«Συμπόρευση και ενίσχυση του ΚΚΕ παντού σε όλες τις καθημερινές μάχες και στις εκλογές»

ΛΕΣΒΟΣ:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το γλέντι των ΚΟΒ Παρακοίλων και Καλλονής, το Σάββατο 10 Δεκέμβρη στα «Μαλαθρα». Οι κομματικές οργανώσεις ευχαριστούν όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και εύχονται καλές γιορτές και καλούς αγώνες. 
Ο Κώστας Ρήγας, γραμματέας της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ, στον χαιρετισμό του τόνισε:
«Η πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ που είναι σε εξέλιξη, με την ανοικτή επιστολή προς το λαό της Λέσβου και το Κάλεσμα της Κ.Ε, θέλουμε να αποτελέσει εφαλτήριο, για μεγαλύτερη διείσδυση των θέσεων και της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ. Δεν κρατάμε μούτρα για τις προηγούμενες πολιτικές επιλογές που έκανε κάποιος, άλλωστε ερμηνεύεται αυτό κι εξηγείται, καθώς οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες.
Το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με τα πολιτικά τους παιχνίδια, όπως άλλωστε το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια με τη στάση μαχητικής αντιπολίτευσης σε όλες τις αντιλαϊκές αστικές κυβερνήσεις όπως κι αν αυτοχαρακτηρίζονται. Εξάλλου, πλέον έχει συγκεντρωθεί πλούσια πείρα στο λαό που αποδεικνύει ότι στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης δεν μπορεί να υπάρξει «δίκαιη», «προοδευτική», «δημοκρατική» διαχείριση.
Γι’ αυτό το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δείξει ανοχή σε μια κυβέρνηση διαχείρισης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας όποιο όνομα κι αν χρησιμοποιήσει. Γιατί καμία πρόταση αστικής διαχείρισης δεν μπορεί να άρει τις νομοτέλειες της καπιταλιστικής οικονομίας και να θεραπεύσει τις κρίσεις του «μεγάλου ασθενούς», να δώσει «διέξοδο» στα αδιέξοδα του ίδιου του καπιταλισμού. Οτιδήποτε λειτουργεί σαν «φάρμακο» σε μια φάση, αποδεικνύεται «δηλητήριο» για την επόμενη.
Είναι μύθος η «δίκαιη πράσινη μετάβαση» και το «δίκαιο Ταμείο Ανάκαμψης». Είναι μύθος ότι η «κρατική ΔΕΗ», στο πλαίσιο της απελευθερωμένης αγοράς Ενέργειας, μπορεί να παίξει φιλολαϊκό ρόλο.
Η στρατηγική σύγκλιση όλων τους, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, φάνηκε άλλωστε ξανά, καθώς μέσα στις τελευταίες εβδομάδες απέρριψαν και οι τρεις τους (φανταστείτε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ είναι αντιπολίτευση και το καταψήφισαν μαζί με τη ΝΔ του Μητσοτάκη), 5 τροπολογίες του ΚΚΕ.
Ακούστε που είπαν όχι και μετά θα γυρεύουν και ψήφο!
– Στην παύση των πλειστηριασμών σε βάρος της πρώτης – κύριας κατοικίας.
– Στο να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης, αλλά και ο Ειδικός Φόρος σε καύσιμα και Ενέργεια.
– Στην επαναφορά και καταβολή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους.
– Στην επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ.
– Στη ρύθμιση των χρεών ατομικής ασφάλισης προς τα ασφαλιστικά ταμεία των μη μισθωτών και των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ.
Στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, Γενάρη ή Μάη, όποια περσόνα και αν επιλέξουν για υποψήφιο, το να ξαναστείλει ο νομός μας κόκκινο βουλευτή μέσα στο «σπίτι» τους, για να αποκαλύπτει τη δράση τους, για να κατεβάζει τροπολογίες ανακούφισης, για να οργώνει τις πόλεις και τα χωριά, για να τους τρομάζει, είναι το  ζητούμενο και θα τα καταφέρουμε. Φωνή των εφοπλιστών έχουν και θα ξαναέχουν!
Το ζητούμενο για κάθε λαϊκό άνθρωπο, ακόμα κι αν διαφωνεί σε πολλά με το ΚΚΕ, είναι αν θα έχει τη δική του φωνή μέσα στη βουλή. Αντίστοιχα, τέτοια ψηφοδέλτια, κάθε τίμιου αγωνιστή, θέλουμε να συγκροτήσουμε σε κάθε δήμο, σε κάθε περιφέρεια, σε κάθε κοινότητα και θα το κάνουμε!
Για όλα αυτά, που θα γίνουν από εμάς για εμάς, από το λαό για το λαό, χρειάζεται ένα ΚΚΕ δυνατό και ανεξάρτητο οικονομικά! Γιατί το ΚΚΕ δεν θα τους κάνει την χάρη να το βάλουν στο χέρι. Γι΄ αυτό σας καλούμε να το ενισχύσετε οικονομικά!
Να διασκεδάσετε με ψηλά το κεφάλι, να γλεντάμε και να ανταμώνουμε στους επόμενους αγώνες! Καλή διασκέδαση σε όλες και σε όλους!».

Latest..

Με τους συναδέλφους μηχανικούς του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, καθώς επίσης και με εκπροσώπους φορέων και αρχών που παρέστησαν από την Κάλυμνο και την Κω, βρέθηκαν ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Ράμμος και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Ιάκωβος Γρύλλης, για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιττας στα δύο νησιά του νομού μας. Μιλώντας στην εκδήλωση της Κω, ο κ. Γιαννικουρής, εξέφρασε τις θερμές ευχές του, στον κλάδο των μηχανικών και σε όλους του κατοίκους, στέλνοντας έτσι το μήνυμα της ανάπτυξης στο βόρειο συγκρότημα του νομού μας. «Ξέρουμε να σχεδιάζουμε, να μελετάμε και την κάθε λεπτομέρεια, να στοχεύουμε σωστά και βέβαια να μπορούμε στο τέλος να υλοποιούμε όλες τις δράσεις που οραματιζόμαστε» – σημείωσε ο κ. Αντώνης Γιαννικουρής στην ομιλία του στην Κω, και υπογράμμισε ότι στη νέα χρονιά, θα υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες παρεμβάσεις. Για την χρονιά που πέρασε, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, ξεχώρισε τρεις δράσεις για το νησί της Κω: Τη διεκδίκηση του Ναυτικού Ομίλου Το πάρκο του Ποντιακού ελληνισμού ✅Τη συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ για την επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων και την ίδρυση της γεωπονικής σχολής. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν, ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Κω, κ. Φίλιππος Παπανικολάου, ο Διευθυντής του Σβουρένειου ΚΔΑΠμεΑ Κω, κ. Κώστας Χατζηδαυίδ, η εκπαιδευτικός, κα Αποστολία Παπαγεωργίου και ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Π.Ν.ΑΙ, κ. Πάνος Βενέρης, για τη συμμετοχή τους ως ομιλητές στις εκδηλώσεις του ΤΕΕ Δωδεκανήσου για την οδική ασφάλεια. Σε ότι αφορά την Κάλυμνο, παρουσία των συναδέλφων του μηχανικών, ο κ. Γιαννικουρής αναφέρθηκε σε 3 δράσεις που υλοποίησε το ΤΕΕ Δωδεκανήσου στην περιοχή και συγκεκριμένα: Τον αγώνα για τους Δασικούς Χάρτες Τις μελέτες πολιτικής προστασίας (αντιπλημμυρικά) για τους οικισμούς Σκάλια και Παλιόνησος για το Δήμο Καλύμνου ✅Τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό που μετά από παρέμβαση μας, η Δωδεκάνησος άρα και η Κάλυμνος θα προηγηθεί από άλλες περιοχές της χώρας. Στοχευμένες κοινωνικές δράσεις Στη σύντομη ομιλία του στην κοπή της πίτας στην Κάλυμνο, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, δεν παρέλειψε να σημειώσει για ακόμα μια φορά ότι το ΤΕΕ είναι ένα «ζωντανό δημιουργικό κύτταρο» μέσα από την κοινωνία μας και ότι απαιτείται να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις που εντάσσονται σε κοινωνικές δράσεις υψίστης σημασίας. Μια από αυτές και η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση ημερίδων για την οδική ασφάλεια που προγραμματίζεται να γίνει μετά την Κω και στο νησί της Καλύμνου, σε συνεργασία με τον Έπαρχο κ. Μανώλη Μουσελή και τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ κ. Γιάννη Ιακώβου.

ΚΩΣ: Με τους συναδέλφους μηχανικούς του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, καθώς επίσης και με εκπροσώπους φορέων και αρχών που παρέστησαν από την Κάλυμνο και … [Read More...]

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

ΛΗΜΝΟΣ: Ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση οκτώ ετών επιβλήθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη, για τις δύο απόπειρες βιασμού.  Το … [Read More...]

ΕΡΙΞΑΝ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΧΙΟΣ : Σύμφωνα με καταγγελία που λάβαμε ασυνείδητος υπάνθρωπος έχει ρίξει φόλες στην ευρύτερη περιοχή του Ρυζαρίου. Ήδη έχουν βρει φρικτό θάνατο δύο γάτες.   … [Read More...]

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νίκος Φανιός ευχαριστεί το Νικόλαο Καλουρής για την κάλυψη των εξόδων επισκευής της πρόσοψης του κτρίου(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Το πρώτο στάδιο της συντήρησης της πρόσοψης του Νοσοκομείου Καλύμνου ολοκληρώθηκε με την επισκευή, τον εξωραϊσμό και την πιστοποίηση στατικότητας του … [Read More...]