Συνάντηση Περιφερειαρχών με Πρωθυπουργό- δελτίο τύπου Κ. Μουτζούρη

ΧΙΟΣ :

Ζητήματα θεσμικού πλαισίου αναφορικά με την πολύ-επίπεδη Διακυβέρνηση, οικονομικά θέματα και τα αναπτυξιακά εργαλεία (ΕΣΠΑ- Ταμείο Ανάκαμψης – ΠΔΕ) καθώς και θέματα λειτουργίας των Περιφερειών σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, συζητήθηκαν κατά τη Σύσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τα μέλη της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.
Σύμφωνα με το δελτίο από το γραφείο τύπου του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, που συμμετείχε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου:
“… ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι υπάρχουν σημαντικοί πρόσθετοι πόροι στα νέα Περιφερειακά Προγράμματα αυξημένοι κατά 35% μεσοσταθμικά, συνολικού ύψους 8,1 δισεκατομμυρίων ευρώ και ότι στο πλαίσιο τακτικής επικοινωνίας με όλους τους Περιφερειάρχες και μέχρι να κλείσει η θητεία της Κυβέρνησης, θα επισκεφθεί την έδρα κάθε Περιφέρειας προκειμένου να παρουσιάσει ένα συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα συνενώνει εθνικές και περιφερειακές πρωτοβουλίες.
“Οι Περιφερειάρχες έλαβαν την διαβεβαίωση από τον Πρωθυπουργό για στενή συνεργασία κάθε Περιφέρειας με την Κυβέρνηση ως σύμμαχοι προκειμένου να επιτευχθεί ο κεντρικός στόχος που είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας. Ότι δεν υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών και Περιφέρειες δύο κατηγοριών καθώς και Περιφερειακές Ενότητες δυο κατηγοριών”.
Από πλευράς των Περιφερειαρχών “τέθηκαν θέματα που άπτονται της αναπτυξιακής διάστασης των Περιφερειών, θέματα που βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής των πολιτών, τα υφιστάμενα χρηματοδοτικά εργαλεία και θέματα σε σχέση με το νέο ΕΣΠΑ καθώς φέτος οι Περιφέρειες πρόκειται να διαχειριστούν το 1/3 των συνολικών πόρων του”.
Από την κυβέρνηση έλαβαν μέρος ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

Latest..

Χρ.Στεφανάδης: Παραπλανητική διαφήμιση ”θεραπευτικών” προϊόντων με το όνομα του

ΙΚΑΡΙΑ: Θύμα επιτήδειων φέρεται να έπεσε ο Βουλευτής του Νομού Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης, αφού όπως τον ενημέρωσαν κυκλοφορεί στο διαδίκτυο διαφήμιση ”θεραπευτικών” προϊόντων … [Read More...]