ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Προάσπιση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ΕΣΥ

ΧΙΟΣ :

«Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην προ ΕΣΥ περίοδο, θέλουμε γιατρούς αφοσιωμένους στην υγεία των ανθρώπων», τόνισε ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ανδρέας Ξανθός, που μαζί με τους συναδέλφους του βουλευτές Κώστα Ζαχαριάδη και Ανδρέα Μιχαηλίδη, και την συντονίστρια Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Βάσω Μιχαλοπούλου, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, το μεσημέρι της Τετάρτης, 7/12/22.
«Απέναντι σε αυτό το νεοφιλελεύθερο σχέδιο χρειάζονται γενναίες επενδύσεις στην υγεία», πρόσθεσε, παρουσιάζοντας τις προτάσεις για ενίσχυση του ΕΣΥ, με σοβαρή αναβάθμιση των αποδοχών, την εφαρμογή των βαρέων και ανθυγιεινών, την πρόσληψη ως μόνιμο προσωπικό των συμβασιούχων κ.α.
Ο κ. Ξανθός τόνισε επίσης, ότι έχουν τριπλασιαστεί οι ανισότητες στην υγεία, με έναν στους τέσσερις πολίτες να δηλώνει, πως δεν μπορεί να καλύψει την αναγκαία ιατροφαρμακευτική φροντίδα.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτό το πισωγύρισμα», σημείωσε ο πρώην υπουργός Υγείας, θυμίζοντας ότι αντίστοιχο πισωγύρισμα στο ΕΣΥ είχε προσπαθήσει πριν 30 χρόνια μια άλλη Κυβέρνηση, του πατέρα Μητσοτάκη.
Ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε, ότι η κρίση εντείνει τις αδικίες και τις ανισότητες. Εκανε λόγο για παρατεταμένη και ανεξέλεγκτη ακρίβεια όπου και το «καλάθι του νοικοκυριού» της Κυβέρνησης δεν δίνει καμία λύση στο πρόβλημα, με τις επιπτώσεις της αγοράς να είναι έντονες στους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα. «Για αυτό ζητήσαμε αύξηση μισθών», είπε.
Παράλληλα ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε οτι “έχουμε απίστευτα θέματα Δημοκρατίας, που ακόμα και αν ο πολίτης λόγω των προβλημάτων της καθημερινότητας φαίνεται να μην τα παρακολουθεί τόσο, εντούτοις τα ζητήματα θεσμών και δημοκρατίας, εξωτερικής πολιτικής, κατάχρηση αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, πολιτικής προστασίας είναι κορυφαία και μείζονα“.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε το βράδυ της Τετάρτης, 7/12, σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο τις προγραμματικές θέσεις που ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας και με σύνθημα «Δικαιοσύνη παντού».
Χθες επισκέφτηκε επίσης το Νοσοκομείο Χίου, ενώ σήμερα Πέμπτη θα υπάρξουν συναντήσεις μεταξύ των άλλων με την Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και το Παγχιακό Σωματείο Συνταξιούχων Ναυτικών.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Latest..

Δηλώσεις Κρασώνη

ΣΑΜΟΣ: Δηλώσεις του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Futsal Κρασώνη, μετά από τον αγωνα με την Σάμος Futsal 5-5 στη ΣάμοSamosSport.gr … [Read More...]

Από τη συνάντηση του ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μ.Κουτουλάκη με τον Έπαρχο ΠΕ Καλύμνου Μ.Μουσελλή (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Στην Κάλυμνο ήλθε σήμερα Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023,το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του ΥΝΑΝΠ Μανώλης Κουτουλάκης, προκειμένου να … [Read More...]