Συνολικά 70 ομάδες έκαναν αίτημα για συμμετοχή στους Διεθνείς Ποδηλατικούς Αγώνες Ρόδου!

ΚΩΣ: Στον Ροδήλιο καταρχάς, αλλά και στη συνεργασία του με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον δήμο Ρόδου πιστώνεται η απίστευτη επιτυχία των Διεθνών Ποδηλατικών Αγώνων στο νησί μας τα τελευταία χρόνια.
Από το 2017 μέχρι σήμερα συνεχώς γίνονται βήματα μπροστά, και η διοργάνωση αποτελεί την κορυφαία μακράν, εντός των συνόρων της χώρας.
Φέτος μάλιστα η οργανωτική επιτροπή κάνει ό,τι μπορεί για να υπάρχει συνεχής ενημέρωση κατά τη διάρκεια των αγώνων τον Μάρτιο, όχι μόνο στον τομέα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων αλλά και της λήψης πλάνων που θα προβάλλονται ακόμη και ζωντανά μέσω του διαδικτύου. 
Χαρακτηριστικό του επιπέδου της διοργάνωσης είναι ότι φέτος έκαναν αίτημα για συμμετοχή 70 ομάδες απ’ όλο τον κόσμο, όμως λόγω των κανονισμών της Διεθνούς Ομοσπονδίας (UCI) και βάσει του ότι οι αποστολές θα έχουν από πέντε έως εφτά αθλητές, οι διοργανωτές μπορούν να δεχτούν έως και 25.
Οι ομάδες φτάνουν στο νησί μας για συμμετοχή σε αγώνες επιπέδου με εξαιρετικές διαδρομές και αυξημένο επίπεδο δυσκολίας κι όχι για να πάρουν απλώς τους βαθμούς σε  μια διοργάνωση για τα… μάτια του κόσμου.

Ούτως ή άλλως, οι διοργανωτές στη Ρόδο δεν  προσφέρουν… λαγούς με πετραχήλια για να συμμετάσχουν όσο γίνεται περισσότερες αποστολές, αλλά οι ίδιες οι ομάδες θέλουν να είναι μέρος της επιτυχίας των αγώνων.

Παράλληλα, όμως, είναι και μια καλή ευκαιρία γι’ αυτές, ώστε να είναι πανέτοιμες για τις επόμενες σημαντικές διοργανώσεις στη χρονιά, αναδεικνύοντας και σημαντικούς ποδηλάτες.
Βάσει των προαναφερομένων συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι Διεθνείς Ποδηλατικοί Αγώνες Ρόδου συμβάλλουν απίστευτα στην τουριστική ανάπτυξη και είναι από τους λίγους στην Ευρώπη σ’ αυτό το επίπεδο. 
Το πρόγραμμα των αγώνων:
– Αγώνας «Επισκεφθείτε τα νησιά Νοτίου Αιγαίου» UCI cat/ 4-5 Μαρτίου 2023
– GP Ρόδου από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού UCI Cat/ 11Μαρτίου 2023
– Διεθνής Γύρος Ρόδου UCI Cat/ 16-19 Μαρτίου 2023

Οι ομάδες που ανακοινώθηκαν επισήμως από τους διοργανωτές:
– Puravelo LTD/CSCAProprete 2000 (Γαλλία)
– EuroCycling Trips –Pro Cycling CT (Γουατεμάλα)
– ATT Investments CT (Τσεχία)
– Team Storck Metropol Racing CT CT (Γερμανία)
– Team Felbermayr Simplon Wels CT (Αυστρία)
– Dauner Akkon CT (Γερμανία)
– Velo Schils Interbike RT Club (Μεγάλη Βρετανία)
– X-Speed United CT (Καναδάς)
– Hagens Berman Axeon Team CT (ΗΠΑ)

– Ροδήλιος CT (ΕΛΛΑΣ)
– Yoeleo Test Team UCI Cont. (Καναδάς)
– 4 Mind Project CT (Καναδάς)
– Team Novo Nordisk Devo CT (ΗΠΑ)
– Team IBT BH Carl Ras Club (Δανία)

– Team Coop Repsol CT (Νορβηγία)
– Aevolo Club (ΗΠΑ)
– Girona Racing Academy Club (Ισπανία)
– Restaurant Suri Carl Ras CT (Δανία)
– Dukla Banska Bystrica CT (Σλοβακία)
– EF Nippo Dev CT (Βέλγιο)
– Team Lotto Kern Haus CT (Γερμανία)
– Global Cycling Team CT (Ολλανδία)
– Team Taurus Club (Ελβετία)
– Εθνική Ομάδα (Κύπρος)
– Team Medellin CT (Κολομβία).

https://www.rodiaki.gr/article/488206/synolika-70-omades-ekanan-aithma-gia-symmetoxh-stoys-diethneis-podhlatikoys-agwnes-rodoy?fbclid=IwAR25V2YHshYzPAwCTPTPiSsOcwgYXcQUcS85NVz6yJHtFrtGqCQqv7KYohE

Latest..

Δήμος Λήμνου :Κατεπείγουσα δια ζώσης συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, αύριο Κυριακή 4 Ιουνίου.

ΛΗΜΝΟΣ: Σας ενημερώνουμε ότι αύριο, Κυριακή 4 Ιουνίου, στις 11:00 π.μ. συγκαλείται εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την αντικατάσταση … [Read More...]

Λήμνος : O Θανάσης Παφίλης κεντρικός ομιλητής σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στο λιμάνι της Μύρινας το Σάββατο 10 Ιουνίου.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]

Σημαντικά ευρήματα από τις εργασίες αποκατάστασης του βορειοανατολικού περιβόλου του κάστρου της Μυτιλήνης

ΛΕΣΒΟΣ: Ολοκληρώθηκε το έργο της αποκατάστασης του βορειοανατολικού περιβόλου του μεγάλου κάστρου της Μυτιλήνης, μήκους περί τα 800 μέτρα. Και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου σε … [Read More...]

Δ. ΙΕΚ Λήμνου : Διάλεξη Ελένης Φαρμάκη με θέμα, “Παιδιατρική εξέταση νεογνού και βρέφους”.

ΛΗΜΝΟΣ: Την Τετάρτη 31 Μαϊου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ιατρική διάλεξη στο δημόσιο ΙΕΚ Λήμνου από την κα Φαρμάκη Ελένη , Παιδίατρο και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου … [Read More...]