Συνεχίζει μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2023 το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΤΖΟΪ ΣΤΑΡ” τα δρομολόγια ΠΑΤΜΟΣ- ΣΑΜΟ και ενδιάμεσα νησιά,στη θέση του “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ”.  

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Με ομόφωνη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών( Σ.Α.Σ) που συνεδρίασε στις 17 Ιανουαρίου 2023, θα υπάρξει νέα σύμβαση ανάθεσης δημόσιας Υπηρεσίας για τη συνέχιση εκτέλεσης δρομολογίων στη γραμμή ΠΑΤΜΟΣ-ΛΕΙΨΟΙ-ΑΡΚΙΟΙ-ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ-ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΣΑΜΟΥ και επιστροφή, από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2023.
Τα δρομολόγια θα συνεχίζει να εκτελεί το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΤΖΟΪ ΣΤΑΡ” ιδιοκτησίας «ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΗΣΟΣ ΠΑΞΩΝ» 4 φορές την εβδομάδα, έναντι μισθώματος 7.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ ανά δρομολόγιο.
Η προηγούμενη σύμβαση λήγει την Κυριακή στις 22 Ιανουαρίου 2023.
Το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΤΖΟΪ ΣΤΑΡ”  εκτελεί προσωρινά Τμήμα της δρομολογιακής  γραμμής ΚΑΛΥΜΝΟΣ μέχρι ΣΑΜΟ που εκτελούσε το πλοίο «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ», το οποίο βρίσκεται στον Πειραιά, για την αποκατάσταση -επισκευή των ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσκρουση σε βραχώδη περιοχή στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Τελένδου, στις 28 Νοεμβρίου 2022 και για την ετήσια συντήρηση του.
ΔΙΠΛΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
Να σημειώσουμε ότι λόγω των απαγορευτικών το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΤΖΟΪ ΣΤΑΡ” θα εκτελέσει διπλά δρομολόγια το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιανουαρίου 2023,όπως παρακάτω:
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΙΨΩΝ ΦΩΤΗ ΜΑΓΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ -ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΑΜΟ
Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη συνάντησε ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος,χθες Πέμπτη βράδυ με θέμα συζήτησης την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών της περιοχής μας. Ο Υπουργός ενημέρωσε το Δήμαρχο των Λειψών για την επικείμενη έναρξη των δρομολογίων του καταμαράν, το Φεβρουάριο, που θα συνδέει την Κω με τη Σάμο καθώς και τα ενδιάμεσα νησιά.
Από το Δήμαρχο Φώτη Μάγγο έγινε η παρακάτω ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα για τη συνάντηση αυτή :
Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών της περιοχής μας αποτελεί μια δύσκολη εξίσωση η οποία απαιτεί αρχικά σωστό σχεδιασμό που να λαμβάνει υπόψη του τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες σε τοπικό επίπεδο, απαιτεί συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, δημοτικών αρχών, ακτοπλόων και υπουργείου αλλά κυρίως απαιτεί γενναία χρηματοδότηση προκειμένου να δοθεί κίνητρο να εκσυγχρονιστούν τα πλοία, να προσφέρουν ποιοτικότερες υπηρεσίες στους ταξιδιώτες και να ενισχυθεί έτσι το αίσθημα ασφάλειας και να τονωθεί το ηθικό των μικρονησιωτών ως αναγκαία συνθήκη για την ίδια την ύπαρξή τους.
Αυτό ήταν το περιεχόμενο της συνάντησης μου χθες το βράδυ με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη που διήρκεσε τουλάχιστον 1 ώρα.
Τον ευχαρίστησα για τις προσπάθειες που καταβάλει σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές προκειμένου να βελτιώνεται η ζωή των νησιωτών η οποία είνα πλήρως εξαρτημένη απ το επίπεδο των θαλάσσιων συγκοινωνιών.
Αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών ήταν και η επικείμενη έναρξη των δρομολογίων του καταμαράν, το Φεβρουάριο, που θα συνδέει την Κω με τη Σάμο καθώς και τα ενδιάμεσα νησιά.
Όσα τώρα μοιάζουν θεωρίες σε λίγο καιρό θα τα κάνουμε πράξη όλοι μαζί και ο καθένας με τον τρόπο του.
Το επόμενο διάστημα έρχονται καλές ειδήσεις για το ακτοπλοϊκό για τις οποίες εργαζόμαστε αρκετό καιρό.

Latest..

Εκλογές στην Κύπρο: Μπροστά ο Χριστουδουλίδης στις δημοσκοπήσεις – Ακολουθούν Νεοφύτου, Μαυρογιάννης

ΛΗΜΝΟΣ: Υποψήφιοι δεκατέσσερις, εκ των οποίων τρεις, ο εξής ένας! Κάπως έτσι θα μπορούσε να παρουσιαστεί η εικόνα των σημερινών προεδρικών εκλογών στη Κύπρο, για την επιλογή … [Read More...]

Το εντυπωσιακό φαράγγι του Βούλγαρη στη Λέσβο, προστατευόμενη περιοχή, ιδανική για ορνιθοπαρατήρηση

ΛΕΣΒΟΣ:  «Η Λέσβος φημίζεται για τα μοναδικά τοπία που διαθέτει, μας λέει ο οδηγός μας στη διαδρομή στο φαράγγι του Βούλγαρη Στρατής Ζγουρνιός, επιστημονικός συνεργάτης … [Read More...]