Το πρώτο στάδιο της συντήρησης της πρόσοψης του Νοσοκομείου Καλύμνου ολοκληρώθηκε με την επισκευή, τον εξωραϊσμό και την πιστοποίηση στατικότητας του … [Read More...]