Συντονιστική Επιτροπή κάλεσμα σε Ειρηνοδικείο, 21/6

ΧΙΟΣ :

Εξετάζεται την Τρίτη το πρωί, η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων του Δημοσίου κατά του Δήμου Χίου, για την πρόσβαση στην περιοχή του Θόλους, όπου σχεδιάζεται η Νέα δομή προσφύγων- μεταναστών από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.Κάλεσμα απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αιρετών και κατοίκων Χίου, για συγκέντρωση στις 8.30 το πρωί, έξω από το Ειρηνοδικείο Χίου, με την παρακάτω ανακοίνωση:
Προφανώς ο Υπουργός Μετανάστευσης κ. Μηταράκης, απομονωμένος από την κοινωνία της Χίου, ονειρεύεται συναίνεση για τη δημιουργία υπερδομής μεταναστών και προσφύγων στη Χίο.
Ας μας πει ποιος έχει συμφωνήσει σε δημιουργία υπερδομής σε 135 στρέμματα στο Θόλος ή αλλού; Ποιος έχει συμφωνήσει σε δημιουργία υπερδομής όπου θα γίνονται διαδικασίες ασύλου; Ποιος έχει συμφωνήσει σε δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στο νησί; Ποιος έχει συμφωνήσει σε αυτό που πρόσφατα υπόγραψε και προσπάθησε να πανηγυρίσει μάλιστα, τον περίφημο κανονισμό διαλογής, όπου προβλέπει ειδικά για τα νησιά ότι οι διαδικασίες θα γίνονται σε αυτά με τις «περίφημες» θεωρίες πλασμάτων δικαίου όπου δεν θα θεωρούνται ευρωπαϊκό έδαφος οι δομές;
Πράγματι είναι σχήμα οξύμωρο, όταν έχεις χάσει δικαστικά το θέμα της ΒΙΑΛ, όταν δύο χρόνια μετά την προσπάθεια με αιματοβαμμένη επιχείρηση ΜΑΤ έχεις χάσει δικαστικά την χωροθέτηση δομής στο Αίπος, να επιδιώκεις να καταπατήσεις δημοτική έκταση, πριν ολοκληρωθεί η όποια νόμιμη διαδικασία στην ελληνική δικαιοσύνη για να φτιάξεις υπερδομή μεταναστών και προσφύγων προκειμένου να εγκλωβίζονται στα νησιά. Οι ενέργειες του υπουργείου και της κυβέρνησης προσβάλουν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και την συνταγματικά κατοχυρωμένη διάκριση των εξουσιών.
Πράγματι είναι σχήμα οξύμωρο να αναγνωρίζεις από τη μία την χρήση των κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών στα υβριδικά παιχνίδια της Τουρκίας κατά της κυριαρχίας της Χώρας μας και από την άλλη να θέλεις να «φυτέψεις» δομές μεταναστών πάνω στην πρώτη γραμμή άμυνας της χώρας.
Πράγματι είναι σχήμα οξύμωρο να υπάρχουν καθημερινές απειλές από την Τουρκία για την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της χώρας και εσύ να επιχειρείς στην ακριτική Χίο να οξύνεις για άλλη μία φορά την εσωτερική κατάσταση επιχειρώντας να φτιάξεις υπερδομή.
Πράγματι είναι σχήμα οξύμωρο να γνωρίζεις την καθολική βούληση της κοινωνίας της Χίου ενάντια στην πολιτική που εγκλωβίζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στα νησιά και εσυ να στρουθοκαμηλίζεις.
Οι Χιώτες όπως αγωνίστηκαν για να μην γίνει η υπερδομή στο Αίπος, όπως διατρανώνουν τη θέλησή τους να κλείσει τώρα η ΒΙΑΛ, όπως ήδη έχουν αγωνιστεί για να μην γίνει υπερδομή στο Θόλος, έτσι θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες.
Θα είμαστε παντού στην πρώτη γραμμή, όπως μέχρι σήμερα πράττουμε, για το μέλλον του νησιού, για την ιστορία του για τον πολιτισμό του ενάντια σε κάθε προσπάθεια να γίνει η γκρίζα φυλακή της Ε.Ε. για πρόσφυγες και μετανάστες.
Καλούμε την Τρίτη τους πολίτες της Χίου να βρίσκονται από νωρίς το πρωί 08:30-08:45 έξω από το Ειρηνοδικείο Χίου.ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ, από παλαιότερη κινητοποίηση για τη ΒΙΑΛ στο Ειρηνοδικείο

Latest..

Προβολές 7 επιλεγμένων ντοκιμαντέρ στην αίθουσα Πολιτιστικού συλλόγου Κάμπου – Τρίτη 28/6

ΙΚΑΡΙΑ: Το Κέντρο Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών και Παραστατικών Τεχνών Αιγαίου Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία είναι ένας νέος πολιτιστικός φορέας στο Νομό Σάμου με έδρα τον … [Read More...]

Μωβ μέδουσες: Η περιοχή στην Ελλάδα με τη μεγαλύτερη έξαρση – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για την Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Ικαρία και Σάμο.

ΛΗΜΝΟΣ: Οι μωβ μέδουσες έχουν εξαπλωθεί στις ελληνικές θάλασσες και η εμφάνισή τους σε πολλές αποτελεί ένα ζήτημα που προβληματίζει τους λουόμενους, δημιουργώντας πρόβλημα σε … [Read More...]

Ποια ελληνικά νησιά είναι ευάλωτα στις ακυρώσεις πτήσεων – Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος και Ζάκυνθος τα πιο ανθεκτικά

ΚΩΣ: Τις αεροπορικές συνδέσεις των βρετανικών αεροδρομίων προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, οι οποίες είναι οι πιο «φερέγγυες» σε μια περίοδο όπου οι ακυρώσεις πτήσεων είναι καθημερινό … [Read More...]