Συνέντευξη τύπου της Ελληνικής Ένωσης για Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία στην Χίο

ΙΚΑΡΙΑ :

Με θέμα «ασφάλεια σε μια ανασφαλή εποχή», πραγματοποιείται το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, στις 5.30 μ.μ. εκδήλωση στο Ομήρειο από την Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική & Ευρωπαϊκή Συνεργασία.
Παρουσιάζοντας την εκδήλωση και ως μια πρώτη γνωριμία με την Ελληνική Ένωση, ο πρόεδρός της Θεοδόσιος Γεωργίου, επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου (όπου καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Χίου Παύλος Καλογεράκης) το μεσημέρι της Παρασκευής: «Πρόκειται για ΜΚΟ… Στόχος των οργανώσεων, μία σε κάθε χώρα (μέλος του ΝΑΤΟ) , είναι να βοηθούν και να προκαλούν το διάλογο. Να μεταφέρουν και να εξηγούν στο κοινό τις θέσεις της Συμμαχίας. … Να ακούσουμε απόψεις και να τις μεταφέρουμε στα κέντρα αποφάσεων», σημείωσε.
Λαμβάνοντας το λόγο ο Αντιστράτηγος ε.α. Χρήστος Δρίβας, σημείωσε ότι μελετούμε την Εθνική Ασφάλεια μέσα από το πρίσμα των Συμμαχιών. «Δική μας υπόθεση η άμυνα της χώρας», ανέφερε. Στο ερώτημα αν το ΝΑΤΟ μας εξασφαλίζει την ασφάλεια και μάλιστα από μια χώρα που επίσης να ανήκει στο ΝΑΤΟ, ο κ. Δρίβας ήταν κατηγορηματικός.«Η Εθνική Ασφάλεια είναι ζήτημα των λαών, των κρατών, και δεν ανατίθεται σε τρίτους, σε συμμαχίες. Είναι ζήτημα δικό μας. Ο Θουκυδίδης το είχε πει 2.500 χρόνια πριν ότι “οι ελεύθεροι χρωστάνε την ελευθερία τους στη δύναμή τους”».
Ο κ. Γεωργίου θυμίζοντας το παλιό σύνθημα της μεταπολίτευσης «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», σημείωσε «ας αναλογιστούμε τι θα γινόταν αν ήμασταν έξω από το «Συνδικάτο» με τα προβλήματα που υπάρχουν».
Στο ερώτημα αν στον τίτλο της εκδήλωσης θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και το «σε μια ανασφαλή περιοχή», ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης σχολίασε ότι «ολόκληρη η Βαλκανική είναι σε ένα ανασφαλές περιβάλλον».
Η εκδήλωση σήμερα Σάββατο στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου γίνεται στα πλαίσια του 5ου ετήσιου «Road Show» για Ασφάλεια και Συνεργασία και είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Χίου.
Μεταξύ των ομιλητών και ο Αλέξανδρος Μαλλιάς, Πρέσβης ε.α., Ινώ Αφεντούλη Εκτελεστική Διευθύντρια Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ). Ενώ στην 3η Συνεδρία υπό τον συντονισμό του Προέδρου του ΕΛΓΑ κι πρώην υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου με θέμα «Η θέση της Ελλάδας σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον» θα μιλήσουν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μητραράκης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο πρώην υπουργός Σπήλιος Λιβανός.
ΕΡΤ
Σχετικά

Latest..

Με τους συναδέλφους μηχανικούς του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, καθώς επίσης και με εκπροσώπους φορέων και αρχών που παρέστησαν από την Κάλυμνο και την Κω, βρέθηκαν ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Ράμμος και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Ιάκωβος Γρύλλης, για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιττας στα δύο νησιά του νομού μας. Μιλώντας στην εκδήλωση της Κω, ο κ. Γιαννικουρής, εξέφρασε τις θερμές ευχές του, στον κλάδο των μηχανικών και σε όλους του κατοίκους, στέλνοντας έτσι το μήνυμα της ανάπτυξης στο βόρειο συγκρότημα του νομού μας. «Ξέρουμε να σχεδιάζουμε, να μελετάμε και την κάθε λεπτομέρεια, να στοχεύουμε σωστά και βέβαια να μπορούμε στο τέλος να υλοποιούμε όλες τις δράσεις που οραματιζόμαστε» – σημείωσε ο κ. Αντώνης Γιαννικουρής στην ομιλία του στην Κω, και υπογράμμισε ότι στη νέα χρονιά, θα υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες παρεμβάσεις. Για την χρονιά που πέρασε, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, ξεχώρισε τρεις δράσεις για το νησί της Κω: Τη διεκδίκηση του Ναυτικού Ομίλου Το πάρκο του Ποντιακού ελληνισμού ✅Τη συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ για την επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων και την ίδρυση της γεωπονικής σχολής. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν, ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Κω, κ. Φίλιππος Παπανικολάου, ο Διευθυντής του Σβουρένειου ΚΔΑΠμεΑ Κω, κ. Κώστας Χατζηδαυίδ, η εκπαιδευτικός, κα Αποστολία Παπαγεωργίου και ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Π.Ν.ΑΙ, κ. Πάνος Βενέρης, για τη συμμετοχή τους ως ομιλητές στις εκδηλώσεις του ΤΕΕ Δωδεκανήσου για την οδική ασφάλεια. Σε ότι αφορά την Κάλυμνο, παρουσία των συναδέλφων του μηχανικών, ο κ. Γιαννικουρής αναφέρθηκε σε 3 δράσεις που υλοποίησε το ΤΕΕ Δωδεκανήσου στην περιοχή και συγκεκριμένα: Τον αγώνα για τους Δασικούς Χάρτες Τις μελέτες πολιτικής προστασίας (αντιπλημμυρικά) για τους οικισμούς Σκάλια και Παλιόνησος για το Δήμο Καλύμνου ✅Τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό που μετά από παρέμβαση μας, η Δωδεκάνησος άρα και η Κάλυμνος θα προηγηθεί από άλλες περιοχές της χώρας. Στοχευμένες κοινωνικές δράσεις Στη σύντομη ομιλία του στην κοπή της πίτας στην Κάλυμνο, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, δεν παρέλειψε να σημειώσει για ακόμα μια φορά ότι το ΤΕΕ είναι ένα «ζωντανό δημιουργικό κύτταρο» μέσα από την κοινωνία μας και ότι απαιτείται να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις που εντάσσονται σε κοινωνικές δράσεις υψίστης σημασίας. Μια από αυτές και η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση ημερίδων για την οδική ασφάλεια που προγραμματίζεται να γίνει μετά την Κω και στο νησί της Καλύμνου, σε συνεργασία με τον Έπαρχο κ. Μανώλη Μουσελή και τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ κ. Γιάννη Ιακώβου.

ΚΩΣ: Με τους συναδέλφους μηχανικούς του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, καθώς επίσης και με εκπροσώπους φορέων και αρχών που παρέστησαν από την Κάλυμνο και … [Read More...]

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

ΛΗΜΝΟΣ: Ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση οκτώ ετών επιβλήθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη, για τις δύο απόπειρες βιασμού.  Το … [Read More...]

ΕΡΙΞΑΝ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΧΙΟΣ : Σύμφωνα με καταγγελία που λάβαμε ασυνείδητος υπάνθρωπος έχει ρίξει φόλες στην ευρύτερη περιοχή του Ρυζαρίου. Ήδη έχουν βρει φρικτό θάνατο δύο γάτες.   … [Read More...]

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νίκος Φανιός ευχαριστεί το Νικόλαο Καλουρής για την κάλυψη των εξόδων επισκευής της πρόσοψης του κτρίου(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Το πρώτο στάδιο της συντήρησης της πρόσοψης του Νοσοκομείου Καλύμνου ολοκληρώθηκε με την επισκευή, τον εξωραϊσμό και την πιστοποίηση στατικότητας του … [Read More...]