ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΧΙΟΣ :
Από το Αγκίστρι ξεκίνησε η συνεργασία μεταξύ της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών. Αντιπροσωπεία της ΕΣΟΑ επισκέφτηκε το Αγκίστρι και στο τοπικό Δημαρχείο υπογράφηκε το σχετικό Μνημόνιο από τους προέδρους Βούλα Κοζομπόλη (ΕΣΟΑ) και Λευτέρη Κεχαγιόγλου (ΕΔΜΝ). Το «παρών» έδωσαν και οι Olympians Όλγα Βασδέκη (Τριπλούν), Ντενίζ Δημάκη (Τρίαθλο), Μαρία Σαμορούκοβα (Μπάσκετ) και Αγγελική Εξάρχου (Κολύμβηση
Στην εκδήλωση παρέστη και ο δήμαρχος Αγκιστρίου Γιάννης Αθανασίου, ο οποίος τίμησε την αποστολή των Olympians και τους ξενάγησε στο νησί. Ανάμεσα στα μέρη που επισκέφτηκαν ήταν το εργοτάξιο της ανέγερσης του νέου Γυμνασίου-Λυκείου του νησιού. Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, οι Olympians φύτεψαν μία ελιά στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο, την οποία θα μεταφυτεύσουν 16 μήνες αργότερα στο προαύλιο του νέου σχολείου.
Τα προβλήματα στα μικρά νησιά παραμένουν και μεγαλώνουν. Για να γυρίσει το στοίχημα της Βιωσιμότητας και Ανάπτυξης πρέπει η πολιτεία να δίνει λύσεις πιο δυνατές και ξεκάθαρες, πιο ψηλά οι στόχοι τους και πιο γρήγορες οι παρεμβάσεις της.
Πιο γρήγορα λοιπόν, πιο ψηλά και πιο δυνατά.
Όμως αυτοί δεν είναι και οι στόχοι που καταξίωσαν τους αθλητές μας στο στίβο; Πετύχανε και κάτι άλλο. Οι προσωπικοί τους αγώνες να αναγνωρίζονται όχι μόνο ως αθλητικό γεγονός αλλά και ως υπόδειγμα στη κοινωνία.
Σήμερα απλώνουν χέρι βοήθειας προς τα Ελληνικά Μικρά Νησιά. Οι μικρονησιωτικές μας κοινωνίες νοιώθουνε την ελιά και την δάφνη του στεφάνου τους στο διάβα της ζωής τους  και τους  δίνουν  κουράγιο ότι αυτή η χώρα είναι μόνο για να ανεβαίνει στα βάθρα νικήτρια.
Μικρονησιώτες θερμοπυλείς τους λέει ο κόσμος και οι Αθλητές μας  έχουν  το ταλέντο της ψυχής για να πάμε πιο γρήγορα, πιο ψηλά πιο δυνατά.
Ξεκινάμε……

Latest..

Επανέρχεται η Πυξίδα για τη μη πραγματοποίηση Συνεδριάσεων με σύγχρονη τηλεδιάσκεψη στο Δήμο Μυτιλήνης

ΛΕΣΒΟΣ: Δελτίο τύπου της Δημοτικής Παράταξης “Με Πυξίδα Τον Πολίτη”: Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού ΣυμβουλίουΚ. πρόεδρε,Επανερχόμαστε για Τρίτη φορά σε διάστημα ενός … [Read More...]

Οι πρώτες εικόνες από τη Σάμο μετά τον ισχυρό σεισμό – Ταρακουνήθηκε όλη η Ελλάδα (βιντεο)

ΛΗΜΝΟΣ: Ο ισχυρός σεισμός ανοιχτά της Σάμου που έγινε αισθητός σε όλη σχεδόν τη χώρα σκόρπισε πανικό. Η τελευταία αναθεώρηση κάνει λόγο για 6,7 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό … [Read More...]