ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ: Ο ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΡΓΟ

ΧΙΟΣ :
Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Ως ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε συνηθίσει στην οικειοποίηση του έργου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση της ΝΔ και παρουσίασης ως δικό της. Σε τοπικό επίπεδο βλέπουμε, να γίνεται και στις Αυτοδιοικητικές παρατάξεις που πρόσκεινται στην ΝΔ. Αφορμή για τα γραφόμενα μας είναι οι δηλώσεις του Προέδρου  της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου της Χίου Κ.Καρατζά, περί δημιουργίας 10 σχολικών βιβλιοθηκών στον Δήμο Χίου. Γίνεται μια απλή αναφορά στο πλαίσιο του έργου που ιδρύονται οι σχολικές βιβλιοθήκες, αλλά παρακάτω περισσεύουν οι  φιλοφρονήσεις μεταξύ  των Γαλάζιων αυτοδιοικητικών ,οι οποίοι χρησιμοποιώντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ καμώνονται τους αποτελεσματικούς, όταν επί της ουσίας διεκπεραιώνουν το έργο, που υποχρεούται να πράξουν.
Οι Χιώτισσες και οι Χιώτες όμως, που στερήθηκαν τις Σχολικές βιβλιοθήκες από τις κυβερνήσεις της ΝΔ,-τις οποίες είχε κλείσει μαζί με τόσα άλλα-,δικαιούνται να ξαναθυμηθούν την πραγματικότητα.
Οι 10 σχολικές βιβλιοθήκες της Χίου μαζί με άλλες 902 ανά την Ελλάδα, δημιουργήθηκαν σε εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης του πρώην Υπουργού Παιδείας επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Κ.Γαβρόγλου, με την οποία, για πρώτη φορά, ορίστηκε το θεσμικό και οργανωτικό πλαίσιο που έδωσε τη δυνατότητα λειτουργίας Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Για την υποστήριξη και ενίσχυση του Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών, ο Υπουργός Παιδείας είχε υπογράψει απόφαση συνολικού προϋπολογισμού 2.697.000,00 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 3.000 ευρώ ανά Σχολική  Βιβλιοθήκη, μέσω της χρηματοδότησης των  οικείων σχολικών Επιτροπών δια των οποίων θα υλοποιηθεί η δράση για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού και βιβλίων.
Η ενεργοποίηση μετά από 32 χρόνια του ν. 1566 περί ίδρυσης σχολικών βιβλιοθηκών, η άμεση ανάπτυξη του Συστήματος Δικτύου 912 σχολικών Μονάδων που εντάσσονται σε αυτό, η ανακοίνωση της πρόσκλησης για διεύρυνση του Δικτύου με νέες Βιβλιοθήκες και η χρηματοδότησή τους  από πόρους του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΠΕΘ, ήταν πράξεις –ορόσημα  στην ιστορία του εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς συμπλήρωναν ένα έλλειμμα δεκαετιών, που στέρησε τη δυνατότητα από το σύγχρονο σχολείο να απαντήσει στις ανάγκες που προέκυψαν από τις μεταβαλλόμενες εξελίξεις στις τεχνολογίες, τις επιστήμες και τις τέχνες.
Ελπίζουμε να αποκαταστήσαμε την απτή πραγματικότητα, για να μην ξεχνιόμαστε, για να μην μπερδεύετε η Εκπαιδευτική κοινότητα και όλη η Χιακή κοινωνία και για να σταματήσει επιτέλους η οικειοποιήση του έργου της  διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Latest..

Κορωνοϊός: Άδειασαν τα μπαρ με το νέο ωράριο, αλλά γέμισαν οι πλατείες στην Καβάλα [εικόνες]

ΛΗΜΝΟΣ: Στην Καβάλα, όταν το ρολόι έδειξε 12 και τα μπαρ έκλεισαν, οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στις πλατείες και συνέχισαν τη βραδιά. Μπορεί οι καταστηματάρχες να τήρησαν χθες το … [Read More...]